Χίος, Σάββατο 15 Αυγούστου

Με 4 αγωνιστικές αποκλεισμό από την Α1 πόλο τιμωρήθηκαν οι διαιτητές Σπανούδης και Χατζηαναστασίου

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΝΟΧ/ASTRA AIRLINES
Πέμ, 04/01/2018 - 10:12

Σε καραντίνα έθεσε για τέσσεeρις αγωνιστικές τους διαιτητές Γρηγόρη Σπανούδη και Γιάννη Χατζηαναστασίου η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, όπως αποκάλυψε η "Αθλητική Χίος'' που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 3/1/2018 και μαζί με την «Αλήθεια».

Οι δύο διαιτητές τιμωρήθηκαν για τη διαιτησία τους στο παιχνίδι του Απόλλωνα Σμύρνης με το Ν.Ο. Χίου/Astra Airlines, για το πρωτάθλημα της Α1 πόλο Ανδρών, στο οποίο είχε κερδίσει η αθηναϊκή ομάδα με 16-13 και είχαν κάνει σωρεία λανθασμένων υποδείξεων, κυρίως σε βάρος του χιώτικου συλλόγου.

Μάλιστα είχαν πάρει πολύ χαμηλή βαθμολογία από τον παρατηρητή διαιτησίας, Νίκο Βασιλείου, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τιμωρία όπως και έγινε.

Θυμίζουμε ότι ο Ν.Ο. Χίου/Astra Airlines είχε εκδώσει, με αφορμή την κακή διαιτησία των Σπανούδη και Χατζηαναστασίου, σκληρή ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι: «οι διαιτητές κατάφεραν να γίνουν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές καθορίζοντας το τελικό αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας οι Γρηγόρης Σπανούδης και Γιάννης Χατζηαναστασίου τιμωρήθηκαν με τέσσερεις αγωνιστικές αποκλεισμό από τα παιχνίδια της Α1, για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η τιμωρία τους ισχύει από την 9η αγωνιστική δηλαδή τις 16 Δεκεμβρίου, που ήταν η πρώτη αγωνιστική που έμειναν εκτός ορισμών. Δεν έπαιξαν ούτε στη 10η αγωνιστική (20/12/2017) και φυσικά δεν ορίστηκαν ούτε στην προσεχή 11η αγωνιστική, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 και θα εκτίσουν ακόμη μία αγωνιστική, στη 12η, την πρώτη του β’ γύρου του πρωταθλήματος.

Πρέπει να τονιστεί ότι για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα υπήρξε τέτοια τιμωρία από την ΚΕΔ/ΚΟΕ σε διαιτητή για λάθη, και μάλιστα κραυγαλέα, που έκαναν σε παιχνίδι της Α1 Ανδρών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, αφού βάσει του κανονισμού διαιτησίας που υπάρχει, σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, ανεξαρτήτου κατηγορίας, δεν ανακοινώνονται οι τιμωρίες των διαιτητών όταν παραπέμπονται ή όταν λαμβάνουν πολύ χαμηλή βαθμολογία, αλλά φυσικά φαίνονται στους ορισμούς, όπου οι συγκεκριμένοι διαιτητές δεν περιλαμβάνονται για να σφυρίξουν σε αυτούς.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 13/08/2020 - 14:01
Η Γαβριέλα Χρουνεβέιχεν 2η στην κατηγορία κοριτσιών U12

Σήμερα 13/8/20, αναχωρεί για τη Vilamura της Πορτογαλίας η ιστιοπλόος του Ν.Ο. Χίου Γαβριέλα Χρουνεβέχεν προκειμένου να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser 4.7, το οποίο θα διεξαχθεί 14 – 21 Αυγούστου 2020.

Το Δ.Σ. του Ν.Ο. Χίου εύχεται καλή επιτυχία στην αθλήτρια και σε όλη την ελληνική αποστολή.