Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στη Χίο

Δευ, 21/08/2023 - 12:24
Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στη Χίο

Μιά ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους χιώτες φιλάθλους και ιδιαίτερα του Παναθηναϊκού το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, αφού ο σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Χίου έχει προσκαλέσει στο νησί μας τον 69χρονο Ραμόν Ρότσα, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή που για πολλά χρόνια ήταν ηγετικό στέλεχος του Παναθηναϊκού.

Σκοπός της παρουσίας του Ρότσα στη Χίο είναι η πρωτοβουλία των παλαιμάχων του νησιού μας να βραβεύσει έναν συντοπίτη μας ποδοσφαιριστή - συμπαίκτη του Ρότσα στον Παναθηναϊκό και με συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδος.

Πρόκειται για τον Δημοσθένη Κάβουρα, με καταγωγή από τα Νένητα Χίου που ως γνωστόν από τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Αγίου Γεωργίου Συκούση.

Το πρόγραμμα προβλέπει και ένα φιλικό οικογενειακό αγώνα ποδοσφαίρου Παλαιμάχων με τη συμμετοχή των Ραμόν Ρότσα και Δημοσθένη Κάβουρα.

Πριν τον αγώνα ο Ρότσα θα παρακολουθήσει αγώνα παιδικών ομάδων και σαν σκάουτερ ίσως εντοπίσει κάποιο χιώτικο ταλέντο με μελλοντική εξέλιξη στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Να πούμε ότι ο Χουάν Ραμόν Ρότσα είναι Αργεντίνος και απέκτησε ελληνική υπηκοότητα μετά από μακροχρόνια παραμονή στην Ελλάδα.

Από το 1979 έως το 1989 είχε 277 συμμετοχές στον Παναθηναϊκό, ενώ από 1994 - 1996, 1999 - 2000, 2012 - 2013 ήταν προπονητή στον Παναθηναϊκό. Τελευταία του ομάδα, 2019 – 2023, ο Θεσπρωτός, ομάδα της Ηπείρου.

Τέλος, για τον Δημοσθένη Κάβουρα, είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ και έχει διατελέσει τεχνικός ποδοσφαίρου της Εθνικής Ελλάδας Γυναικών.

Από το 1983 ήταν για 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό, έχει 6 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα και έχει αγωνισθεί και σε Λεβαδειακό - ΟΦΗ - Απόλλωνα Αθηνών.

Μ.Ζ.

Σχετικά Άρθρα