Με 44 μετάλλια επέστρεψαν από τους Αιγαιοπελαγίτικους οι Χιώτες αθλητές

Τρί, 11/10/2022 - 15:03

Ο στίβος στη Χίο βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, ίσως είναι η καλύτερη περίοδος των τελευταίων 30 ετών, ανέφερε από το Ράδιο «Αλήθεια» ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Χίου - Σάμου, Γιάννης Πετρής, σχολιάζοντας την πλούσια σοδειά μεταλλίων στους 33ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, που έγιναν στη Λήμνο.

15 χρυσά, 17 αργυρά και 12 χάλκινα μετάλλια μετέφεραν στις αποσκευές τους οι αθλητές των σωματείων της Χίου που έδωσαν δυναμικό παρών στους αγώνες, μιας και συμμετείχαν 97 άτομα.

Ο Γιάννης Πετρής αποδίδει το υψηλό επίπεδο σε τρεις παραμέτρους, κάνοντας λόγο για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τα Σωματεία, τη στροφή αρκετού κόσμου τα τελευταία δύο χρόνια -λόγω κορωνοϊού- στα ατομικά αθλήματα (στίβο), αντί των ομαδικών, καθώς και στις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί μέσω των προγραμμάτων ακαδημιών .

Ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ εστίασε στη σπουδαιότητα του θεσμού των αιγαιοπελαγίτικων αγώνων, επισημαίνοντας όμως τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν λόγω της δυσκολίας μετακίνησης των αθλητών με τα πλοία. Ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις, όπως είπε, εκτός από πολύωρες είναι και με ανταπόκριση (π.χ. από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα για να φτάσουν στη Λήμνο άλλαξαν πλοίο στον Πειραιά) προτρέποντας τον ΣΕΓΑΣ και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου να εξετάσουν τη δυνατότητα αεροπορικής μετακίνησης, στα πλαίσια της στήριξης της διοργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα