Χίος, Δευτέρα 20 Αυγούστου

Με 4 αγωνιστικές αποκλεισμό από την Α1 πόλο τιμωρήθηκαν οι διαιτητές Σπανούδης και Χατζηαναστασίου

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΝΟΧ/ASTRA AIRLINES
Πέμ, 04/01/2018 - 10:12

Σε καραντίνα έθεσε για τέσσεeρις αγωνιστικές τους διαιτητές Γρηγόρη Σπανούδη και Γιάννη Χατζηαναστασίου η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, όπως αποκάλυψε η "Αθλητική Χίος'' που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 3/1/2018 και μαζί με την «Αλήθεια».

Οι δύο διαιτητές τιμωρήθηκαν για τη διαιτησία τους στο παιχνίδι του Απόλλωνα Σμύρνης με το Ν.Ο. Χίου/Astra Airlines, για το πρωτάθλημα της Α1 πόλο Ανδρών, στο οποίο είχε κερδίσει η αθηναϊκή ομάδα με 16-13 και είχαν κάνει σωρεία λανθασμένων υποδείξεων, κυρίως σε βάρος του χιώτικου συλλόγου.

Μάλιστα είχαν πάρει πολύ χαμηλή βαθμολογία από τον παρατηρητή διαιτησίας, Νίκο Βασιλείου, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τιμωρία όπως και έγινε.

Θυμίζουμε ότι ο Ν.Ο. Χίου/Astra Airlines είχε εκδώσει, με αφορμή την κακή διαιτησία των Σπανούδη και Χατζηαναστασίου, σκληρή ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι: «οι διαιτητές κατάφεραν να γίνουν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές καθορίζοντας το τελικό αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας οι Γρηγόρης Σπανούδης και Γιάννης Χατζηαναστασίου τιμωρήθηκαν με τέσσερεις αγωνιστικές αποκλεισμό από τα παιχνίδια της Α1, για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η τιμωρία τους ισχύει από την 9η αγωνιστική δηλαδή τις 16 Δεκεμβρίου, που ήταν η πρώτη αγωνιστική που έμειναν εκτός ορισμών. Δεν έπαιξαν ούτε στη 10η αγωνιστική (20/12/2017) και φυσικά δεν ορίστηκαν ούτε στην προσεχή 11η αγωνιστική, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 και θα εκτίσουν ακόμη μία αγωνιστική, στη 12η, την πρώτη του β’ γύρου του πρωταθλήματος.

Πρέπει να τονιστεί ότι για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα υπήρξε τέτοια τιμωρία από την ΚΕΔ/ΚΟΕ σε διαιτητή για λάθη, και μάλιστα κραυγαλέα, που έκαναν σε παιχνίδι της Α1 Ανδρών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, αφού βάσει του κανονισμού διαιτησίας που υπάρχει, σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, ανεξαρτήτου κατηγορίας, δεν ανακοινώνονται οι τιμωρίες των διαιτητών όταν παραπέμπονται ή όταν λαμβάνουν πολύ χαμηλή βαθμολογία, αλλά φυσικά φαίνονται στους ορισμούς, όπου οι συγκεκριμένοι διαιτητές δεν περιλαμβάνονται για να σφυρίξουν σε αυτούς.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 20/08/2018 - 15:58

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα χθες το σκάφος MAMMA AIUTO μπήκε πρώτο στο λιμάνι των Λιμνιών Βολισσού στη Χίο ολοκληρώνοντας την πρώτη ιστιοδρομία του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Aegean Regatta που άρχισε το πρωϊ της Κυριακής από τη Σκύρο.

Τα 48 σκάφη που ξεκίνησαν τον αγώνα, συνάντησαν βόρειους ανέμους με ισχυρή ένταση που έφτασε κάποιες στιγμές ακόμα και τα 38 ναυτικά μίλια, υποχρεώνοντας τους ιστιοπλόους να ξεδιπλώσουν όλη τη ναυτοσύνη, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, για να καλύψουν τα 74 ναυτικά μίλια από τη Σκύρο ως τη Χίο.

Το πρώτο σκέλος ήταν αρκετά γρήγορο για τα περισσότερα σκάφη αλλά δεν έλειψαν και κάποιες ζημιές καθώς οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές και δύσκολες για όλους, λόγω των δυνατών ανέμων και των υψηλών κυμάτων.

Πάντως στο τέλος, όλοι δήλωσαν ευχαριστημένοι από την εμπειρία που έζησαν στο πρώτο σκέλος, που ήταν αντάξιο της φήμης και αξίας της «Ρεγκάτας του Αιγαίου», ενώ έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη Μαρίνα στα Λιμνιά της Χίου που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την άψογη φιλοξενία των σκαφών και των πληρωμάτων.

 

Οι τρεις πρώτοι σε κάθε κατηγορία στην πρώτη ιστιοδρομία είναι:

ORCi

  1. MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Μιχάλη Καρασταμάτη

  2. CODE ZERO-MASTIHASHOP με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελεγρή

  3. ANATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό

 

 

 

ΟRC Club

  1. BLUESCAPE με κυβερνήτη τον Νίκο Σύμπουρα

  2. COURRIER DU COEUR με κυβερνήτη τον Andrei Arbuzov

  3. IPSIPILI-AEGEAS YACHTING με κυβερνήτη τον Δημήτρη Σοφιτσή

 

 

Μετά τα Λημνιά της Χίου, τα ιστιοπλοϊκά θα βάλουν πλώρη το πρωϊ της Τρίτης για την πόλη της Χίου, καλύπτοντας απόσταση 42 ναυτικών μιλίων. Θα ακολουθήσουν τα σκέλη ως το Βαθύ της Σάμου και ως το Πυθαγόρειο της Σάμου, όπου το Σάββατο 25 Αυγούστου θα γίνει η Τελετή Λήξης.

 

Η Aegean Regatta διοργανώνεται για 18η χρονιά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ενώ τον αγώνα υποστηρίζουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι Σκύρου, Χίου και Σάμου.

 

Xορηγός της Aegean Regatta είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιώνCOSMOTE, που συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για πέμπτη συνεχόμενη φορά και Χορηγός το Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2018είναι ο Ν.Ο. Χίου, και συνδιοργανωτές Ομιλοι οι : Α.Ο. Αιγαίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Λέρου και Ν.Ο. Σάµου

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

http://www.aegeanregatta.gr

 

www.facebook.com/Aegean.Regatta