«Η Μικρή Ολυμπιάδα του Αιγαίου» στην Μύκονο 7-8 Οκτωβρίου!

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 28/09/2017 - 17:27

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες στην Μύκονο για την διοργάνωση των 29ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου που θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά στο νησί των Ανέμων το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου. Στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ στην Αθήνα δόθηκε συνέντευξη τύπου για την σημαντική διοργάνωση στην οποία παραβρέθηκαν οι Γιάννης Γιαννέλης-Θεοδοσιάδης (γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής), Βασίλης Σεβαστής (γενικός γραμματέας ΣΕΓΑΣ), Στέλιος Μπρίγγος (Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου), Κωνσταντίνος Κουκάς (Δήμαρχος Μυκόνου), Νικόλ Κυριακοπούλου (πρωταθλήτρια του Επί Κοντώ και αθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009), Καλλιόπη Δακτυλίδη (πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων), Δημήτρης Πάππας (μέλος ΔΣ ΣΕΓΑΣ και Αντιπρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου).

«Η Πολιτεία έχει χρέος να συντηρεί και προάγει αυτό το θεσμό και όσο είμαι στη θέση αυτή θα κάνω ότι μπορώ για να τον συντηρήσω. Ήμουν φίλαθλος από παλιά του θεσμού. Θυμάμαι τον Κεντέρη να τρέχει 400 μέτρα. Είναι ένας καταξιωμένος θεσμός, που δίνει τη δυνατότητα σε μικρά παιδιά νησιών να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους» επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου-Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλλης-Θεοδοσιάδης.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής διαβεβαίωσε στην ομιλία του, ότι: «ο θεσμός των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων, συνέβαλε στην ανάπτυξη νέων σωματείων και αθλητών, αλλά παράλληλα συνέβαλε στη δημιουργία σταδίων και υποδομών. Συνολικά 15 στάδια έγιναν με αφορμή του Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες. Έχουν πολλαπλασιαστεί τα σωματεία, οι αθλητές των νησιών στις Εθνικές Ομάδες και βελτιώθηκαν οι υποδομές».

Ο κ. Σεβαστής ευχαρίστησε παράλληλα τους κυρίους Γιαννέλη και Κουκά για την συμβολή τους ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η φετινή διοργάνωση.

«Πρόκειται για ένα ιστορικό θεσμό, τον οποίο θα πρέπει και φέτος να τιμήσει με την παρουσία του ο κόσμος» ανέφερε η πρωταθλήτρια του Επί Κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου συμπληρώνοντας ότι: «Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες είναι ένα κίνητρο για να φτιαχτούν τα στάδιο και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Στέλιος Μπρίγγος στάθηκε στην συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον ΣΕΓΑΣ λέγοντας ότι: «είναι χρέος μας να στηρίξουμε τους ιστορικούς αγώνες και να πετύχουμε την ευαισθητοποίηση της νεολαίας με τον αθλητισμό». Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς στάθηκε στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί, αναφέροντας: «Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες δεν είχα αντιληφθεί το μέγεθος των αγώνων, ωστόσο το πιστέψαμε. Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαθέσει για τις εγκαταστάσεις 450.000 ευρώ από δικούς μας πόρους. Επενδύουμε στον αθλητισμό και τη νέα γενιά».

«Μικρή Ολυμπιάδα του Αιγαίου» χαρακτήρισε τους αγώνες η Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων Καλλιόπη Δακτυλίδη. Αναλυτικά δήλωσε: «Η διοργάνωση των αγώνων στη Μύκονο, ήταν κάτι που το ονειρευόμασταν και δεν τολμούσαμε να το ζητήσουμε. Τα μικρά παιδιά αποκαλούν τους αγώνες «μικρή Ολυμπιάδα του Αιγαίου». Στη Μύκονο έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια, έχουμε μεγάλο αριθμό εθελοντών, οπότε οι αγώνες θα γίνουν και θα είναι πετυχημένοι. Μάλιστα αναμένεται και ρεκόρ στις συμμετοχές».

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Δημήτρης Πάππας (και μέλος ΔΣ ΣΕΓΑΣ) υπογράμμισε από την πλευρά του, ότι με την ευκαιρία των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου αναβαθμίστηκε και το στάδιο του νησιού και έτσι οι αθλητές και οι αθλήτριες του τοπικού συλλόγου πλέον μπορούν να γυμνάζονται σε καλύτερες συνθήκες.

Στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες και από τα τέσσερα σωματεία της Χίου (Παγχιακός ΓΣ, ΑΣ Έφηβος, ΦΟ Βροντάδου και ΑΣ Ολυμπιάδα).

Σχετικά Άρθρα