Στην επανάληψη με καλή άμυνα έφτασε στο ροζ φύλλο

Ο Φ.Ο. ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ 66-65 ΤΟΥ ΒΑΟΛ
Τρί, 08/11/2016 - 14:43
Ο Φ.Ο. ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ 66-65 ΤΟΥ ΒΑΟΛ

Το καλό πρόσωπο που έδειξε στην 3η και 4η περίοδο ο Φ.Ο. Βροντάδου τον οδήγησε στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα μέσα στο Βούρειο, απέναντι στον πρωταθλητή ΒΑΟΛ, στη 2η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας μπάσκετ ανδρών.
Η ομάδα του Κώστα Αμέντα έφτασε σε μια σπουδαία και δίκαιη νίκη με 66-62 σε μια αναμέτρηση που εξελίχθηκε για γερά νεύρα και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Φ.Ο. Βροντάδου είχε μέτριο ξεκίνημα στο παιχνίδι, με τον ΒΑΟΛ να έχει τον έλεγχο στο 1ο δεκάλεπτο και να καταφέρνει να φτάνει τη διαφορά στους 9 πόντους.
Στη 2η περίοδο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αρκετά, έβαλαν δύσκολα στους πρωταθλητές που συνολικά κατέγραψαν μια πολύ μέτρια εμφάνιση έχοντας νευρικότητα στο παιχνίδι τους και κακές επιλογές. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τον ΦΟΒ να προηγείται με 37-36 δείχνοντας χωρίς αμφιβολία ότι κυνηγούσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι, όπως και τα κατάφερε στο τέλος.
Στην 3η και 4η περίοδο η καλή αμυντική λειτουργία του Φ.Ο. Βροντάδου ήταν αυτή που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Πήγαιναν με σίγουρα καλάθια και ήταν αρκετά καλοί στα ριμπάουντ, είχαν τον έλεγχο, μπροστά συνέχεια στο σκορ και έφτασαν στην επικράτηση.
Ο ΒΑΟΛ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την καλή παρουσία στην πρώτη περίοδο, χαρακτηριστικό ότι στην τέταρτη σημείωσε μόλις 11 πόντους! Του έλειπε η καλή περιφερειακή πίεση και οι σίγουρες επιθέσεις και αιφνιδιασμοί που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι των πρωταθλητών.
Ο Φ.Ο. Βροντάδου αντίθετα είχε πιο καθαρό μυαλό, ψυχωμένος, έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο, εκμεταλλεύθηκε τα κενά που έβγαλαν στο παιχνίδι τους οι γηπεδούχοι, ειδικά μετά το ημίχρονο.
Διπλασίασε τις επιτυχίες του στην Α’ Κατηγορία ο Όμηρος Καλλιμασιάς. Εκτός έδρας άνετα επικράτησε με 75-49 του νεοφώτιστου Πυρσού. Από την αρχή οι Κυπελλούχοι Χίου είχαν τον έλεγχο και έφτασαν χωρίς προβλήματα στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Σημαντική επιτυχία για την Ένωση Λαγκάδας/Συκιάδας που πέρασε νικηφόρα το εμπόδιο του ΝΟ Θυμιανών με 67-47. Η νεοφώτιστη ομάδα είχε καλό ρυθμό στο παιχνίδι, από την αρχή ήταν μπροστά στο σκορ απέναντι στα Θυμιανά η απόδοση τους κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα.
Την πρώτη του νίκη στην Α’ Κατηγορία σημείωσε ο Κοφινάς. Με 75-60 κέρδισε τον Αιγέα, μετά από ένα αρκετά αμφίρροπο παιχνίδι, όπου μέχρι το ημίχρονο ήταν ισόπαλο (32-32). Στην 3η και 4η περίοδο ο Κοφινάς εκμεταλλεύθηκε τα κενά και τις ελλείψεις του Αιγέα, πίεσε αρκετά και μπόρεσε στο τέλος, αφού προηγήθηκε στο 3ο δεκάλεπτο με 53-48 (επιμέρους σκορ 21-16), να φτάσει στην επικράτηση με το 75-60. Και στην 4η περίοδο ο Κοφινάς το πήρε με επιμέρους σκορ 22-12. Παράπονα από τη διαιτησία έχει ο τεχνικός του Αιγέα, Κώστας Γιασεμής, για φάσεις στην 3η περίοδο.
 
TΑ ΦΙΛΜ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΒΑΟΛ-Φ.Ο. ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ 62-66
Δεκάλεπτο: 23-17, 36-37, 51-55, 62-66.
Διαιτητές: Κοντίλης - Φλωράδης.
ΒΑΟΛ (Βούλικας): Ανδρουλάκης 12 (2), Λύτρας, Τσιριγώτης 2, Σουλίκας 17 (1), Κέλογλου 6, Ναλμπάντης, Χατζηλάμπρου 20 (5), Καλαμάρης, Νακόπουλος 3, Τροβάς, Παπαδόπουλος, Κωνσταντινάκος 2.
Φ.Ο. ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ (Αμέντας): Κιρκινέζης 15 (3), Φραγκομίχαλος, Κοϊνάρης, Λεγάτος 11 (1), Πατελίδας 13, Μπουλούκης, Γιαννακός 4, Παππάς, Καρύδας 13 (3), Στεφάνου, Αργυρούδης 8 (2), Καραβοκύρης 2.

ΠΥΡΣΟΣ-ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ 49-75
Δεκάλεπτα: 13-20, 25-37, 34-58, 49-75.
Διαιτητές: Συμιακάκης - Μασσάς.
ΠΥΡΣΟΣ (Κουντουριάδης): Σ. Κλεάνθους 4, Μιμίδης 7 (1), Γεόμελος 6, Ψυχής 3, Κάζδαγλης, Π. Κλεάνθους 12 (3), Βολικάκης, Χρυσούλης, Αδαμόπουλος 17 (1), Νεαμονίτης, Ζαγλάνης.
ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ (Δέδες): Μοσχούρης 7, Αλεξάκης 7, Καργίδης 4, Τζανέτος 2, Λαμπρινούδης 3, Μακρίδης 2, Φεγκουδάκης 6, Τσουρής 22 (2), Φουντουλάκος 14 (3), Αγγελίδης, Μενδώνης 6, Στρουμπάκης 2.

ΚΟΦΙΝΑΣ-ΑΙΓΕΑΣ 75-60
Δεκάλεπτα: 13-13, 32-32, 53-48, 75-60.
Διαιτητές: Λουκαράκης - Γιακούμας.
ΚΟΦΙΝΑΣ (Παπαδόπουλος): Μπουλούμπασης 14, Ντούγκας 7, Πλατής 8 (2), Δρίτσας, Μεστούσης 6, Καραμανής, Μουτάφης, Ρεζνίκος 12 (3), Μπενέτος 4 (1), Μπελάκης, Καλλιμανάς 23 (4), Κουμελάς.
ΑΙΓΕΑΣ (Γιασεμής): Βαγιάνος 6 (2), Κώσταλος 15 (2), Φουντουλάκος, Τσακός, Τσιλίμης, Φωτεινός 17 (1), Μαρδάς 3, Αχαμνός 2, Γεωργαντάς 12, Ψύλλος 5 (1), Δαμιλάκης, Βαλανιδάς.

ΕΝΩΣΗ-Ν.Ο. ΘΥΜΙΑΝΩΝ 67-47
Δεκάλεπτα: 23-12, 40-24, 54-38, 67-47.
Διαιτητές: Κοντίλης - Φλωράδης.
ΕΝΩΣΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ/ΣΥΚΙΑΔΑΣ: Ανδρεάδης 11 (1), Μπλέτσος, Πλιάγκας, Τσουκάλης 27 (2), Μπουρνιάς, Καγιάς 8, Ζουμής 8, Κοκολιάς, Βερδής 4, Βασιλάκης 2, Χαμέτης 7 (1), Ψύλλος.
Ν.Ο. ΘΥΜΙΑΝΩΝ (Καράμπουρνος): Γεωργίου 13, Τριτάκης, Παπαδάμ, Κουϊμτζής 17, Χατζηλάμπρου 5 (1), Χατζαργυρός, Κωνσταντάς, Κακάτσιος, Απέσσος 6, Κωστάκης 6, Καλαμάρης, Καμπούρης.

Σχετικά Άρθρα