Ράλλυ Αιγαίου: «Φωτιά» στην κορυφή της γενικής κατάταξης έβαλε η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Τετ, 15/06/2022 - 11:05

«Φωτιά» στην γενική κατάταξη του 59ου Ράλλυ Αιγαίου έβαλε το σκάφος «PEGA» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Οι έμπειροι ιστιοπλόοι και οι τεταρτοετείς δόκιμοι της Σ.Ν.Δ. κατάφεραν να εκμεταλλευτούν στο έπακρον τις καιρικές συνθήκες και να πάρουν την πρωτιά στη χθεσινή κούρσα. Στη γενική κατάταξη το «Pega» ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με το «Velos» των Ολυμπιονικών Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή. Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης είναι το «Αιολία» του Σπύρου Παπαντωνίου.

Τα ιστιοφόρα πήραν εκκίνηση από το θαλάσσιο χώρο της Βολισσού (Χίος) με ισχυρούς βόρειους ανέμους που έφταναν, σε σημεία, τα έξι μποφόρ. Όσα σκάφη επέλεξαν να μείνουν κοντά στη στεριά «κόλλησαν» διότι ο άνεμος ερχόταν από το ανοιχτό Αιγαίο. Το «παιχνίδι» με τον αέρα συνεχίστηκε και στα 25 ναυτικά μίλια της διαδρομής από τη Βολισσό μέχρι το Βενέτικο. Όταν όμως τα σκάφη έφτασαν στη βραχονησίδα ο Αίολος «έκλεισε» τον ασκό του και τα πληρώματα δυσκολεύτηκαν για να συνεχίσουν ώστε να ολοκληρώσουν την περιστροφή της βραχονησίδας.

Η επιστροφή από το Βενέτικο βρήκε τα σκάφη να ταξιδεύουν όρτσα. Και πάλι, όσα ιστιοφόρα επέλεξαν να μείνουν κοντά στα παράλια της Χίου δεν ευνοήθηκαν σε αντίθεση με αυτά που αναζήτησαν πελαγίσιο αέρα. Ο μέσος χρόνος που χρειάστηκαν τα «καθαρόαιμα» αγωνιστικά για να καλύψουν την απόσταση μέχρι το λιμάνι της Βολισσού ήταν επτά ώρες.

«Έγινε ένα μεγάλο βήμα αλλά ο αγώνας έχει πολύ δρόμο ακόμη. Στο Ράλλυ Αιγαίου μετράει και η τύχη που αυτή τη φορά ήταν με το μέρος μας. Όλη η ομάδα δούλεψε σύμφωνα με τις προπονήσεις που είχαμε κάνει και η νίκη μας κρίθηκε στην έξυπνη τακτική και στη σωστή επιλογή πανιών», δήλωσε ο κυβερνήτης του σκάφους Θοδωρής Τσουλφάς.

Σήμερα το πρωί, οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο της «Σφαγής της Χίου», στο κάβο Μελανιό, καθώς ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη Μνήμη της «Σφαγής της Χίου» (1822). Στη συνέχεια, τα πληρώματα θα μεταβούν σε ιστορικά και πολιτιστικά τοπόσημα του «Νησιού της Μαστίχας».

Συνδιοργανωτές του 59ου Ράλλυ Αιγαίου που διεξάγεται με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού, είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Χίου. Συνεργαζόμενοι Όμιλοι είναι ο Ναυτικός Όμιλος Χίου και o Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Λαυρεωτικής. Χορηγός του αγώνα για έκτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτές οι εταιρείες, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A., η Olympic Marine στο Λαύριο, η μπύρα ΝΗΣΟΣ από την Τήνο και το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ. Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η αθλητική εφημερίδα SPORTIME και ο ιστότοπος της ομογένειας HDNΝΥ.

Υποστηρικτής τεχνολογίας είναι για μία ακόμα χρονιά η εταιρεία G4S. Όλες οι ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος θα γίνουν σύμφωνα με το slogan του ΠΟΙΑΘ « Να Σώσουμε Τις Θάλασσές Μας » και την συνεργασία της ¨Ελληνικής Ένωση Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ PERFORMANCE

1.PEGA Θοδωρής Τσουλφάς
2.VELOS Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής
3.AIOLIA Σπύρος Παπαντωνίου

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΕΣ PERFORMANCE

1.PEGA Θοδωρής Τσουλφάς
2.VELOS Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής
3.AIOLIA Σπύρος Παπαντωνίου

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ SP0RT

1.SUN FIZZ  ΠΑΛΛΗΣ ΕΥΣΤΑΤΙΟΑ & ΠΑΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2.ALTER EGO  ΣΑΛΑΤΑΣ  ΦΑΝΗΣ
3. TRINΙΤΥ  WALTER KRAHER

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΕΣ SPORT

1. TRINΙΤΥ  WALTER KRAHER
2.ALTER EGO  ΣΑΛΑΤΑΣ  ΦΑΝΗΣ
3..SUN FIZZ  ΠΑΛΛΗΣ ΕΥΣΤΑΤΙΟΑ & ΠΑΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

πηγή : skai.gr

Σχετικά Άρθρα