Νίκη ψυχολογίας στην 1η παρουσία του στο Ιωνικό Κολυμβητήριο

Ο ΝΟΧ/ASTRA AIRLINES ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ 10-6 ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ
Κυρ, 01/11/2015 - 11:45

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ιωνικό Κολυμβητήριο, όπου ο τοπικός Ν.Ο. Χίου/Astra Airlines υποδέχτηκε το Ν.Ο. Καλαμακίου, τον οποίο υπέταξε δυσκολότερα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ 10-6.

Ήταν ένα παιχνίδι που δεν είχε φοβερές φάσεις ή τρομερές ενέργειες, αλλά ήταν αρκετά ενδιαφέρον. Ο ΝΟΧ/Astra Airlines προσπάθησε 3 φορές να ξεφύγει στο σκορ 2-0, 4-2, 6-4 αλλά ισοφαρίστηκε και μάλιστα την τελευταία φορά στο 6-6 με ένα αμφισβητούμενο γκολ, (κατά πόσο πέρασε τη γραμμή του τέρματος, αφού η φάση κρίθηκε για εκατοστά και ο επόπτης που θα έπρεπε να κάθεται στην ευθεία, όπως και ο άλλος απέναντι, απλά δεν υπήρχε). Έχασαν το αεροπλάνο και δεν ήρθαν στη Χίο! Έτσι το ρόλο εποπτών είχαν οι διαιτητές. Ο Β’ διαιτητής Κραβαρίτης, από την απέναντι πλευρά, έδειξε γκολ (πήρε τη φάση πάνω του) ενώ ο Βοσίκας που ήταν στα 2 μέτρα, και αυτός κανονικά έπρεπε να σφυρίξει, άφησε τον συνάδελφό του να αποφασίσει!

Ο Γαλανίδης, στην πρώτη του επίσημη παρουσία στο Ιωνικό, κράτησε σχεδόν όλες τις φορές που χρειάστηκε. Ο ΝΟΧ/Astra Airlines έβαλε τα τέρματα που έπρεπε κι έτσι άνοιξε το σκορ, παίρνοντας μια μεγάλη νίκη με μια αξιόλογη διαφορά τερμάτων, που ποτέ δεν ξέρεις τι ρόλο θα παίξει στον τέλος.

Κρατάει το τρίποντο

Ο ΝΟΧ/Astra Airlines έπρεπε να πάρει το παιχνίδι, το έπαιξε σωστά και κατέβαλε μεγάλη και φιλότιμη προσπάθεια. Από την άλλη το Καλαμάκι ήρθε χωρίς τον προπονητή του, Αλέξη Σταϊκόπουλο, που ήταν τιμωρημένος (κoούτσαρε ο Τάσος Πυρπιρής), του έλειπε και ο γνωστός, από την εποχή που αγωνιζόταν στη Χίο, Γιώργος Κατσαούνης (αντίθετα έπαιζαν οι Γιώργος Χατζηδάκης, Πέτρε Σάντα κι αυτοί παλιοί γνωστοί μας). Διεκδίκησε το ματς μέχρι το τέλος. Δεν πτοήθηκε από τα γκολ του ΝΟΧ/Astra Airlines, βρήκε τις φάσεις και τις μετέτρεψε σε γκολ με τους έμπειρους παίκτες του και μόνο μετά τα μέσα του 4ου οκταλέπτου δεν είχε απαντήσεις. Έβγαλε καλές κόντρα επιθέσεις, κυρίως στην 3η περίοδο, αλλά ήταν απογοητευτικό στις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω. Οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν στον παίκτη παραπάνω στο τελευταίο οκτάλεπτο, κάτι που τους βοήθησε να φτάσουν στο πρώτο τους τρίποντο στην Α1 πόλο. Εκεί έπαιξαν αρκετά καλά και στην άμυνα, με ηγέτη τον Γαλανίδη.

Στην 1η περίοδο κυρίαρχο ρόλο είχαν οι άμυνες. Έτσι ο ΝΟΧ/Astra Airlines πέτυχε ένα τέρμα 5.08 πριν τη λήξη με τον Φουντούλη.

Στο 6.24 της 2ης περιόδου ο Ντούλος έκανε το 2-0 με ένα υπέροχο γυριστό σουτ, στα οποία ακόμα είναι εξπέρ. Ένα λεπτό αργότερα ο Ζ. Αφρουδάκης μείωσε σε 2-1 για να ισοφαρίσει ο Πίσσας σε 2-2. Στα 58 δευτερόλεπτα ο Μιμίδης έκανε το 3-2, δείχνοντας τις προθέσεις του. Σε αυτή τη χρονική περίοδο υπήρχαν συνέχεια προβλήματα με το χρονόμετρο των 30 δευτερολέπτων. Στο ημίχρονο, μετά από φιλότιμες προσπάθειες βρέθηκε ένα χρονόμετρο των 30’’ και λειτούργησε σωστά.

Σωστά λειτούργησε και ο ΝΟΧ/Astra Airlines, ο οποίος με δύο διαδοχικά γκολ του Κανδιόγλου έκανε το σκορ 5-2. Το Καλαμάκι τρίκλιζε αλλά δεν σωριάστηκε. Ο Δερμιτζάκης πήρε το όπλο του και με τέρματα μέσα σε 1,5 λεπτό μείωσε σε 5-4, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι στην 4η περίοδο, ο Μητρόπουλος έφερε το παιχνίδι στα ίσια (5-5), ο καλός Γκιάλης γρήγορα, στο 6.27 πριν το τέλος, έβαλε μπροστά την ομάδα μας με 6-5, ο Μητρόπουλος ισοφάρισε σε 6-6 στην αμφισβητούμενη φάση που μέτρησε ελέω απουσίας εποπτών. Ο Νίκος Καρακάσης στον παίκτη παραπάνω έκανε το 7-6 στο 4.13. Ο Μιμίδης είχε κρατήσει τα καλύτερα για το τέλος και με μια σουτάρα - οβίδα κάνει το 8-6 δύο λεπτά πριν το τέλος. Ο Φουντούλης στο 1.33 έκανε το 9-6 και στην προσπάθεια των προπονητών για το μέγεθος της διαφοράς υπερίσχυσε ο Σελετόπουλος, αφού το τάιμ αουτ που πήρε ο Πυρπιρής πέρασε ανεκμετάλλευτο, ενώ ο ΝΟΧ στο 1.14 με τον Μιμίδη μόνο πέτυχε το τελικό 10-6.

Καλή η διαιτησία των Βοσίκα - Κραβαρίτη. Παραπάνα φυσικά είχε ο ΝΟΧ για τη φάση της ισοφάρισης στο 6-6.

Από τους γηπεδούχους καλύτεροι οι Γαλανίδης, Μιμίδης, Κανδιόγλου, Φουντούλης. Πρωτονοτάριος, Ζάχος Αφρουδάκης, Κουρλιάφτης διακρίθηκαν από το Καλαμάκι.

Οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 2-2, 5-2.

Ν.Ο. ΧΙΟΥ/Astra Airlines (Δημήτρης Σελετόπουλος): Γαλανίδης, Μιμίδης 3, Παττακός, Τεσάνοβιτς, Καλαργυρός, Ν. Καρακάσης 1, Κανδιόγλου 2, Γκιουβέτσης, Γκιάλης 1, Γιωργ. Φουντούλης 2, Φάζος, Ντούλος 1, Μέλλος, Αγιωργούσης, Χρ. Καρακάσης.

Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ (Τάσος Πυρπιρής): Πρωτονοτάριος, Λιοτσάκης, Μητρόπουλος 2, Σάντα, Αγγελίδης, Κουρλιάφτης, Χατζηδάκης, Πίσσας 1, Δουδέσης, Ζ. Αφρουδάκης 1, Αλεβίζος, Χρ. Δερμιτζάκης 2, Φράγκος.

 

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Α’ Περίοδος

5.00 Φουντούλης (ίσια) 1-0.

Β’ Περίοδος

6.24 Ντούλος (φουνταριστός) 2-0, 5.25 Αναστασιάδης (ίσια) 2-1, 2.43 Πίσσας (κόντρα) 2-2, 0.58 Μιμίδης (ίσια) 3-2.

Γ’ Περίοδος

5.55 Κανδιόγλου (ίσια) 4-2, 3.05 Κανδιόγλου (ίσια) 5-2, 2.44 Δερμιτζάκης (κόντρα) 5-3, 1.32 Δερμιτζάκης (κόντρα) 5-4.

Δ’ Περίοδος

6.57 Μητρόπουλος (ίσια) 5-5, 6.40 Γκιάλης (ίσια) 6-5, 6.06 Μητρόπουλος (παίκτη παραπάνω) 6-6, 4.13 Ν. Καρακάσης (παίκτη παραπάνω) 7-6, 2.06 Μιμίδης (φουνταριστός) 8-6, 1.33 Φουντούλης (κόντρα) 9-6, 0.17 Μιμίδης (παίκτης παραπάνω) 10-6.

 

Δημήτρης Σελετόπουλος (προπονητής ΝΟΧ/Astra Airlines):

«Είναι πολύ καλή η νίκη που πετύχαμε επί μιας ομάδας που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Φτιάξαμε και διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας και το κυριότερο από όλα αυτή η νίκη μας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψουμε χωρίς πολύ άγχος. Το παιχνίδι νομίζω κρίθηκε στην απόδοση του Γαλανίδη στα δύο πρώτα οκτάλεπτα, γιατί εκεί εμείς ήμασταν μέτριοι επιθετικά και προσπαθούσαμε να προσαρμοστούμε. Ο Γαλανίδης κράτησε αμυντικά. Στην τελευταία περίοδο σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μας έπαιξε το καλό ποσοστό που είχαμε στον παίκτη παραπάνω. 3 γκολ στις 4 προσπάθειες ενώ μέχρι εκεί τη στιγμή είχαμε 0 στα 6. Κρατάμε το αποτέλεσμα και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι την Τετάρτη με τον Παναθηναϊκό. Φυσικά ο Παναθηναϊκός είναι πιο προπονημένος, πιο προετοιμασμένος και θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Θα το παλέψουμε όσο μπορούμε, εάν τους κόψουμε την κόντρα έχουμε πιθανότητες».

 

ΣΤ. ΠΙΚΟΥΝΗΣ

Σχετικά Άρθρα