Τι δήλωσαν παράγοντες και αθλητές πριν το final four του Κυπέλλου πόλο Γυναικών

ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/2/19 ΣΤΟ ΙΩΝΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 15/02/2019 - 18:31
Συνέντευξη Τύπου για το f-4 του Κυπελλου πόλο Γυναικών στη Χίο

Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου με αφορμή το 2ο Final-4 του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης Γυναικών δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 15/2/19 στο ξενοδοχείο “Ελληνικό Κάστρο” της Χίου, διοργανώτρια πόλη του φετινού τουρνουά.

Aπό πλευράς ΚΟΕ μίλησε πρώτα ο Α' Αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός που τόνισε ανάμεσα στα άλλα: “Ευχαριστώ τους τοπικούς φορείς. Είναι σταθμός η Χίος για το ελληνικό πόλο. Είχα το όραμα να γίνει Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών, η Ομοσπονδία το υλοποίησε και αποφασίσαμε το 2ο στη σειρά να γίνει εδώ (όπου είχε γίνει πέρυσι και των Ανδρών), καθώς η τοπική κοινωνία και οι φορείς μας αγκαλιάζουν θερμά.".

Ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς ανέφερε: “Ανοίγουμε την αγκαλιά μας και σας υποδεχόμαστε και εγγυόμεθα για μια καλή διοργάνωση. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΚΟΕ. Είναι μια πρόκληση για μας αυτοί οι αγώνες και τους αντιμετωπίζουμε σαν γιορτή. Η χιώτικη κοινωνία διαισθάνεται ότι είναι στην κορυφή αυτό το άθλημα. Είναι σημαντικό ότι συντονίσαμε πολλούς φορείς της τοπικής κοινωνίας μας σε αυτήν την προσπάθεια και θα ανταποκριθούμε αναλόγως στις απαιτήσεις της διοργάνωσης”.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, είπε: «Είναι χαρά και τιμή που βρισκόμαστε για άλλη μια φορά για αγώνες υδατοσφαίρισης στη Χίο. Αναμφισβήτητα από τους πλέον παραδοσιακούς χώρους για το άθλημα, το νησί που ζει με το πόλο. Το 2ο f-4 γίνεται εδώ γιατί -εκτός από το προηγούμενο που είπα- υφίσταται και η φιλοσοφία μας να γίνονται αυτοί οι αγώνες στην περιφέρεια ώστε να έχει επαφή ο κόσμος με το άθλημα των διακρίσεων. Είναι μακράν το κορυφαίο με 7 μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις μέσα στο 2018, που ούτε όλα μαζί τα άλλα ομαδικά δεν έχουν πάρει την τελευταία 10ετία. Και φυσικά, ειδικά το γυναικείο πόλο, είναι το μοναδικό με ολυμπιακό μετάλλιο και χρυσό παγκόσμιο. Ο τρίτος λόγος είναι ότι η Χίος αγαπάει το άθλημά μας και οι άνθρωποί της θέλουν να προσφέρουν. Αυτό το f-4 θα είναι άκρως ανταγωνιστικό, καθώς η ολότητα των αθλητριών είναι των Εθνικών Ομάδων με πολλές διακρίσεις. Ευχαριστώ όλους τους τοπικούς φορείς για τη συμβολή τους. Μόλις γίνει και η απαραίτητη αναβάθμιση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου θα μπορεί να φιλοξενηθεί εδώ και μια διεθνής διοργάνωση Εθνικών Ομάδων”.

Ο προπονητής του ΑΝΟ Γλυφάδας, Ορέστης Σαλάχας: “Είναι τιμή μεγάλη να βρισκόμαστε στη Χίο, εγώ έχω παίξει εδώ και ως αθλητής. Εύχομαι να γίνουν δυνατά ματς και να βγει ένας καλός τελικός”.

Η αθλήτρια του ΑΝΟΓ, Άννα Μαμόγλου: “Ευχαριστούμε για τη μεγάλη αγκαλιά, είναι όλα περίφημα. Ελπίζω να γεμίσει το κολυμβητήριο”.

Η Αλεξία Καμένου, προπονήτρια του Ν.Ο. Βουλιαγμένης: “Είμαι κι εγώ χαρούμενη που βρίσκομαι στη Χίο με τη μεγάλη παράδοση στην υδατοσφαίριση, έχει βγάλει μεγάλες αθλήτριες, έχω  υπέροχες αναμνήσεις. Δράττομαι της ευκαιρίας να πω ορισμένα πράγματα για να καταγραφούν και το πρόβλημα να σταματήσει. Γιατί είναι ωραία να μιλάμε εδώ χαρούμενοι πριν από τους αγώνες, αλλά έτσι πρέπει να συμβαίνει και στο τέλος τους. Εμένα με ρωτήσατε αν είμαι χαρούμενη γενικά με όλα αυτά που συμβαίνουν; Έχετε έλθει στη θέση μου; Είμαι συνεχώς προβληματισμένη, δεν υπάρχει προστασία για εμένα και την ομάδα μου και δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Όταν οι διαιτητές έχουν την ευθιξία για τον εαυτό τους, όταν τους βρίζουν, να παίρνουν μέτρα, γιατί να μην προστατέψουν και εμένα, όταν με βρίζουν; Σας παρακαλώ να το δείτε. Σωστά, είμαστε παγκόσμιες πρωταθλήτριες και γι' αυτό πρέπει να είμαστε μαζί και χαρούμενοι και αγαπημένοι στο τέλος, όλοι μαζί εδώ”.

Η διεθνής πολίστρια του ΝΟΒ, Ελένη Ξενάκη, τόνισε: “Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία. Να έχουμε καλούς αγώνες και να κερδίσει ο καλύτερος”.

Η κόουτς του Νηρέα Χαλανδρίου, Ευτυχία Καραγιάννη, δήλωσε: “Είναι τιμή που βρισκόμαστε στο f-4 του Κυπέλλου για δεύτερη φορά. Εύχομαι να ξαναβρεθεί και η γυναικεία ομάδα της Χίου στην Α1. Εμπειρίες θέλουμε να κερδίσουμε, είμαστε η ομάδα με τον πιο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας”.

Η αθλήτρια του Νηρέα, Νεφέλη Στρατάκου: “Ευχαριστούμε για τη θερμή υποδοχή. Είναι τιμή για μας που είμαστε πάλι εδώ. Καλή επιτυχία κι ας κερδίσει ο καλύτερος".

Ο συνεργάτης του προπονητή του Ολυμπιακού, Χάρη Παυλίδη, ο Νίκος Δεληγιάννης, είπε: “Ένα πρόβλημα αδιαθεσίας εμπόδισε τον κ. Παυλίδη να είναι εδώ και ζητώ συγνώμη εκ μέρους του. Ευχαριστούμε όλους τους διοργανωτές, εύχομαι να γίνουν δυνατά παιχνίδια. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αγώνων. Καλή διοργάνωση εύχομαι. Η καλύτερη ομάδα και λιγότερο τυχερή να πάρει το κύπελλο”.

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, τόνισε: “Ευχαριστούμε για την τιμή και τη φιλοξενία που μας κάνει η Χίος. Ελπίζω ότι θα είναι κατάμεστες οι εξέδρες και να ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια. Σκεφτόμαστε και δουλεύουμε για σκληρά γι' αυτό το f-4 και ελπίζω ότι θα το χαρούμε όλοι”.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ήθελε να διευκρινήσει κάποια πράγματα σε σχέση με αυτά που είπε η Αλεξία Καμένου:

“Είναι μακριά από τις προθέσεις μας η βία, είτε διά πράξεων είτε διά λόγων. Δεν είναι στη δικαιοδοσία μας, όμως, αλλά υπάρχει αθλητικός δικαστής και ΑΣΕΑΔ. Εμείς θέλουμε και φροντίζουμε πάντα να είναι γιορτή τέτοιοι αγώνες. Τους φιλάθλους δεν τους πάει στο κολυμβητήριο η Ομοσπονδία. Κάνω έκκληση να διατηρηθεί ψηλά το άθλημα, να το προασπίσετε όλοι αυτό, να μην ανάψει σπίθα και απευθύνομαι και στους παράγοντες της διαιτησίας, αλλά ζητώ  και η συμπεριφορά των ομάδων να είναι ευπρεπής. Αν υπάρχουν στοιχεία που νομίζετε ότι μπορούν να παρεισφρήσουν και να κάνουν τέτοια, να φροντίσετε να μην μπουν στην πισίνα”.

Ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός συμπλήρωσε: “Τιμούμε πάντα την Αλεξία Καμένου για την τεράστια προσφορά της στο άθλημα, αλλά και τον ΝΟΒ και την πρόεδρό του, που την είχαμε μαζί μας στο Δ.Σ. της ΚΟΕ και ήταν σημαντική η συμβολή της και τώρα που αποχώρησε από εκεί η απουσία της είναι αισθητή. Από τα πρώτα χρόνια που γαλουχήθηκα στα πρώτα μου παραγοντικά βήματα, έμαθα να είμαι δίκαιος στη συμπεριφορά μου στα πεπραγμένα στην Ομοσπονδία και να κάνω πέρα τα όποια φιλικά αισθήματα προς σωματεία. Κι έτσι λειτουργούμε όλοι”.

Από πλευράς των τοπικών φορέων και συνδιοργανωτών, στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ακόμα, χαιρέτησαν και καλωσόρισαν, ο Πρόεδρος του Ν.Ο. Χίου, Γιάννης Αναδιώτης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Παντελής Μπουγδάνος, εκπρόσωπος της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, που εστίασε στην ενεργειακή αναβάθμιση που θα γίνει στο Ιωνικό Κολυμβητήριο, ο Γιάννης Ξενάκης αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και ο Παντελής Καμπούρης Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Χίου.

 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις τοποθετήσεις στο βίντεο που ακολουθεί.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

synenteyxi_typoy_gia_final_four_kypelloy_polo_gynaikon_sti_hio

Συνέντευξη Τύπου για το f-4 του Κυπελλου πόλο Γυναικών στη Χίο
Συνέντευξη Τύπου για το f-4 του Κυπελλου πόλο Γυναικών στη Χίο
Συνέντευξη Τύπου για το f-4 του Κυπελλου πόλο Γυναικών στη Χίο
Συνέντευξη Τύπου για το f-4 του Κυπελλου πόλο Γυναικών στη Χίο

Σχετικά Άρθρα