Η Μουτάφη στο τουρνουά «Π. Καπαγέρωφ»

Η παίκτρια του ΒΑΟΛ επιλέχτηκε ανάμεσα στις 48 καλύτερες αθλήτριες 13-14 ετών από όλη την Ελλάδα!
Τετ, 28/12/2016 - 15:40
Η Αναστασία Μουτάφη διακρίνεται αριστερά καθιστή (με το νούμερο 10), μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια που αποτελούσαν την ομάδα «ΗΡΑ», που συμμετείχαν στο αναπτυξιακό καμπ της κατηγορίας Κορασίδων που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στο Βόλο.

Χιώτικη παρουσία θα έχουμε στο 32ο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Κορασίδων «Πέτρος Καπαγέρωφ» στο μπάσκετ, που θα πραγματοποιηθεί στο Τσοτύλι Κοζάνης.
Η παίκτρια του ΒΑΟΛ, Αναστασία Μουτάφη, κλήθηκε να πάρει μέρος στη διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχουν τα καλύτερα κορίτσια από όλη την Ελλάδα που αποτελούν την επόμενη γενιά του γυναικείου μπάσκετ. Η Μουτάφη επιλέχθηκε από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς ανάμεσα στις 48 καλύτερες αθλήτριες του ελληνικού μπάσκετ με ηλικία γέννησης 2002-2003. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 14χρονη μπασκετμπολίστρια του Βούρειου (ύψος 1.77) είναι η μοναδική αθλήτρια που επιλέχθηκε από τα σωματεία του Βορείου Αιγαίου. Δεν υπάρχει άλλη εκπροσώπηση από Λέσβο, Σάμο, αλλά ούτε από τις Κυκλάδες, ενώ τα Δωδεκάνησα συμμετέχουν με δύο αθλήτριες.
Το Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Κορασίδων που θα γίνει στο Τσοτύλι από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου αποτελεί τον προθάλαμο για τη στελέχωση στη συνέχεια της Εθνικής Ομάδας Κορασίδων. Στη διοργάνωση της Κοζάνης οι νεαρές αθλήτριες από όλη την Ελλάδα θα χωριστούν σε ομάδες και θα παίξουν αγώνες υπό μορφή τουρνουά, στους οποίους θα την παρακολουθήσουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές της κατηγορίας Κορασίδων με επικεφαλής τον Τάκη Μπακογιώργο.
Είναι η δεύτερη παρουσία για τη χιώτισσα αθλήτρια μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε προπονητικά τεστ που κάνει η Ομοσπονδία Μπάσκετ. Πριν από λίγο καιρό η Αναστασία Μουτάφη συμμετείχε στο αναπτυξιακό καμπ στο Βόλο που είχε πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Μπάσκετ με την FIBA Europe, από τις 17 έως τις 20 Νοεμβρίου. Σε εκείνο το πανελλήνιο ραντεβού των καλύτερων αθλητριών, και πάλι για τις ηλικίες 13-14 ετών, η εκπρόσωπος του χιώτικου μπάσκετ πήρε μέρος με την ομάδα «ΗΡΑ» και είχε αφήσει αρκετά καλές εντυπώσεις, μάλιστα είχε σκοράρει με έναν και με οκτώ πόντους αντίστοιχα στους δύο πρώτους αγώνες που πήρε μέρος, ενώ είχε συμμετοχή στο τρίτο παιχνίδι. Αυτή η παρουσία για τη χιώτισσα νεαρή παίκτρια ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, αφού επέστρεψε στο νησί μας γεμάτη εικόνες από τα δυνατά παιχνίδια που έδωσε σε συνάρτηση με όσα άκουσε από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς και χωρίς αμφιβολία το γεγονός ότι επιλέχθηκε και πάλι για το τουρνουά που θα φιλοξενηθεί στο Τσοτύλι φανερώνει ότι έκανε ικανοποιητική εμφάνιση στον Βόλο.

Σχετικά Άρθρα