Στην ιστορία οι 32οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Δευ, 11/10/2021 - 12:10

Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 10 Οκτωβρίου 2021, οι 32οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου, που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Χίου το διήμερο 9 και 10 Οκτωβρίου 2021.

Συμμετείχαν 380 αθλητές και αθλήτριες από 44 Σωματεία του Αιγαίου, σε πάνω από 500 συμμετοχές σε αγωνίσματα, παρότι λόγω της πανδημίας και τα αγωνίσματα ήταν αυτή τη φορά κατάτι λιγότερα και κάποια Σωματεία δεν μπόρεσαν να έρθουν στη Χίο.

Στη Χίο πάντως ήρθαν για ένα τριήμερο πάνω από 500 άτομα (αθλητές - προπονητές - συνοδοί - γονείς) με ό,τι σημαίνει αυτό για την τοπική οικονομία σε μία νεκρή τουριστικά περίοδο, με την πλειοψηφία των συμμετεχόντων να συγχαίρει την οργανωτική επιτροπή και ειδικότερα την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου για το πολύ καλό αποτέλεσμα θεωρώντας τους 32ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες ως μία από τις καλύτερες διοργανώσεις των τελευταίων ετών.

Η οργάνωση των αγώνων -στην οποία συνέβαλαν οικονομικά η Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου και ο Δ. Χίου- εξέπληξε ευχάριστα και την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, η οποία στο περιθώριο των αγώνων είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους εκπροσώπους των Σωματείων, να τους γνωρίσει από κοντά και να τους ενημερώσει για τους στόχους της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας που εκλέχθηκε πριν από 6 μήνες.

Αγωνιστικά τώρα, Έφηβος και Παγχιακός ήταν τα δύο πρώτα Σωματεία σε βαθμούς, ενώ από τη Χίο 6ος ήταν ο ΦΟΒ, 7η η Ολυμπιάδα και 28ος ο Α.Σ. Χίου-Ικαρίας.

Στα μετάλλια ο Έφηβος κατέκτησε 17 (9 χρυσά, 4 αργυρά, 4 χάλκινα), ο Παγχιακός 11 μετάλλια (5 χρυσά, 4 αργυρά, 2 χάλκινα) ενώ η Ολυμπιάδα Χίου κατέκτησε 7 μετάλλια και ο ΦΟΒ 6.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου είναι στα συνημμένα αρχεία.

Σχετικά Άρθρα