Χίος, Πέμπτη 2 Ιουλίου

Συνέχισαν με πρωτιές οι Έλληνες αθλητές στους 51ους Βαλκανικούς Αγώνες Ιστιοπλοϊας!

Παρ, 07/09/2018 - 19:53
istioploia-balkanikoi-agones-070918

Εξαιρετικές εμφανίσεις και στην χθεσινή ημέρα των 51ων Βαλκανικών Αγώνων Ιστιοπλοϊας που φιλοξενούνται στο νησί μας.

Τρεις ιστιοδρομίες πραγματοποιήθηκαν, την Πέμπτη, στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των εγκαταστάσεων του ΝΟ Χίου, όπου σε όλες τις κατηγορίες επικράτησαν αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής μας ομάδας, οι οποίοι και προηγούνται ύστερα από έξι συνολικά ιστιοδρομίες, που έχουν γίνει στις τέσσερις κατηγορίες σκαφών.

Στα Λεϊζερ Στάνταρ, προηγείται ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος χθες κέρδισε και στις τρεις κούρσες που έγιναν.

Ο Αιμιλιανός Μόνος εξακολουθεί να είναι στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης στα σκάφη τύπου Λεϊζερ Ράντιαλ, ενώ στα Λεϊζερ 4,7 στην πρώτη θέση είναι ο Ιάσονας Κεφαλλονίκας.

Αλλαγή στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης είχαμε στα Όπτιμιστ, με τον Τάσο Γκαρίπη να περνάει στην κορυφή, μετά τις έξι πρώτες ιστιοδρομίες, αφήνοντας στην 2η θέση τον Αλέξανδρο Ιωαννίδη, που μετά τις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες, βρισκόταν στην 1η θέση.

Ο ιστιοπλόος του ΝΟ Χίου Θεμιστοκλής Θεοδωράκης βρίσκεται στην 17η θέση της γενικής κατάταξης στα σκάφη τύπου Όπτιμιστ, ενώ είναι 12ος στα αγόρια.

 

Αναλυτικά οι κατατάξεις ύστερα από τις 6 ιστιοδρομίες, που έχουν γίνει:

    

     Λεϊζερ Στάνταρ:

 1. Δημήτρης Παπαδημητρίου (Ελλάδα)
 2. Λιούμπεν Τενεκεζιέφ (Βουλγαρία)
 3. Τάσος Παναγιωτίδης (Ελλάδα)

  Λεϊζερ Ράντιαλ:

 1. Αιμιλιανός Μόνος (Ελλάδα)
 2. Νίκολα Μπανζάτς (Σερβία)
 3. Λουκιανός Ζαμίτ (Ελλάδα)

  Κορίτσια:

 1. Μαρία Βλάχου (Ελλάδα)
 2. Έρμπου Μπόλατ (Ρουμανία)
 3. Μαριέλα Νικόλοβα (Βουλγαρία)

  Λεϊζερ 4,7:

 1. Ιάσονας Κεφαλλονίτης (Ελλάδα)
 2. Χαράλαμπος Σμυρνής (Ελλάδα)
 3. Γιώργος Παπαδάκος (Ελλάδα)

  Κορίτσια:

 1. Λουϊζα Παναγιώτου (Κύπρος)
 2. Μαρίνα Καγιαλή (Ελλάδα)
 3. Κριστίνα Μπότζα (Σερβία)

  Όπτιμιστ:

 1. Τάσος Γκαρίπης (Ελλάδα)
 2. Αλέξανδρος Ιωαννίδης (Ελλάδα)
 3. Φάνης Ζήσης (Ελλάδα)

  Κορίτσια:

 1. Δήμητρα Βαρθολομαίου (Ελλάδα)
 2. Ευαγγελία Καραγεώργου (Ελλάδα)
 3. Αθανασία Κοκκινάκη (Ελλάδα)

  Οι 51οι Βαλκανικοί Αγώνες Ιστιοπλοϊας ολοκληρώνονται σήμερα, με την διεξαγωγή των τελευταίων ιστιοδρομιών.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/06/2020 - 15:15

Με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, ενισχύει η κυβέρνηση τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανάγκες του.

Την ανακοίνωση έκαναν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά από το 2008 που η Πολιτεία επιχορηγεί απευθείας τα σωματεία.

Όπως διευκρίνισαν τα δύο κυβερνητικά στελέχη, το ποσό θα διανεμηθεί με διαφανή κριτήρια στα σωματεία τα οποία προχωρούν στην προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ή έχουν κάνει αίτηση για να λάβουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

«Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί πυρήνα ομαδικής κοινωνικής δράσης, κύτταρο εθελοντισμού, αλλά και φυτώριο του επαγγελματικού αθλητισμού», επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο κ. Σταϊκούρας.

«Επιπλέον, είναι ακόμα μία απόδειξη ότι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις κατάλληλες πολιτικές, ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην κοινωνία και στην οικονομία και να ξαναπιάσουμε το νήμα από το σημείο που το είχαμε αφήσει προ κρίσεως, το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα διεκδικεί πόρους για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι γεγονός ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα κοινωνικής δραστηριότητας. Στηρίζεται και θα συνεχίσουμε την πολιτική ανάπτυξής του. Είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της κυβέρνησης μας», είπε. 

 

Αναδημοσίευση από naftemporiki.gr