Χίος, Παρασκευή 19 Ιουλίου

Θριαμβευτική παρουσία των ελλήνων ιστιοπλόων στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Όπτιμιστ-Λέιζερ

3ος ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΧΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΑΔΙΩΤΗΣ ΚΑΙ 4ος Ο ΦΑΝΗΣ ΖΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΧ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 09/09/2015 - 12:23

Με θρίαμβο των ελλήνων και ελληνίδων ιστιοπλόων ολοκληρώθηκε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Σερβίας με τη συμμετοχή 8 χωρών. Σε σύνολο 8 κατηγοριών οι αθλητές μας στην κυριολεξία σάρωσαν κατακτώντας 11 μετάλλια. Συγκεκριμένα κατέκτησαν τέσσερα χρυσά, δύο αργυρά και πέντε χάλκινα.

Σημαντική ήταν και η παρουσία των δύο χιωτών ιστιοπλόων του Ν.Ο. Χίου Κωνσταντίνου Αναδιώτη και Φάνη Ζήση που στην πρώτη τους συμμετοχή σε επίσημο διεθνή αγώνα και ενώ ήταν από τους μικρότερους αθλητές από τους 80 συμμετέχοντες στην κατηγορία σκαφών optimist κατάφεραν να τερματίσουν στην 11η και 12η θέση αντίστοιχα, της γενικής κατάταξης.

Αναλυτικά οι αθλητές του Ν. Ο. Χίου κατέλαβαν ανά κατηγορία:

Κωνσταντίνος Αναδιώτης 8η θέση στα αγόρια της γενικής, 4η θέση στα αγόρια κάτω των 12 ετών και 3ος Έλληνας.

Φάνης Ζήσης 9η θέση στα αγόρια της γενικής, 5η θέση στα αγόρια κάτω των 12 ετών και 4ος Έλληνας.

Επίσης απόλυτα ικανοποιημένος επέστρεψε από τη Σερβία ο προπονητής ιστιοπλοΐας του Ν.Ο. Χίου Άλντο Σάλβια, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του συμμετείχε σε διεθνή διοργάνωση ως προπονητής της Εθνικής μας Ομάδας optimist, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια για την προπονητική τακτική του. Με τις ιστιοπλοϊκές του γνώσεις, την εμπειρία του, αλλά κυρίως με το πάθος του για την ιστιοπλοΐα κατάφερε και οι 24 αθλητές/τριες της Εθνικής μας Ομάδας όχι μόνο να τερματίσουν σε υψηλές θέσεις της γενικής κατάταξης αλλά να κατακτήσουν και τέσσερα μετάλλια, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες για αγώνες ιστιοπλοΐας.

Αναλυτικά τα μετάλλια των ελλήνων αθλητών/τριών έχουν ως εξής:

 LASER: 3ος Χάρης Μαυρογεώργης (ΕΝΟΑ)

 LASER Rdl:1η Βασιλεία Καραχάλιου (ΙΟΠ) , 2η Αθανασία Φακίδη (ΕΝΟΑ)

 LASER 4,7 αγόρια: 3ος Ορέστης Παπαδόπουλος (ΙΟΠ)

 LASER 4,7 κορίτσια: 1η Αμαλία Προβελέγγιου (Ν.Ο. Ωρωπού), 2η Ναταλία Ταμβακίδου (ΟΦΘ), 3η Σταυρούλα Ζαράνη (ΝΟΚ)

 OPTIMIST αγόρια: 1ος Χρήστος Μουζάκης (ΝΟΤΚ), 3ος Νικόλαος Γκιώνης (ΝΑΟΒ)

 OPTIMIST κορίτσια: 1η Αριάδνη Σπανάκη (ΙΟΠ), 3η Πολύνα Μαλατέστα (ΝΟΠ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Χίου συγχαίρει τους αθλητές Κωνσταντίνο Αναδιώτη και Φάνη Ζήση για τις υψηλές θέσεις, που για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού κατέλαβαν αθλητές του, τον προπονητή Άλντο Σάλβια που για μια ακόμα μια φορά ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή που του ανατέθηκε και φυσικά την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και ιδιαίτερα τον Α’ Αντιπρόεδρό της και έφορο αθλητισμού κ. Τέλη Αδαμόπουλο που παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση κατάφερε να συμμετέχει η Εθνικής μας Ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με τις κατάλληλες συνθήκες για τους αθλητές/τριες και με θετικά αποτελέσματα.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο www.eio.gr

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 06:45

 Μια δυναμική, εντυπωσιακή, γεμάτη παλμό και αθλητικό πνεύμα, ζωντανή Επίδειξη τεχνικών και ικανοτήτων, πραγματοποιήθηκε από το Αθλητικό Κέντρο Shotokan Karate Xίου, του Παναγιώτη Μπίτσικα στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Μεζάρια, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, στις 7μ.μ.

Το κοινό χειροκρότησε δυνατά και πηγαία τις εντυπωσιακές ασκήσεις(ατομικές και ομαδικές)αλλά και τις προσομοιώσεις πάλης που παρουσίασαν μικροί και μεγάλοι αθλητές. Την ''παράσταση'' έκλεψαν τα μικρά-μικρά(αγόρια και κορίτσια)που με μεγάλη επιδεξιότητα και ακρίβεια, έδειξαν με καμάρι και ικανοποίηση τις αξιοζήλευτες τεχνικές και προόδους τους. Γρήγορα αντανακλαστικά, πειθαρχεία, καθαρό μυαλό και ήθος...όλα αυτά δηλαδή που προσφέρει το καράτε στους αθλητές του.

 Το καράτε (η τέχνη του άδειου χεριού) είναι μία ολοκληρωμένη και επαρκέστατη τεχνική αυτοάμυνας (που ανέπτυξαν οι Αρχαίοι Κινέζοι) η οποία αποδεικνύεται πάντα σωτήρια και πολύ αποτελεσματική, όταν παραστεί ανάγκη να αμυνθεί και να παλέψει κάποιος άοπλος-όχι και πολύ δυνατός...μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, γυναίκες ''εύθραυστες''-ενάντια σε έναν ή και περισσότερους, άοπλους...ακόμα και ένοπλους επιτιθέμενους αντιπάλους...

Ανάμεσα στις επιδείξεις που πραγματοποιήθηκαν και που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο, όπου τα κορίτσια αποκρούουν και ρίχνουν στο δάπεδο τα αγόρια που τους επιτίθενται για να τους πάρουν τις τσάντες.

epideixi_apo_to_athlitiko_kentro_shotokan_karate_hioy