Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

Μπάσκετ: Νίκες για ΦΟΒ, Όμηρο στην Α’ Ανδρών

Δευ, 29/01/2018 - 16:24

Συνεχίζει το αήττητό του στην Α’ Κατηγορία μπάσκετ ανδρών ο Φ.Ο. Βροντάδου. Κέρδισε εκτός έδρας άνετα με 83-54 τον Αιγέα. Αρκετά αγχωτικά ήρθε η νίκη για τον Όμηρο Καλλιμασιάς, που επικράτησε δύσκολα με 79-71 του Ν.Ο. Θυμιανών. Η συνάντηση στιγματίστηκε από την αποβολή με δύο τεχνικές ποινές του προπονητή του Ομήρου, Δημήτρη Μπόλια, από τον διαιτητή Βαλάντη Κοντίλη.

Η 8η αγωνιστική ολοκληρώνεται την προσεχή Πέμπτη ½ με τη συνάντηση στο Βούρειο μεταξύ της Ένωσης Λαγκάδας/Συκιάδας και του Κοφινά.

Για το τοπικό πρωτάθλημα των Γυναικών ο Αιγέας κέρδισε εκτός έδρας με 54-49 τον Φ.Ο. Βροντάδου. Ακόμη στη Β’ Ανδρών: Πιτυός-Ολυμπιάδα 49-38. 

* Σε συναντήσεις για τα ηλικιακά πρωταθλήματα: Εφήβων: Ν.Ο. Θυμιανών-Φ.Ο. Βροντάδου 48-58, Ακαδημία Κοφινά-Αιγέας 16-73, Ένωση-Ίωνες: 37-74, Νηρέας-Ν.Ο. Θυμιανών 35-97. Κορασίδων: Πυρσός-Φ.Ο. Βροντάδου 62-77, Αιγέας-Όμηρος Καλλιμασιάς 85-15. Παγκορασίδων: Πυρσός-Φ.Ο. Βροντάδου 27-52.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/06/2020 - 15:15

Με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, ενισχύει η κυβέρνηση τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανάγκες του.

Την ανακοίνωση έκαναν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά από το 2008 που η Πολιτεία επιχορηγεί απευθείας τα σωματεία.

Όπως διευκρίνισαν τα δύο κυβερνητικά στελέχη, το ποσό θα διανεμηθεί με διαφανή κριτήρια στα σωματεία τα οποία προχωρούν στην προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ή έχουν κάνει αίτηση για να λάβουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

«Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί πυρήνα ομαδικής κοινωνικής δράσης, κύτταρο εθελοντισμού, αλλά και φυτώριο του επαγγελματικού αθλητισμού», επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο κ. Σταϊκούρας.

«Επιπλέον, είναι ακόμα μία απόδειξη ότι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις κατάλληλες πολιτικές, ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην κοινωνία και στην οικονομία και να ξαναπιάσουμε το νήμα από το σημείο που το είχαμε αφήσει προ κρίσεως, το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα διεκδικεί πόρους για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι γεγονός ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα κοινωνικής δραστηριότητας. Στηρίζεται και θα συνεχίσουμε την πολιτική ανάπτυξής του. Είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της κυβέρνησης μας», είπε. 

 

Αναδημοσίευση από naftemporiki.gr