Θάλεια Ψώρρα (αρχηγός ΒΑΟΛ): «Με όρεξη και φιλοδοξία πάμε στα μπαράζ ανόδου»

Τετ, 22/06/2016 - 22:14
Η γυναικεία ομάδα του ΒΑΟΛ, στο φωτογραφικό στιγμιότυπο από τα πανηγύρια για την κατάκτηση του τίτλου στο νησί μας. Το συγκρότημα του Μανώλη Χατζηλάμπρου πάει στην Αθήνα γνωρίζοντας το βαθμό δυσκολίας λόγω ομίλου που έχουν τα μπαράζ, αλλά με την αισιοδοξία ότι θα καταφέρει να κυνηγήσει την υπέρβαση.  Φωτό: www.vaolchios.gr

Ο ΒΑΟΛ, στην κλήρωση του ειδικού τουρνουά ανόδου για την Α2 Εθνική Κατηγορία στο μπάσκετ Γυναικών στάθηκε άτυχος, αφού έπεσε στον ίδιο όμιλο με τον πρωταθλητή Κρήτης που παραδοσιακά στη διαδικασία διαθέτει την πιο ισχυρή ομάδα και κάθε χρόνο εξασφαλίζει το εισιτήριο της ανόδου.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς στο Παγκράτι ο πρωταθλητής του νησιού μας θα κυνηγήσει την υπέρβαση απέναντι στο Αρκάδι Ρεθύμνου, τον Α.Ο. Δαναοί Άργους και τον Σύλλογο Δρομέων Τρίπολης. «Η αίσθησή μου είναι ότι ο όμιλος είναι δύσκολος σε σύγκριση με τον άλλο όμιλο που θεωρητικά έχει πιο βατές ομάδες», τονίζει η Θάλεια Ψώρρα, συμπληρώνοντας όμως: «αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζει κάτι στον προσανατολισμό της ομάδας, ο οποίος είναι να χτυπάμε το κάθε παιχνίδι και να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά».

Η 30χρονη αρχηγός του ΒΑΟΛ στέκεται στο παιχνίδι της προσεχούς Πέμπτης με το Αρκάδι Ρεθύμνου, λέγοντας: «αντιμετωπίζουμε στην πρεμιέρα το φαβορί και ξέρουμε ότι θα έχουμε δύσκολη αποστολή. Εμείς δεν είμαστε φαβορί και πάμε χωρίς άγχος στο τουρνουά ανόδου. Έχουμε ένα αξιόμαχο σύνολο».

Η Θάλεια Ψώρρα στέκεται στις δηλώσεις της στην «Α.Χ.» και στο γεγονός ότι φέτος ο ΒΑΟΛ διαθέτει ένα σύνολο δομημένο με εμπειρία αλλά και αρκετά νέα κορίτσια. «Η ομάδα πέρα από τις 4 παίκτριες με εμπειρία που θα έχει στην Αθήνα, δηλαδή την Βάσω και την Κατερίνα Τσαρούχα, την Μαρία Μονογιούδη και εμένα, πλαισιώνεται από αρκετά νεαρά κορίτσια, που όμως είναι άπειρα στη διαδικασία των μπαράζ», τονίζει η Θάλεια Ψώρρα, προσθέτοντας: «εάν ξεπεράσουμε το δικαιολογημένο άγχος που θα υπάρχει στην πρεμιέρα, θα είμαστε πολύ καλές σαν ομάδα. Πάμε με όρεξη και φιλοδοξία γι’ αυτή τη διαδικασία. ‘Όλα τα κορίτσια θέλουμε να παίξουμε καλά, να δείξουμε ότι κάτι έχουμε, ότι είμαστε καλή ομάδα».

Παρά τις απουσίες που υπάρχουν λόγω τραυματισμών, η αρχηγός του Βούρειου θεωρεί ότι οι προπονήσεις όλο αυτό τον καιρό πήγαν καλά, υποστηρίζοντας μάλιστα: «είμαστε σε καλό σημείο παρά την αγωνιστική αδράνεια που έχουμε. Πιστεύω ότι στα παιχνίδια θα βγάλουμε μόνο τα θετικά που διαθέτουμε σαν ομάδα και περιμένουμε να τα δείξουμε σε αυτές τις αναμετρήσεις!».

 

Το πρόγραμμα στις Γυναίκες

 

Με τον πρωταθλητή Κρήτης, το Αρκάδι Ρεθύμνου, ξεκινάει τις υποχρεώσεις η γυναικεία ομάδα του ΒΑΟΛ την προσεχή Πέμπτη στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς Α’, στα μπαράζ ανόδου για την Α2 Εθνική Κατηγορία. Αναλυτικά:

Πέμπτη 23/6-1η αγωνιστική: ΣΔΥ Τρίπολης-Α.Ο. Άργους «Οι Δαναοί» (17.00), ΒΑΟΛ-Αρκάδι Ρεθύμνου (19.00).

Παρασκευή 24/6-2η αγωνιστική: Α.Ο. Άργους «Οι Δαναοί»-ΒΑΟΛ (16.00), Αρκάδι Ρεθύμνου-ΣΔΥ Τρίπολης (18.00).

Σάββατο 25/6-3η αγωνιστική: Α.Ο. Άργους «Οι Δαναοί»-Αρκάδι Ρεθυννου (15.00). ΒΑΟΛ-ΣΔΥ Τρίπολης (17.00).

Στον άλλο όμιλο παίζουν: Πήγασος Κρεμαστής Ρόδου, Αναγέννηση Λαμίας, Κούρος Σάμου, Θησέας Παναγιούδας Λέσβου.

Η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο ανεβαίνει απευθείας στην Α2. Την Κυριακή στις 10.30 το πρωί στο Μετς Α’ θα αναμετρηθούν σε αγώνα κατάταξης οι ομάδες που θα πάρουν τη 2η θέση στον Α’ και Β’ όμιλο του Νότου, ώστε να υπάρχει επιλαχούσα ομάδα στην περίπτωση που υπάρξει κενή θέση στον όμιλο του Νότου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας στο μπάσκετ Γυναικών.

Σχετικά Άρθρα