Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Στο Π. Φάληρο το φάιναλ φορ και όχι στη Λάρισα!

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΡΑΔΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ" ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΝΟΧ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 07/05/2014 - 21:53

Στο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου και όχι σε αυτό της Λάρισας, θα γίνουν οι αγώνες του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος στο πόλο Ανδρών, όπου συμμετέχει και ο Ν.Ο. Χίου.
Το μεσημέρι της Τετάρτης, η Κολυμβητική Ομοσπονδία αποφάσισε να μεταθέσει την έδρα διεξαγωγής της διοργάνωσης από τη θεσσαλική πρωτεύουσα στο Παλαιό Φάληρο, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας. Είχε προηγηθεί χθες το πρωί, επιστολή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας στην οποία ζητούσε από τον υφυπουργό Αθλητισμού να μην επιτρέψει την οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων του Ολυμπιακού στη Λάρισα.
Παράλληλα, υπήρχε έντονη αντίδραση από τον Ολυμπιακό για να μη γίνει η διοργάνωση στη θεσσαλική πόλη, αφού είναι γνωστή η αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ των φιλάθλων της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΛ με τους «ερυθρόλευκους», από τότε που οι δύο ομάδες ήταν μαζί στη Σούπερ Λίγκα, πριν 4 χρόνια.
Χθες το πρωί ακόμη, υπήρξε διαμαρτυρία από πλευράς του Ναυτικού Ομίλου Χίου, για το γεγονός ότι η ΚΟΕ είχε αποφασίσει, πριν προχωρήσει σε αλλαγή έδρας του φάιναλ φορ, να στείλει την ομάδα μας στο ίδιο πούλμαν με τον Ολυμπιακό από την Αθήνα προς τη Λάρισα. Η ΚΟΕ είχε σχεδιάσει ακόμη ΝΟΧ και Ολυμπιακός να μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο στο κέντρο της Λάρισας.
Ο Ν.Ο. Χίου, μέσω του πρώην Προέδρου του και νυν Αντιπροέδρου Παναγιώτη Παππή, αντέδρασε, διαμαρτυρόμενος ότι για λόγους ασφαλείας δεν θα ήταν καλό η ομάδα μας να είναι μαζί με τους «ερυθρόλευκους».
«Δεν θα θέσω σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των αθλητών του ΝΟΧ. Βρείτε άλλο τρόπο», είπε ο κύριος Παππής στον Πρώτο Αντιπρόεδρο της ΚΟΕ, Γιώργο Κατσαρό, ζητώντας του να μην ισχύσουν αυτά που είχε αποφασίσει η ΚΟΕ.
Τελικά το απόγευμα ανακοινώθηκε επίσημα η αλλαγή έδρας, με την κάθε ομάδα να παίρνει από 50 προσκλήσεις για τη διοργάνωση.
Ο ΝΟΧ θα παίξει αύριο στις 7 μ.μ. με τη Βουλιαγμένη, με απευθείας μετάδοση από το "Ράδιο Αλήθεια". Νωρίτερα, στις 5 μ.μ. θα γίνει ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ του Ολυμπιακού και του Νηρέα Λαμίας. Οι ομάδες που θα κερδίσουν θα παίξουν το Σάββατο στον τελικό του θεσμού στις 6.30 μ.μ.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 05/08/2020 - 21:03

Το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «ΙΩΝΕΣ» συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου «ΟΠΑΠ 2020» της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Α.με.Α, που πραγματοποιήθηκε στο Ο.Α.Κ.Α στις 31 Ιουλίου – 1 & 2 Αυγούστου 2020. Οι ΙΩΝΕΣ συμμετείχαν με 18 αθλητές και κατάφεραν να διακριθούν με 22 μετάλλια, εκ των οποίων 12 Χρυσά, 6 Ασημένια και 4 Χάλκινα.

 

Οι διακρίσεις των αθλητών είναι οι εξής:

 

         Παβίτσου Χριστίνα : 1η στη σφαίρα γυναικών, κατηγορία F63 με επίδοση 5.33μ.

                                                  1η στο δίσκο γυναικών, κατηγορία F63 με επίδοση 13.01μ.

 

          Πατελίδα Κατερίνα:  1η  στη σφαίρα γυναικών, κατηγορία F41 με επίδοση 4.80 μ.

                                                  1η στο δίσκο γυναικών, κατηγορία F41 με επίδοση 11.48 μ.

.

      Ιωσηφίδου Ελισάβετ : 1η στον δίσκο γυναικών, κατηγορία F32 u/20 με 2.23 μ.

                                                  1η στην κορίνα γυναικών, κατηγορία F32 u/20 με επίδοση 6.90 μ.

 

  Κουτσουράκη Ντορίνα : 1η στα 100μ. γυναικών κατηγορία F35 u/20 με επίδοση 36.86

                                                  1η στα 200 μ. γυναικών κατηγορία T35 u/20 με επίδοση 1:24.50

 

                Νταής Διογένης: 1ος στα 400μ. ανδρών, κατηγορία Τ46, με επίδοση 1:12.61  

                                                  1ος στα 200 μ. ανδρών, κατηγορία Τ46, με επίδοση 33.72

 

             Αγορής Γιώργος : 1ος στο δίσκο ανδρών και Πανελλήνιο Ρεκόρ, κατηγορία F34, με επίδοση 27.13 μ.

                                                  2ος στο Ακόντιο Ανδρών με επίδοση 13.65 μ.

 

Λοΐζος - Παΐδας Άγγελος: 1ος στη Δισκοβολία Ανδρών κατηγορία F20 under 17, με επίδοση 13,38

                                                  2ος στη Σφαιροβολία Ανδρών κατηγορία F20 under 17, με επίδοση 5.35 μ.

 

            Κολύβας Γιώργος: 2ος στα 400 μ., στην κατηγορία T20 under 17

                                                  3ος στα 200 μ., στην κατηγορία Τ20 under 17, με επίδοση 40.28

 

           Γκογκάκης Πέτρος:  2ος στη Σφαιροβολία Ανδρών, κατηγορία F13, με επίδοση 6.51μ.

                                                  3ος στη Δισκοβολία Ανδρών, κατηγορία F13, με επίδοση 16,70 μ.

 

                                              

                                              

          Mιχάλας Νικόλαος : 2ος στα 100 μ. ανδρών, κατηγορία Τ46 με χρόνο 15.13

 

Κουκούμιαλος Παντελής:  2ος στο Ύψος Ανδρών, κατηγορία Τ20, με επίδοση 1.28μ.

 

           Πατεριμός Γιάννης:  3ος στα 400 μ. Ανδρών, κατηγορία Τ20 u17

 

                   Νταής Γιάννης:  3ος στα 100 μ. ανδρών, κατηγορία Τ46, με επίδοση 20.67

 

Στην αποστολή συμμετείχαν ακόμη οι αθλητές Λαγός Παντελής, Χειλά Πόπη, Φραγκάκη Παγώνα, για πρώτη χρονιά η Ρισκάκη Έφη, αλλά και ο Αλέξανδρος Ρότζερ, που αγωνίστηκε για τους ΙΩΝΕΣ, ερχόμενος από Θεσσαλονίκη.

Οι Ίωνες και φέτος σημείωσαν εξαιρετική παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στην πανελλήνια κατάταξη ως αριθμό συμμετοχών των αθλητών στους αγώνες και το Δ.Σ. συγχαίρει τόσο όλους τους αθλητές του με αναπηρία, που συμμετείχαν, όσο και την προπονήτρια Θένια Βαρή η οποία κατάφερε στο μικρό χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή της να προετοιμάσει τα παιδιά, για να αγωνιστούν σωστά.

Ευχαριστούμε πολύ τη BLUE STAR FERRIES, για τη χορηγία της στη μετακίνηση της αποστολής μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, αλλά και τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ που διέθεσε το λεωφορειάκι του «Εργαστηριού» για την ασφαλή μεταφορά της αποστολής.

Ευχαριστούμε επίσης την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ και τους ανθρώπους της, που εν μέσω δύσκολων συνθηκών, οργάνωσαν εξαιρετικά τους αγώνες και με ασφάλεια για όλους τους συμμετέχοντες. Ευχαριστούμε την ποτοποιία ΨΥΧΗ, τα χιακά γλυκά ΚΟΡΑΚΗ και το ζαχαροπλαστείο ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗ για τη χορηγία λικέρ μαστίχας και παραδοσιακών προϊόντων και γλυκών, που δωρίσαμε στους διοργανωτές του Πρωταθλήματος, αλλά και το ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ που μας εφοδίασε με ενημερωτικό και προωθητικό υλικό για το νησί μας. Επίσης ευχαριστούμε το κατάστημα ΚΟΥΜΗΣ για τη χορηγία του στα αθλητικά μπλουζάκια της αποστολής μας!

Οι ΙΩΝΕΣ από το Σεπτέμβριο επιστρέφουν στις προπονήσεις τους, και ευχόμαστε να βρούμε γήπεδα ανοιχτά, ώστε ο αθλητισμός για τα άτομα με αναπηρία να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους αθλητές μας.