Και τι θα γίνουμε χωρίς την Ουέφα;

Παρ, 23/04/2021 - 17:14
Και τι θα γίνουμε χωρίς την Ουέφα;

Το περιμέναμε σε δυο τρία χρόνια. Φαινόταν όλο και πιο κοντά. Η Ουέφα προσπαθούσε να κρατήσει κοντά της τις κότες με τα χρυσά αβγά.

Ένα χατίρι ακόμα, δυο εκατομμύρια ευρώ, τρεις θέσεις λιγότερες για τις φτωχές χώρες, που γι’ αυτές το τσάμπιονς λιγκ τον φτωχών ήταν τον Ιούνη τον Ιούλη και αν ήταν τυχεροί τον Αύγουστο για να περάσουν από όλες τις πρώην ανατολικές χώρες και τους φτωχούς συγγενείς δυο, τρεις, πέντε ομάδες.

Από τους 56 πρωταθλητές οι 53 σιγά σιγά, άλλοι το καλοκαίρι, άλλοι το φθινόπωρο χαιρετούσαν και έμεναν από τρεις χώρες και στα μεγάλα κέφια βρισκόταν και καμιά ομάδα ακόμα, Πορτογάλοι ή Ολλανδοί.

Και σήκωναν το τσάμπιονς λιγκ τριτοτέταρτες ομάδες αφού από Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία οι εκπρόσωποι συνεχώς πλήθαιναν.

Και για να έχει όλες τις ομάδες από τις οικονομικά ισχυρές χώρες πλήθαιναν και στο Κύπελο Ουέφα. Ούτε εκεί χαρά για τον μικρομεσαίο. Το ίδιο σενάριο προβλέπεται και για το conference. Tρίτη διοργάνωση για περισσοτέρους ευχαριστημένους πελάτες.

Και το φίδι που έθρεφε στον κόρφο της η Ουέφα μεγάλωσε και πάει να την φάει. Έμαθα και δασκαλεύω δεν χρειάζομαι τον δάσκαλό μου πια... Όλο το χαρτί δικό μου αναφώνησαν οι επενδυτές. Αμερικανοί, πλούσιοι Ρώσοι, ιταλοί βιομήχανοι, ισπανοί δικηγόροι, ο ανθός του καπιταλισμού.

Δεν λυπάμαι την Ουέφα, έχουν πάρει αρκετά και θα τη βρουν την άκρη αυτοί. Τώρα απειλούν, φωνάζουν, βρίζουν.

Για τους ποδοσφαιριστές που ξεζουμίζονται άλλοι ξέρουν καλυτέρα να σας πουν. Όπως και για τα παραπάνω σε όλα τα site βρίσκονται περισσότερες ειδήσεις πιο ενημερωμένες και σίγουρα πιο καλογραμμένες απόψεις.

Ας τα βρουν, θα τα βρουν, στη χειρότερη περίπτωση όπως στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, σιγά μην νοιαστούν για τα μικρά πρωταθλήματα ή για τους φίλαθλους που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους.

Και εμείς εδώ τι κάνουμε: Ό,τι κάνουμε τόσα χρόνια: την ομάδα του χωριού μας, όταν είμαστε τυχεροί τις ομάδες του νησιού μας στο ποδόσφαιρο, στο πόλο, στο μπάσκετ, στο βόλεϊ, τους αθλητές στα ατομικά αγωνίσματα. Ομάδες πολλές υπάρχουν, ας αθλούμαστε όσο μπορούμε και να φροντίσουμε για τα παιδιά μας.

Ομάδες υπάρχουν πολλές, ακαδημίες καλές, ας μάθουμε στα παιδιά μας τα ερασιτεχνικά αθλητικά ιδανικά, ένα σωστό τρόπο ζωής και ας αποφασίσουν μόνοι τους αν θα υποστηρίξουν το Λιθί, το ΝΟΧ, τον Ολυμπιακό, ή την Ρεάλ…

 

Στέφανος Πικούνης

Σχετικά Άρθρα