
Έκτακτη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 στις εγκαταστάσεις της ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Χίου, που σε αντίθεση με άλλες εποχές, φάνηκαν ικανές για να φιλοξενήσουν τα λίγα σε αριθμό μέλη του μεγαλύτερου ναυταθλητικού σωματείου του Αιγαίου που παρέστησαν σε αυτήν.
Ο απερχόμενος μετά από 4 χρόνια Πρόεδρος, Άγγελος Μελέκος, ήταν ο μόνος που έκανε έναν σύντομο απολογισμό των διοικήσεων που ήταν επικεφαλής, δηλώνοντας στο τέλος παρών αν του ζητηθεί –και ιδιαίτερα στο κτηριακό ζήτημα του ΝΟΧ- γιατί όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «πονάει το Σωματείο». Κατά τα άλλα έκανε εκτενή αναφορά στα χρέη που παρέλαβε και στα χρέη που παραδίδει –τα οποία στην πλειοψηφία τους προέρχονται από διοικήσεις προηγούμενων ετών-, υποστήριξε ότι τον απογοήτευσε η προσπάθεια στήριξης της ανδρικής ομάδας πόλο σε κατά βάση χιώτες παίκτες, ευχαρίστησε Μικέδη και Σελετόπουλο για τη συμβολή τους στο ΝΟΧ πέρα από οικονομικά οφέλη, ενώ χαρακτήρισε άκρως σημαντική τη χορηγία της Astra Airlines, μιας και χωρίς αυτήν, όπως είπε, η ομάδα θα είχε πέσει στην Α2 Κατηγορία, ίσως και στη Β’. Κατέληξε λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή η ανδρική ομάδα έχει το χαμηλότερο δυνατό κόστος και ευχαρίστησε όλα τα μέλη της διοίκησης με τα οποία συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια και τα οποία είτε τον στήριξαν είτε όχι σε αποφάσεις που κλήθηκε να υλοποιήσει.
Ακολούθησαν αρχαιρεσίες, διαδικασία από την οποία εκλέχθηκαν κατά σειρά ψήφων οι εξής:
1. Παναγιώτης Παππής 38
2. Τρύφων Ψυχιάς 35
3. Στέλιος Καλαργυρός 34
4. Γιώργος Φουντούλης 32
5. Γιάννης Αναδιώτης 31
6. Πάκις Αγγελίδης 28
7. Νίκος Γεωργούλης 28
8. Άλεκ Τομάζος 26
9. Μικές Βλυσίδης 23
10. Τάκης Σκαπινάκης 23
11. Κώστας Αναγνώστου 22
12. Ηλίας Σμυρνιούδης 16
13. Γιώργος Καρακούρος 15
14. Τάκης Γκίλας 14
15. Κυριακή Μπουλά 11
16. Γιώργος Χατζηδάκης 10
17. Γιώργος Θεοφανίδης 8
18. Πέτρος Σουσούρης 7
19. Μιχάλης Τέτερης 7
Εκλέγονται οι πρώτοι 15.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν κατά σειρά:
1. Ελένη Γεραζούνη 32
2. Παντελής Βασιλάκης 29
3. Ηλίας Γεωργούλας 20
4. Μιχάλης Κουτούρας 19
Εκλέγονται οι 3 πρώτοι με αναπληρωματικό τον τρίτο.
Στα αξιοσημείωτα της διαδικασίας ο μικρός αριθμός των συμμετεχόντων –γύρω στα 40 άτομα συνολικά- για ένα σωματείο 300 και πλέον αθλητών, το γεγονός ότι πολλοί από τους υποψήφιους δεν ήταν καν παρόντες, το ότι ο παλιός άσος του ΝΟΧ, Γιώργος Φουντούλης, μεταπηδά από τον πάγκο στη διοίκηση του Ομίλου και τέλος η επιστροφή στα διοικητικά δρώμενα του Ομίλου του πρώην προέδρου, Παναγιώτη Παππή, που επί προεδρίας του ο ΝΟΧ είχε κατακτήσει την 3η θέση στην Α1 πόλο των Ανδρών.
Το νέο Δ.Σ. θα συσταθεί σε Σώμα την Τρίτη 20 Ιουνίου, με επικρατέστερο για τη θέση του Προέδρου τον μέχρι τώρα έφορο ιστιοπλοΐας του Ομίλου, Γιάννη Αναδιώτη.
Ε-ΑΝ







































