Η Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής φταίει που δεν έγιναν οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Ε.Α.ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου.
Πέμ, 24/09/2015 - 15:43

Επέλεξε να μιλήσει μετεκλογικά για να μην... μπλέξει –όπως είπε– την πολιτική με τον αθλητισμό. Ο Πέτρος Φλάμος, Πρόεδρος της Ε.Α. ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου, το πρωί σε συνέντευξη Τύπου κατήγγειλε το γεγονός της μη διεξαγωγής στην τριαντάχρονη ιστορία τους, για 3η φορά, των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, επικεντρώνοντας τα βέλη του στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Όπως είπε,  αφ’ ενός η Γενική Γραμματεία δεν χρηματοδότησε αρχικά εξ ολοκλήρου το εγχείρημα, όπως γινόταν χρόνια τώρα, με αποτέλεσμα να τιναχτούν στον αέρα οι προγραμματισμένοι αγώνες που επρόκειτο να γίνουν στην Καλλονή, με συμμετοχή 600 περίπου αθλητών, αφ’ ετέρου στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής δεν τήρησε ούτε τη δέσμευσή του για εξασφάλιση 10.000 ευρώ που θα κάλυπταν τις μετακινήσεις των αθλητών, για τους ημερήσιους πια αγώνες που προγραμματίστηκε να γίνουν στη Ρόδο, μετά την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου να καλύψει τη διαμονή και τη διατροφή των αθλητών που θα συμμετείχαν.

Ο κ. Φλάμος δήλωσε ότι ο ΣΕΓΑΣ δεν θα επιτρέψει να συμβεί στην περίπτωση των
Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων, το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», λέγοντας ότι θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη μαζί με τον ΣΕΓΑΣ κεντρικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους Αντιπεριφερειάρχες Στ. Κάρμαντζη και Κ. Παπαδόπουλο, οι οποίοι με παρεμβάσεις τους κατάφεραν το υπό διάθεση ποσό από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου για τη μετακίνηση των αθλητών και αθλητριών στη Ρόδο να αυξηθεί από τα 2.000 στα 6.000 ευρώ, ενώ επικριτικός ήταν ως προς το Δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού, λέγοντας ότι δύο φορές πήγε στο γραφείο του και δεν μπόρεσε να τον δει, ενώ και οι προσπάθειες για να κλείσει ραντεβού μαζί του ήταν επίσης άκαρπες, βάλλοντας και κατά της απόφασης της Δημοτικής Αρχής να μην πάρουν φέτος ούτε ένα ευρώ επιχορήγηση τα αθλητικά σωματεία του στίβου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Φλάμος αναφέρθηκε στο ιστορικό των αγώνων, καθώς και στο πόσο συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού, στη δημιουργία αθλητικών υποδομών –ανέφερε το παράδειγμα του ταρτάν στο γήπεδο της Χίου και πολλά στάδια που έγιναν στα νησιά– στη στήριξη των τοπικών οικονομιών, μιας και πραγματοποιούνται σε «νεκρή», σχετικά, τουριστική περίοδο, και στη σύσφιξη σχέσεων των αθλητών.

 

Σχετικά Άρθρα