Όλα έτοιμα για το 2ο final four Κυπέλλου πόλο Γυναικών στη Χίο

15 & 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΙΩΝΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ - "ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ" ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 12/02/2019 - 18:45
Στη Χίο το 2ο final four του Κυπέλλου πόλο Γυναικών 15 & 16/2/19

Με τους δύο ημιτελικούς αγώνες που θα γίνουν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 το απόγευμα, ξεκινά στο Ιωνικό Κολυμβητήριο του νησιού μας το 2ο φάιναλ φορ του Κυπέλλου πόλο Γυναικών, διοργάνωση που η ΚΟΕ ανέθεσε στο Ναυτικό Όμιλο Χίου και διοργανώνει ο Όμιλος με την αρωγή του Δήμου Χίου και της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Στο πρώτο παιχνίδι στις 6 το απόγευμα ο περσινός Κυπελλούχος Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το Νηρέα Χαλανδρίου, ενώ στις 8 το βράδυ, στο δεύτερο παιχνίδι, η Βουλιαγμένη θα αναμετρηθεί με τη Γλυφάδα. Οι νικήτριες ομάδες των δύο παιχνιδιών θα παίξουν στον μεγάλο τελικό που θα γίνει το Σάββατο στις 2 το μεσημέρι.

Και στις 4 ομάδες αγωνίζονται χιώτισσες παίκτριες που ξεκίνησαν την καριέρα τους στο ΝΟΧ. Στον Ολυμπιακό αγωνίζεται η Ελένη Κανετίδου, στο Νηρέα Χαλανδρίου η Δέσποινα Φραγκιά, στη Βουλιαγμένη η Άντζελα Γκίλλα και στη Γλυφάδα η Αναστασία Καλαργυρού και η Πλουμιστή Γκίλλα.

Για γιορτή σε ένα νησί ταυτισμένο με την υδατοσφαίριση έκανε λόγο σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Η άψογη συνεργασία μας με την Κολυμβητική Ομοσπονδία, που έχει μια μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες σημαντικές διοργανώσεις, εγγυάται την επιτυχία της και έχει συμβάλει ώστε να υπάρξει μια θερμή υποδοχή και αποδοχή από την κοινωνία της Χίου (σ.σ.: είχε γίνει στη Χίο πέρυσι και το f-4 των Ανδρών). Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι η Χίος έχει παράδοση στον υγρό στίβο και τον Ναυταθλητισμό και στο ότι έχει καλές ομάδες στις οποίες σχεδόν όλοι μας λίγο ή πολύ έχουμε αγωνιστεί όταν ήμασταν μικρότεροι. Αλλά και στο γεγονός ότι ο τόπος μας έχει θεωρήσει τον Ναυταθλητισμό ως ένα μεγάλο και αναπόσπατο κομμάτι της ταυτότητάς της. Και όταν έχουμε μια τέτοια μεγάλη εκδήλωση του Ναυταθλητισμού, όπως είναι τα Final-4, το βλέπουμε ως μια μεγάλη γιορτή. Δεν είναι ένα απλό αθλητικό γεγονός, αλλά ένα μεγάλο κοινωνικό γεγονός για τη Χίο.
Η Χίος, άλλωστε, ταυτίζεται με την υδατοσφαίριση. Δεν έχει να κάνει μόνο με τη συμμετοχή ή μη της δικής μας ομάδας, του Ν.Ο. Χίου στις τελικές διοργανώσεις. Επαναλαμβάνω, μια σπουδαία διοργάνωση του αθλήματος που γίνεται εδώ, είναι για μας ένα μεγάλο κοινωνικό γεγονός. Γι’ αυτό έχουμε επενδύσει σημαντικά στο κομμάτι του Ναυταθλητισμού. Όχι μόνο στο κομμάτι των διοργανώσεων, αλλά και σε αυτό των εγκαταστάσεων. Διότι η Χίος έχει ένα μεγάλο κολυμβητήριο, με υποδομές φτιαγμένες τη δεκαετία του ’80, οι οποίες ήταν σε σημαντικό βαθμό απαξιωμένες. Και γι’ αυτό το λόγο από την πρώτη στιγμή, όταν ξεκινήσαμε, κάναμε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης του κολυμβητηρίου και όχι μόνο στο ενεργειακό, που ήταν το μεγάλο κομμάτι όπου έπασχε, αλλά και σε αυτό του εξοπλισμού -και της λειτουργίας ακόμη. Μπήκαν συστήματα ελέγχου, κάρτες. Η καθημερινότητα του αθλητή που μπαίνει μέσα σε αυτό είναι ήδη καλύτερη. Έχουν ανακαινιστεί τα αποδυτήρια. Όλα αυτά δεν είναι μικρά και αυτονότητα για ένα Δήμο όπως η Χίος. Και το μεγαλύτερο απ’ όλα τα επιτεύγματα είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου. Ένα έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, το οποίο συνοδεύεται και από την αναβάθμιση των ξενώνων του κολυμβητηρίου. Ένα κτήριο που ήταν σε αχρησία για πάνω από 15 χρόνια, θα καταλήξει να γίνει ένα υπερσύγχρονος ξενώνας όπου θα φιλοξενούνται ομάδες και να μετέχουν στις διοργανώσεις που θα γίνονται εδώ. Θα έχουμε δηλαδή ένα ακόμα κίνητρο, ένα προσόν για να προσελκύσουμε μεγάλες διοργανώσεις.
Στον περιβάλλοντα χώρο του κολυμβητηρίου, εξάλλου, για να μπορούμε να τον εκμεταλλευτούμε και τους καλοκαιρινούς μήνες, δημιουργούνται γήπεδα μπιτς βόλεϊ, κάτι που θα μας επιτρέψει να κάνουμε διοργανώσεις και σε αυτό το άθλημα, καθώς είναι μια περίοδος σχετικά νεκρή για τον υγρό στίβου εκείνο το διάστημα.
Όσον αφορά στην προετοιμασία του επερχόμενου Final-4 του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης Γυναικών έχουν γίνει ήδη τα βασικά και τα σημαντικά. Μένουν αρκετές λεπτομέρειες για να είμαστε έτοιμοι μέχρι τελευταία στιγμή και θα καλύψουμε τα πάντα. Την περισσότερη δουλειά, εκτός από τον Δήμο και την Περιφέρεια, την κάνει ο Ν.Ο. Χίου, ο οποίος έχει επωμιστεί ένα μεγάλο κομμάτι της διοργάνωσης, των σχέσεων, των επαφών. Τον ενδιαφέρει πολύ, διότι όσο βελτιώνεται το προφίλ των αθλημάτων που καλλιεργεί, αυξάνεται και η δυνατότητα η δική του να παρεμβαίνει στην κοινωνία. Η παρέμβαση του αθλητισμού στην κοινωνία της Χίου είναι κάτι υγιές. Όταν ένα παιδί βουτάει στην πισίνα και αποκτά αγωνιστικό πνεύμα με κανόνες σε ομαδική δουλειά, αυτό θα το αποτρέψει από χίλια κακά...
Αναμένεται, εξάλλου, να συνεχιστεί η συνεργασία μας με την ΚΟΕ και σε άλλες διοργανώσεις στο άμεσο μέλλον. Η τελική φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κολύμβησης Παίδων και Κορασίδων, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης είναι κάποιοι από τους αγώνες που συζητάμε να γίνουν εδώ και είμαι σίγουρος πως θα καταλήξουν να είναι επιτυχείς. Ασφαλώς και θα μπορούσαμε στο απώτερο μέλλον να γίνει και μια μεγάλη διοργάνωση Εθνικών Ομάδων. Παρέχουμε όλες τις εγγυήσεις... Και να συμπληρώσω ότι η συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, με τον Αντιπρόεδρο, Γιώργο Κατσαρό και με όλους τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας είναι άψογη».

Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει την 19η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στο πόλο των Ανδρών

Σχετικά Άρθρα