Παραιτήσεις και εκλογή Προέδρου σε 2 συνεδριάσεις!

Τρί, 20/09/2016 - 10:43

Η διοικητική κρίση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στην ΕΠΣ Χίου συνεχίστηκε τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2016 όπου υπήρξε ντόμινο παραιτήσεων των μελών της.
Χθες το πρωί ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Σπύρος Κωστάλας, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση που κατείχε αλλά και από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο Στρατής Φεργαδιώτης.
Έτσι πλέον, μετά και την παραίτηση του Γιώργου Φρατζέσκου πριν από 15 ημέρες, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Χίου έχει μείνει με 6 μέλη ενώ βάσει του καταστατικού είναι 9μελές.
Χθες είχαμε και συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Χίου. Ειδοποιήθηκαν το μεσημέρι τα μέλη ότι τους καλεί για το απόγευμα ο Α’ Αντιπρόεδρος Φραγκούλης Κουκής σε συνέχεια της συνεδρίασης που έγινε την περασμένη Παρασκευή επειδή διακόπηκε βιαίως. Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή είχε εκλεγεί πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου στην θέση του παραιτηθέντος Γιώργου Φρατζέσκου ο μέχρι πρότινος Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Βασίλης Μήτσουρας, ο οποίος αυτοπροτάθηκε για τη συγκεκριμένη θέση. Όμως στη διαδικασία δεν υπήρξε μυστική ψηφοφορία των μελών, όπως έπρεπε, κάτι που έγινε χθες στη συνέχιση της συνεδρίασης. Εκεί ο κ. Μήτσουρας έλαβε και επίσημα 5 ψήφους, ενώ ο Κώστας Νικολαΐδης δήλωσε παρών. Την εκλογή του κ. Μήτσουρα στη θέση του προέδρου στήριξαν οι: Κουκής, Δημητρακόπουλος, Σεράφη, Γιαγκίνης και φυσικά ο ίδιος ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου.
Παράλληλα ο μέχρι πρότινος Β’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, ανέλαβε καθήκοντα γενικού γραμματέα στη θέση του παραιτηθέντος Σπύρου Κωστάλα. Με δεδομένο ότι πλέον ότι η σύνθεση του Δ.Σ. έχει μείνει με 6 μέλη και λόγω έλλειψης αναπληρωματικών, η ΕΠΣ Χίου θα προχωρήσει σε συμπληρωματικές εκλογές για την κάλυψη των κενών θέσεων.  
Στην παραίτηση που υπέβαλε στο Δ.Σ. της Ένωσης το μέλος της, Στρατής Φεργαδιώτης αναφέρει τα παρακάτω:
«Ήδη από τον Ιανουάριο 2016 είχα καταδικάσει δημοσίως τον τρόπο με τον οποίο εκινούντο μέλη της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΣ Χίου. Ήδη από τότε είχα επισημάνει τα στραβά της διοίκησης, είχα πάρει θέση ενάντια στις μη καταστατικές και παράνομες διαδικασίες που ακολουθούνταν και οι οποίες αργά ή γρήγορα θα οδηγούσαν το παρόν Δ.Σ. σε τέρμα. Είναι πλέον σαφές, μετά και τα τελευταία θλιβερά γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας α) παραίτηση – κίνηση ανατροπής του πρώην Προέδρου κ. Γεωργίου Φρατζέσκου από μέλη της πλειοψηφίας, β) εκλογή νέου Προέδρου από Δ.Σ. οκτώ και όχι εννέα μελών, ότι η θητεία του παρόντος Δ.Σ. έληξε πρόωρα. Για το καλό του τοπικού ποδοσφαίρου παρέμεινα μέχρι σήμερα στο Δ.Σ. προσπαθώντας με κάθε τρόπο να πιέσω για τη διασφάλιση της νομιμότητας, ασκώντας ταυτόχρονα τον επιτρεπόμενο έλεγχο και επιρροή -στο μέτρο των δυνατοτήτων μου- σε όλους τους τομείς της διοίκησης της Ένωσης και προς όφελος πάντοτε του αθλήματος και των σωματείων του τόπου μας. Λυπάμαι, αλλά έφτασα στα όριά μου. Ειδικά μετά την εκλογή ως προέδρου του Δ.Σ. ενός ανθρώπου που δεν έχει καν ασχοληθεί με το άθλημα που υπηρετούμε εδώ και πολλά χρόνια, σε συνδυασμό με τα όσα ακούγονται καθημερινά για υπόγειες συναλλαγές, επιρροές και κατευθυντήριες «γραμμές» που χαράσσονται από εξωδιοικητικούς παράγοντες, είμαι πλέον βέβαιος ότι έφτασε η ώρα να αποχωρήσω από το Δ.Σ. Στο θέατρο αυτό που έχει στηθεί εγώ δεν έχω ρόλο, ούτε διεκδικώ. Προσπάθησα μάταια να πείσω κάποιους ανθρώπους να συνετιστούν για το λόγο αυτό δηλώνω την παραίτησή μου από το Δ.Σ. της ΕΠΣ Χίου, η οποία απαιτώ να γίνει δεκτή. Αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά και δεσμεύομαι να επανέλθω όταν σε συνεργασία με άτομα αξιόλογα θα είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε αυτά που αξίζει το χιώτικο ποδόσφαιρο».

Σχετικά Άρθρα