Χίος, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Στοπ…. έβαλε η ΕΙΟ στις απαιτήσεις των Σκοπιανών για «Βόρεια Μακεδονία» στους Βαλκανικούς Αγώνες της Χίου!

Τετ, 29/08/2018 - 20:54
optimist-2018

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) απέναντι στο αίτημα της αντίστοιχης Ομοσπονδίας των Σκοπίων, να δηλώσει συμμετοχή ως «Βόρεια Μακεδονία», στους 51ους Βαλκανικούς Αγώνες Ιστιοπλοϊας που θα φιλοξενηθούν 3 με 8 Σεπτεμβρίου στη Χίο.

Η Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας, στην φόρμα διαπίστευσης για την παρουσία της στους αγώνες, έγραψε την ονομασία, Βόρεια Μακεδονία. Η Ελληνική Ομοσπονδία αντέδρασε άμεσα,    γνωστοποιόντας ότι η συγκεκριμένη ονομασία δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από το ελληνικό Κράτος, όπως και από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε, ότι η μόνη ονομασία που θα γίνει δεκτή, από το συγκεκριμένο κράτος, είναι αυτή που ισχύει ήδη, δηλαδή της "Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας" (ΦΥΡΟΜ).

Στην διοργάνωση μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 6 χώρες με 166 αθλητές και αθλήτριες. Οι χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι: Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο και Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 10/12/2019 - 16:26
Προετοιμάζεται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα η ομάδα ιστιοπλοΐας του ΝΟΧ

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της αγωνιστικής ομάδας optimist για το περιφερειακό πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης, η ομάδα του Ναυτικού ομίλου Χίου πήρε μέρος σε δύο διασυλλογικές διοργανώσεις.

  • Στο Παλαιό Φάληρο στις 15 -17 Νοεμβρίου 2019 Κύπελλο Σαρικαβάζη που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου. Οι αθλητές που πήραν μέρος ήταν οι Κωνσταντίνος Μαρτούλας, Γιώργος Βατάκης, Σοφία Αυγουστίδη, Λυδία Ζούμα, Αντώνης Φεγγουδάκης, Στέφανος Ψαρρός, Θεανώ Αναστασίου, Γιάννης Παπάς και Σταματίνα Παπά. Την ομάδα συνόδεψε ο προπονητής Aldo Salvia και ο έφορος Ιστιοπλοΐας Γιώργος Ζούμας.
  • Στο κύπελλο Χιόνων 7- 8 Δεκεμβρίου 2019 που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς. Οι αθλητές που πήραν μέρος ήταν οι Γιάννης Παπάς, Σταματίνα Παπά, Αντώνης Φεγγουδάκης και Θεανώ Αναστασίου. Τους αθλητές συνόδεψε ο προπονητής Aldo Salvia. Η αποστολή έγινε σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Καρδαμύλων.

Ο Ναυτικός Όμιλος Χίου ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Blue Star Ferries για την έκπτωση στα εισιτήρια για τη μεταφορά των αθλητών και των σκαφών. Επίσης και το Ναυτικό Όμιλο Καρδαμύλων για την άψογη συνεργασία στην κοινή αποστολή των δύο ομίλων.

Προετοιμάζεται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα η ομάδα ιστιοπλοΐας του ΝΟΧ