Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Η γιορτή του αθλητισμού του Αιγαίου

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 06/07/2018 - 06:49
Γιορτή του αθλητισμού

Η 2η Αθλητική, Πολιτιστική Συνάντηση Νέων Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 στο Δημοτικό Στάδιο Χίου με πλούσιο Αγωνιστικό Πρόγραμμα (δρόμους, άλματα, ρίψεις) και πολύ κόσμο.

                     Η παρέλαση των ομάδων με αθλητές και αθλήτριες ηλικιών από δώδεκα έως δεκαοκτώ ετών από τη Χίο, τη Σάμο, τη Λήμνο, τη Λέσβο και την Ικαρία ξεκίνησε στις πέντε και μισή το απόγευμα ενώ ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος στις κερκίδες από γονείς και φίλους(κι από τα πέντε νησιά) που ήρθαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

                     Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος ήταν από νωρίς στο γήπεδο περιμένοντας με υπομονή στις κερκίδες να ξεκινήσει η παρέλαση των Ομάδων. Είναι γνωστό άλλωστε από παλιά ότι είναι λάτρης του Κλασικού Αθλητισμού και πάντα στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις.Όταν στην αρχή της Τελετής Έναρξης των Αγώνων τον κάλεσαν να προλογίσει τη συνάντηση καλοσώρισε τα ''Ελληνόπουλα που αγωνίζονται στο στίβο'', είπε ότι ''στα γήπεδα μιλούν καλά οι αθλητές'' και επέστρεψε στη θέση του όπου και παρακολούθησε τους αγώνες μέχρι το τέλος της αθλητικής αυτής βραδιάς που ήταν μακράς διαρκείας.

                      Στην Τελετή Έναρξης μίλησαν από την Οργανωτική Επιτροπή, ο Πρόεδρος Κώστας Παπαδόπουλος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου Παιδείας και Αθλητισμού που τόνισε ότι οι αγώνες αυτοί ''που γίνονται κάθε χρόνο και σε άλλο νησί ενισχύουν το ομαδικό περιφερειακό πνεύμα'' και ο Κώστας Τριαντάφυλλος Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων και Πρόεδρος του Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Χίου-Σάμου κάλεσε τους προσκεκκλημένους στη Χίο Αθλητές, τους γονείς και τους φίλους τους ''να ξεκλειδώσουν και τα μυστικά του νησιού μας, τον πολιτισμό του και τις ομορφιές του'' γιατί η Αθλητική αυτή και Πολιτιστική Συνάντηση είναι και ευκαιρία για βόλτα και γνωριμία με το νησί για να αποκτήσει κι η Χίος τους νέους εν' δυνάμει καλούς πρεσβευτές της.Τόσο ο Κώστας Τριαντάφυλλος όσο και ο κ. Παπαδόπουλος τόνισαν ότι ο  Γιάννης Πετρής Τεχνικός Σύμβουλος του Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Χίου-Σάμου συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση της Διοργάνωσης γιατί '' τράβηξε πολύ κουπί '' για την διεκπεραίωση των απαραίτητων εργασιών.

                       Τη Συνάντηση ''χαιρέτισαν''επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης  Σταμάτης Κάρμαντζης που μίλησε δυνατά και ζωηρά, προσφώνησε αμέσως ''τον Πρωταθλητή μας'' Χριστόφορο Μερούση και τόνισε ότι το αθλητικό πνεύμα είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχει σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας και της ζωής ενώ ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς δήλωσε ότι ο Δήμος Χίου χαίρεται πάντα να φιλοξενεί και να συνδράμει τέτοιες Αθλητικές και Πολιτιστικές Διοργανώσεις.

                       Στην Τελετή Έναρξης των αγώνων τιμήθηκαν με συμβολικά βραβεία παλαιοί και νέοι αθλητές του νησιού μας καθώς επίσης και Αθλητικοί Παράγοντες για τη θετική συμβολή τους στην ανάπτυξη της Χιακής Αθλητικής ζωής. Ανάμεσά τους ο Κώστας Βαλανιδάς, ο Δημήτρης Κάβουρας και ο Χριστόφορος Μερούσης που είπε από το βήμα ότι είναι χαρά του ''να αγωνίζεται πάντα για να τιμά το νησί''.

                        Μετά την Τελετή Έναρξης τα αγωνίσματα ξεκίνησαν. Μήκος, ακοντισμός, σφαιροβολία, ύψος κορασίδων, δρόμοι(80 μέτρα κορασίδων, 100 μέτρα παίδων , 800 μέτρα κορασίδων και παίδων κ.α.) Οι δρόμοι και η σκυταλοδρομία που ολοκληρώθηκαν κατά το τέλος της βραδιάς δημιούργησαν ''σασπένς'' στο στίβο και στην κερκίδα. Οι χαρούμενοι πανηγυρισμοί από γονείς, αθλητές και φίλους,οι φωνές εμψύχωσης των αγωνιζομένων και οι φωτογραφίες στους χώρους του γηπέδου των διακριθέντων Αθλητών με τα μετάλια και τα κύπελα, έδιναν κι έπαιρναν.

                         Πολλές Απονομές έγιναν κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής άλλων Αθλημάτων και όλες οι Απονομές ολοκληρώθηκαν μετά το τέλος της Σκυταλοδρομίας που ''σήμανε'' και τη λήξη των Αγωνισμάτων για αυτή την 2η Αθλητική και Πολιτιστική Συνάντηση Νέων Βορείου Αιγαίου.Πολλοί Αθλητές και Ομάδες διακρίθηκαν από όλα τα νησιά και από τη Χίο σε διάφορα αγωνίσματα. Το επίπεδο των νέων παιδιών είναι φανερό ότι είναι πολύ υψηλό και ελπιδοφόρο, άρα θα έχουν και πολύ καλούς Προπονητές και στήριξη και ενθάρρυνση από τις οικογένειές τους.

                         Ο Γιάννης Πετρής Τεχνικός Σύμβουλος του Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Χίου-Σάμου που είναι ο άνθρωπός που δούλεψε για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των αγώνων και για την καλή συναρμογή όλων των εργαζομένων του γηπέδου και των συντελεστών της Διοργάνωσης, μίλησε στην ''ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV '' για το ''χαρακτήρα'' και τη σημασία της Αθλητικής αυτής Συνάντησης και τόνισε μεταξύ άλλων χρόνεια προβλήματα του γηπέδου, όπως ο φωτισμός, που δυσκόλεψαν και καθυστέρησαν και στην παρούσα φάση τη διεξαγωγή των αγώνων. Οι επιπλοκές ξεπεράστηκαν με τις φιλότιμες ενέργειές και την καλή διάθεση των εργαζομένων, όμως, όπως είπε και ο κ. Πετρής τα προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν από τους αρμοδίους μια και καλή και καθολικά κι όχι κάθε τόσο με επιμέρους ''μπαλώματα''.

                          Η ιδέα και η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση αυτής της Αθλητικής Διοργάνωσης με την Πολιτιστικής φύσεως ''φυσιογνωμία'' της ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Αιγαίου.Οι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.            

Γιορτή του αθλητισμού
Γιορτή του αθλητισμού
Γιορτή του αθλητισμού
Γιορτή του αθλητισμού
Γιορτή του αθλητισμού
Γιορτή του αθλητισμού
Γιορτή του αθλητισμού
Γιορτή του αθλητισμού
Γιορτή του αθλητισμού
Γιορτή του αθλητισμού
Γιορτή του αθλητισμού
Γιορτή του αθλητισμού
Γιορτή του αθλητισμού

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/07/2020 - 07:43

Σε εκδήλωση που έγινε χθες από την ΕΠΣ Χίου έγιναν οι απονομές διακρίσεων των πρωταθλητριών  των ποδοσφαιρικών κατηγοριών της.

Καλή συνέχεια σε όλους