
Η πρώτη έξοδος του ΒΑΟΛ εκτός Χίου συνοδεύθηκε από βαριά ήττα. Οι πρωταθλητές Αιγαίου, στη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Νότου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, έχασαν στο Σχηματάρι με 89-51 από τον τοπικό Ερμή, που δίκαια έφτασε στην επικράτηση.
Ο ΒΑΟΛ παρουσίασε μεγάλες αδυναμίες και αμυντικά κενά που έδωσαν τη δυνατότητα στον Ερμή να επιβάλλει μετά τα μέσα της δεύτερης περιόδου το ρυθμό του και να φτάσει στην κατάκτηση της πρώτης νίκης του στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ, κυρίως στο δεύτερο μέρος και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στη χιώτικη ομάδα, οι παίκτες της οποίας είχαν μείνει στην επιτυχία της πρώτης αγωνιστικής όπου είχε κερδίσει τον Λοκρό Αταλάντης.
Ο Ερμής προηγήθηκε στο ημίχρονο με 38-27 και στο τρίτο δεκάλεπτο κατάφερε να «κλειδώσει» την επιτυχία, αφού το κέρδισε με επιμέρους σκόρ 31-10, φτάνοντας έτσι να προηγείται μετά το τέλος της τρίτης περιόδου με 69-37. Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε το τελευταίο δεκάλεπτο, όπου ο Ερμής έλεγχε πάντα τον ρυθμό, φτάνοντας στη σημαντική νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Σχηματαρίου σημείωσε 15 τρίποντα! Ακόμη, οι νικητές μπόρεσαν και έφτασαν τη διαφορά μέχρι και τους 40 πόντους (83-43) στα μέσα της τελευταίας περιόδου.
Τα δεκάλεπτα: 17-13, 38-27, 69-37, 89-51. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Αργυρούδη και του Αθανασόπουλου (Σύνδεσμος Αττικής).
ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (Τσαούσης): Ζήμπρας, Πανταζής 11 (1), Θωμάς 12, Γκρινιάρης 8 (1), Κολοβός 2, Κώνστας 15 (5), Φλώτσιος 5, Κολώκας 4 Αγγελάτος 3 (1) Τσιριμώκος 14 (4), Γυφτονικολός 6, Σπηλιόπουλος 9 (3).
ΒΑΟΛ (Βούλικας): Βούτας 1, Σαμιώτης, Ανδρουλάκης 12 (3), Σουλίκας 2, Μπουμπάρης 10, Αγγελίδης 9, Καραφαντής 3, Τσουρής 4 (1), Νακόπουλος, Τροβάς 13 (2), Κωνσταντινάκος Δ., Κωνσταντινάκος Π.
Τα αποτελέσματα στον 2ο όμιλο του Νότου (2η αγωνιστική):
Ερμής Σχηματαρίου-ΒΑΟΛ: 89-51
Λοκρός-ΑΟΚ Χανιά: 104-75
Παναγίτσα Χαλκίδας-ΟΦΗ: 54-97
Άρης Νικαίας-Έσπερος Καλλιθέας: 78-84
Έσπερος Λαμίας-Πεντέλη: 79-66
Άρης Πετρούπολης-Κρόνος Αγ. Δημητρίου: 82-87 παρ. (71-71 κα)
Ρεπό: Νίκη Αμαρουσίου
Επόμενο παιχνίδι για τον ΒΑΟΛ, την προσεχή Κυριακή 29/10/17, που θα υποδεχτεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Χίου τον Έσπερο Λαμίας.


































