Χίος, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

Στη Χίο η τελική φάση του Κυπέλλου Ανδρών στο πόλο

ΣΤΙΣ 23 & 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, ΣΤΟ ΙΩΝΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
Σάβ, 27/01/2018 - 15:48
Από τη συνάντηση ΝΟΧ-ΚΟΕ με τον Δήμαρχο Χίου

Στο νησί μας θα πραγματοποιηθεί τελικά το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης Ανδρών, στις 23 και 24 Μαρτίου. Η διοργάνωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για το διήμερο 9 και 10 Μαρτίου, όμως λόγω υποχρεώσεων των Εθνικών Ομάδων αλλά και για λόγους τηλεοπτικής κάλυψης από την κρατική τηλεόραση, τελικά μετατέθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής στις προαναφερθείσες ημερομηνίες, και μάλιστα έκλεισε για το Ιωνικό Κολυμβητήριο.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας: «Το νησί το οποίο έχει μια μεγάλη παράδοση στο άθλημα επεδίωξε να αναλάβει τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Όλα αυτά οριστικοποιήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (27/1) το μεσημέρι στην πόλη της Χίου, με επικεφαλής της συνάντησης τον Δήμαρχο της πόλης, κ. Μανώλη Βουρνού, όπου παρευρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος του Ν.Ο. Χίου, Γιάννης Αναδιώτης, ο Αντιπρόεδρος του ΝΟΧ, Παναγιώτης Παππής, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, ο Πρόεδρος του ΣΕΔΥ, Χρήστος Τσαρουχάς καθώς επίσης και ο υπεύθυνος του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, Νίκος Λαμπρινούδης. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες και συνεργάτες του δημάρχου Χίου και μέλη του Δ.Σ. του Ν.Ο. Χίου.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος της πόλης, Μανώλης Βουρνούς, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ τόνισε: "Το νησί της Χίου στο παρελθόν έχει διοργανώσει εκδηλώσεις με καθολική επιτυχία. Είναι πολύ μεγάλη μας χαρά που θα φιλοξενήσουμε μια κορυφαία διοργάνωση στο άθλημα της υδατοσφαίρισης. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχει μια σημαντική παράδοση στη Χίο στο συγκεκριμένο άθλημα. Ζητήσαμε από τους παράγοντες της ΚΟΕ και περισσότερες στο μέλλον διοργανώσεις. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για τα παιδιά του νησιού και για όλους όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό. Το κολυμβητήριο της Χίου θα αναβαθμιστεί τα επόμενα χρόνια και θα εξοπλιστεί πλήρως. Είναι κάτι που είναι ήδη σε εξέλιξη και θα βοηθήσει τους αθλούμενους της πισίνας".

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Ν.Ο. Χίου, Γιάννης Αναδιώτης: "Η διοργάνωση στη Χίο είναι πολύ σημαντική, αφού πέρα από την προβολή του ΝΟΧ, που διατηρεί μια πολύ μεγάλη παράδοση στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και κυρίως στην υδατοσφαίριση, θα υπάρξει μια καθολική προβολή του νησιού, θα στηριχθεί η τοπική κοινωνία και τα παιδιά τα οποία ασχολούνται με το άθλημα θα έρθουν κοντά στα ινδάλματά τους. Τα δύο τελευταία χρόνια φιλοξενήσαμε σπουδαίους ιστιοπλοϊκούς αγώνες και τώρα ήρθε η σειρά της υδατοσφαίρισης, ένα άθλημα που θεωρείται το κυριότερο στο νησί επί σειρά ετών. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία που μας έδωσε τη δυνατότητα αυτή. Θα είναι γεμάτο το κολυμβητήριο αφού είναι δεδομένη η λατρεία των κατοίκων για το συγκεκριμένο άθλημα".

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, με τη σειρά του μετέφερε και την είδηση ότι ο Ν.Ο. Χίου σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό προτίθεται του χρόνου να διοργανώσει στην Ελλάδα το Final-6 του Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών. Η διοργάνωση αυτή, αφού υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Χίο, θα φιλοξενηθεί στο Ιωνικό Κολυμβητήριο. Ο κ. Κατσαρός, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής υποστήριξε: "Αρχικά θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο "ευχαριστώ" στο δήμαρχο της Χίου, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΝΟΧ, που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση του Φάιναλ Φορ, που θα πραγματοποιηθεί σε ένα χώρο με πολύ μεγάλη παράδοση στην Ελλάδα στο άθλημα. Βρήκαμε ένα κλίμα αγάπης και ζεστασιάς, εξασφαλίσαμε τη φιλοξενία των ομάδων, των διαιτητών, των δημοσιογράφων και όλων των παραγόντων που θα εργαστούν με μεγάλο επαγγελματισμό για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η συγκεκριμένη διοργάνωση. Επίσης, θα ήθελα να πω ότι ενιωσα πολύ όμορφα που ο Ν.Ο. Χίου θέλει σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό να αναλάβει το Final-6 του Τσάμπιονς Λιγκ, της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον κόσμο. Είμαι συγκινημένος γι' αυτό, αφού όλοι γνωρίζουν πως προέρχομαι από την οικογένεια του Ολυμπιακού και δεν ξεχνώ ποτέ ότι το διοικητικό μου ρόλο στα δρώμενα της ΚΟΕ πριν από δεκαετίες μου τον ανέθεσε ο αείμνηστος Μιλτιάδης Μαρινάκης".

Τέλος, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΣΕΔΥ, Χρήστος Τσαρουχάς, που υπογράμμισε: "Εγώ εκείνο το οποίο θέλω να διαβεβαιώσω είναι ότι ο ΣΕΔΥ κατά τη διάρκεια των αγώνων θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η διοργάνωση. Θα επιλέξουμε τους καλύτερους και πιο έμπειρους διαιτητές, ενώ η Γραμματεία θα στελεχωθεί από τα πιο σημαντικά στελέχη της. Καλή επιτυχία, την οποία θεωρώ δεδομένη"

Σχετικά Άρθρα

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ
Δευ, 13/01/2020 - 15:46
Ο Ν.Ο. Χίου/AstraAirlines θα πάρει μέρος στο τουρνουά του ΣΕΔΥ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 η πρώτη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο Νέων Ανδρών, στην οποία μετείχαν από τη Χίο οι ομάδες του ΝΟΧ και της ΠΕΚΕΒ.

Ο ΝΟΧ πήρε μέρος στον πρώτο όμιλο Αττικής και προκρίθηκε αήττητος στην επόμενη φάση, κερδίζοντας όλους τους αντιπάλους του. Νίκησε το Παλαιό Φάληρο με 6-4, το Νηρέα Γέρακα με 10-5, την Τρίαινα Βούλας με 26-5 και την ΑΕΚ με 19-9.

Η Βαθμολογία του α' ομίλου:

1. Ν.Ο. Χίου               12

2. Παλαιό Φάληρο     9

3. Νηρέας Γέρακα      6

4. ΑΕΚ                          3

................................

5. Τρίαινα Βούλας     0

Ο Ν.Ο. Χίου αγωνίστηκε με τους: Καρακούρος Ιωάννης, Γιαννάρας Ιωάννης, Κούτης Σταμάτης, Μαρουλάς Μάρκος, Μόκκας Κωνσταντίνος, Φραγκιαδούλης Αργύρης, Σφηκάκης Αντώνης, Αλάτσης Παναγιώτης, Γκίλλας Νικόλαος, Παπαγεωργάκης Δημήτριος, Γδύσης Αθανάσιος, , Καρακούρος Μιχαήλ, Σπανογίαννης Κωνσταντίνος , Λαγκώνας Νικόλαος,, Παπαδάτος Αλέξανδρος, Παπαδάτος Μιχαήλ, Μπαρτζιώκας Δημήτριος.

Προπονητής της ομάδας των Νέων Ανδρών του ΝΟΧ είναι ο Γιώργος Ντόσκας και έφορος ο Πρόεδρος του ΝΟΧ, Δημήτρης Σκαπινάκης.

Η ΠΕΚΕΒ πήρε μέρος στο 2ο όμιλο Αττικής, αλλά δεν μπόρεσε να σημειώσει κάποια νίκη στα 4 παιχνίδια που έδωσε κι έτσι αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Έχασε από τον Εθνικό Πειραιά με 21-2, από τον Γ.Σ. Ηλιούπολης με 18-9, από τον Απόλλωνα Σμύρνης με 17-7 και από τον Ηλυσιακό με 19-2.

Η Βαθμολογία του β' ομίλου:

1. Απόλλων Σμύρνης            9 (3 αγ.)

2. Ηλυσιακός                         9 (4 αγ.)

3. Εθνικός Πειραιά               6 (3 αγ.)

4. ΓΣ Ηλιούπολης                 3 (4 αγ.)

...............................................

5. ΠΕΚΕΒ                               0 (4 αγ.)

Το παιχνίδι Απόλλωνα Σμύρνης - Εθνικού Πειραιά, δεν έγινε την Κυριακή το βράδυ στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης και αναβλήθηκε για μία από τις προσεχείς ημέρες (σύμφωνα με τους υπεύθυνους έπρεπε να κλείσει η πισίνα), αλλά δεν επηρεάζει την υπόθεση πρόκριση, παρά μόνο την τελική κατάταξη στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Έτσι οι 22 που έχουν σφραγίσει ήδη τα εισιτήρια πρόκρισης είναι οι: Ν.Ο. Χίου, Παλαιό Φάληρο, Νηρέας Γέρακα, ΑΕΚ (από τον Α΄Όμιλο Αττικής), Απόλλων Σμύρνης, Ηλυσιακός, Εθνικός Πειραιά, Γ.Σ. Ηλιούπολης (από τον Β΄Όμιλο Αττικής), Γ.Σ. Περιστερίου, Α.Ε. Χαϊδαρίου, Μίλων, Νηρέας Χαλανδρίου (από τον Γ΄Όμιλο Αττικής), ΠΑΟΚ, ΟΦΘ, Πανσερραϊκός, Πύρρος Ιωαννίνων (από τον Όμιλο Θεσσαλονίκης), Ολυμπιακός, ΟΥΚ Βόλου, Νηρέας Λαμίας (από τον Όμιλο Βόλου), Ν.Ο. Βουλιαγμένης, Παναθηναϊκός, Ν.Ε. Πατρών (από τον Όμιλο Πάτρας). Οι αγώνες της β' φάσης θα γίνουν 6-8/3/2020.