Χίος, Πέμπτη 18 Ιουλίου

Στοπ…. έβαλε η ΕΙΟ στις απαιτήσεις των Σκοπιανών για «Βόρεια Μακεδονία» στους Βαλκανικούς Αγώνες της Χίου!

Τετ, 29/08/2018 - 20:54
optimist-2018

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) απέναντι στο αίτημα της αντίστοιχης Ομοσπονδίας των Σκοπίων, να δηλώσει συμμετοχή ως «Βόρεια Μακεδονία», στους 51ους Βαλκανικούς Αγώνες Ιστιοπλοϊας που θα φιλοξενηθούν 3 με 8 Σεπτεμβρίου στη Χίο.

Η Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας, στην φόρμα διαπίστευσης για την παρουσία της στους αγώνες, έγραψε την ονομασία, Βόρεια Μακεδονία. Η Ελληνική Ομοσπονδία αντέδρασε άμεσα,    γνωστοποιόντας ότι η συγκεκριμένη ονομασία δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από το ελληνικό Κράτος, όπως και από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε, ότι η μόνη ονομασία που θα γίνει δεκτή, από το συγκεκριμένο κράτος, είναι αυτή που ισχύει ήδη, δηλαδή της "Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας" (ΦΥΡΟΜ).

Στην διοργάνωση μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 6 χώρες με 166 αθλητές και αθλήτριες. Οι χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι: Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο και Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 06:45

 Μια δυναμική, εντυπωσιακή, γεμάτη παλμό και αθλητικό πνεύμα, ζωντανή Επίδειξη τεχνικών και ικανοτήτων, πραγματοποιήθηκε από το Αθλητικό Κέντρο Shotokan Karate Xίου, του Παναγιώτη Μπίτσικα στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Μεζάρια, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, στις 7μ.μ.

Το κοινό χειροκρότησε δυνατά και πηγαία τις εντυπωσιακές ασκήσεις(ατομικές και ομαδικές)αλλά και τις προσομοιώσεις πάλης που παρουσίασαν μικροί και μεγάλοι αθλητές. Την ''παράσταση'' έκλεψαν τα μικρά-μικρά(αγόρια και κορίτσια)που με μεγάλη επιδεξιότητα και ακρίβεια, έδειξαν με καμάρι και ικανοποίηση τις αξιοζήλευτες τεχνικές και προόδους τους. Γρήγορα αντανακλαστικά, πειθαρχεία, καθαρό μυαλό και ήθος...όλα αυτά δηλαδή που προσφέρει το καράτε στους αθλητές του.

 Το καράτε (η τέχνη του άδειου χεριού) είναι μία ολοκληρωμένη και επαρκέστατη τεχνική αυτοάμυνας (που ανέπτυξαν οι Αρχαίοι Κινέζοι) η οποία αποδεικνύεται πάντα σωτήρια και πολύ αποτελεσματική, όταν παραστεί ανάγκη να αμυνθεί και να παλέψει κάποιος άοπλος-όχι και πολύ δυνατός...μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, γυναίκες ''εύθραυστες''-ενάντια σε έναν ή και περισσότερους, άοπλους...ακόμα και ένοπλους επιτιθέμενους αντιπάλους...

Ανάμεσα στις επιδείξεις που πραγματοποιήθηκαν και που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο, όπου τα κορίτσια αποκρούουν και ρίχνουν στο δάπεδο τα αγόρια που τους επιτίθενται για να τους πάρουν τις τσάντες.

epideixi_apo_to_athlitiko_kentro_shotokan_karate_hioy