Οριστικά 2ο νησί-σταθμός η Χίος στο 54ου Ράλλυ Αιγαίου!

Από τις 14 έως τις 24 Ιουλίου 2017 θα εξελιχθεί ο κορυφαίος αγώνας ανοιχτής θαλάσσης με διαδρομή: Σύρος-Χίος-Σκύρος!
Τρί, 08/11/2016 - 14:38

ΕΠΙΣΗΜΑ την εβδομάδα που μας πέρασε ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) ανακοίνωσε τη διαδρομή του 54ου Ράλλυ Αιγαίου στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το νησί μας και θα εξελιχθεί από τις 14 έως τις 24 Ιουλίου 2017. Μετά από 11 χρόνια ο αγώνας επιστρέψει στη Χίο, που θα είναι το δεύτερο νησί σταθμός του κορυφαίου και παλαιότερου ιστιοπλοϊκού αγώνα της Ανατολικής Μεσογείου.
Την περασμένη Δευτέρα, η «Α.Χ.» στο βασικό της πρωτοσέλιδο θέμα είχε προαναγγείλει ότι ο Μαραθώνιος του Αιγαίου θα περάσει και από τη Χίο, αφού η διοίκηση του ΠΟΙΑΘ έκανε δεκτό το αίτημα για να είναι η Χίος στην διαδρομή του αγώνα, που είχε θέσει ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου Μιχάλης Μπελέγρης. Η άριστη διοργάνωση δυο σημαντικών ιστιοπλοϊκών αγώνων που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στο νησί μας, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Όπτιμιστ και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανοιχτής Θαλάσσης, αποτέλεσαν το «κερασάκι στην τούρτα, ήταν αυτό που έλειπε, ήταν τα διαπιστευτήρια», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Μιχάλης Μπελέγρης για να αποφασίσουν οι ιθύνοντες του ΠΟΙΑΘ να βάλουν και τη Χίο στην διαδρομή του αγώνα που φτάνει τον ερχόμενο Ιούλιο τα 54 χρόνια ζωής!
Τα σκάφη θα πάρουν εκκίνηση από το Φάληρο θα έχουν πρώτο σταθμό την Ερμούπολη της Σύρου από εκεί θα κατευθυνθούν στο νησί μας και η τελευταία ιστιοδρομία θα εξελιχθεί από τη Χίο έως την Σκύρο. Ο αγώνας θα έχει την καινοτομία να τερματίσει στην Σκύρο και όχι στο Σούνιο όπως παραδοσιακά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.
«Πρόκειται για έναν θαλάσσιο μαραθώνιο και κάθε χρόνια οι ιστιοδρομίες είναι δύσκολες, οι οποίες καλύπτουν σχεδόν όλο το Αιγαίο», υπογράμμισε ο Μιχάλης Μπελέγρης, συμπληρώνοντας ότι: «παράλληλα ο συγκεκριμένος αγώνας τονώνει αρκετά τις τοπικές κοινωνίας αφού τα σκάφη μένουν δυο ημέρες μέσο όρο σε κάθε νησί, ενώ και το επικοινωνιακό όφελος είναι τεράστιο από την προβολή που γίνεται και εκτός Ελλάδος».
Ο Μιχάλης Μπελέγρης μιλώντας στο «Ράδιο Αλήθεια» αποκάλυψε ότι η διοίκηση του ΠΟΙΑΘ προχώρησε στην απόφαση να συμπεριλάβει τη Χίο στη διαδρομή, αφού: «πλέον υπάρχουν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα σωστό ελλιμενισμό των σκαφών στο νησί μας και όλες τις απαιτούμενες παροχές μετά από ένα επίπονο και δύσκολο αγώνα. Παράλληλα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και οι δυο άριστες διοργανώσεις που έγιναν στη Χίο, του Πανελληνίου Όπτιμιστ και του Πανελληνίου Ανοιχτής Θαλάσσης. Όσοι αγωνίστηκαν ή παρακολούθησαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που έγιναν στο νησί μας, όταν γύρισαν στην Αθήνα ή στις άλλες περιοχές τους, ανέφεραν ότι ήταν τα δυο διοργανώσεις στη Χίο, ήταν τα Πανελλήνια των Πανελληνίων!».
Τα σκάφη και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο Ράλλυ Αιγαίου 2017 θα παραμείνουν στο νησί μας, που θα είναι ο δεύτερος σταθμός του αγώνα για 3 ημέρες! Το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουλίου τα σκάφη θα ξεκινήσουν από την Ερμούπολη με προορισμό τη Χίο, έχοντας όριο τερματισμού μέχρι την Τρίτη 18 Ιουλίου στις 2 το μεσημέρι. Εκείνη την ημέρα θα γίνει και παράκτια ιστιοδρομία έξω από την περιοχή του λιμένος Σκάλας. Την Τετάρτη 19 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί εκδρομή στα Μαστιχοχώρια και στο Μουσείο Μαστίχας με τους αγωνιζόμενους να έχουν ελεύθερη ημέρα και το βράδυ θα γίνει η απονομή των επάθλων της 2ης ιστιοδρομίας (Ερμούπολη-Χίος). Στις 10 το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου θα πάρουν εκκίνηση από το νησί μας για την Σκύρο που θα είναι ο τελικός τους προορισμός!

Σχετικά Άρθρα