Την Κυριακή 4 Ιουλίου ο 1ος αγώνας ορεινού τρεξίματος στη Χίο

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 01/07/2021 - 14:05

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διοργάνωση από το chios running του 1ου αγώνα ορεινού τρεξίματος “1ος Chios HardStone Trail - 1ος Chios Fun Trail” στο νησί μας, που θα γίνει στην ευρύτερη περιοχή των Καρύων την Κυριακή 4 Ιουλίου.

Για τον αγώνα παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου με τους διοργανωτές να αναφέρονται στον αγώνα και όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουν όσοι θα λάβουν μέρος.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου στήριξε την δράση αυτή με στόχο να γνωρίσουν οι Χιώτες, αλλά και οι επισκέπτες, το περιβάλλον του νησιού μας και κυρίως τα μονοπάτια που υπάρχουν, καθώς εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα έχουμε σε εξέλιξη το έργο ανάδειξης των μονοπατιών σε μια διαδρομή  92 χιλιομέτρων», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος.

«Τα μέλη του chios running έχουν κάνει πολύ δουλειά όλα αυτά τα χρόνια  και όλοι μας στηρίζουμε τις προσπάθειες του, καθώς προβάλλουν την Χίο», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Βεργίνας.

Για όλες τις προσπάθειες που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια από τον σύλλογο με στόχο την επαφή των πολιτών με το άθλημα αλλά και την φύση, μίλησε ο πρόεδρος του Χριστόφορος Μερούσης, ενώ τονίστηκε στην συνέντευξη ότι η αλλαγή λόγω των μέτρων για την πανδημία, ο αγώνα ήταν αρχικά προγραμματισμένος για τον Απρίλιο, έχει αυξήσει τον βαθμό δυσκολίας.

Στο τεχνικό τμήμα της διοργάνωσης αναφέρθηκε ο τεχνικός διευθυντής Χαράλαμπος Ιατρουδέλης τονίζοντας, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, και την υπέροχη θέα που προσφέρουν οι δυο διαδρομές.

Να θυμίσουμε ότι η διοργάνωση έχει δυο διαδρομές των 5 και των 23 χιλιομέτρων ενώ οι συμμέτοχες είναι 86 και 75 άτομα αντίστοιχα, ενώ σε όλο το μήκος θα υπάρχουν εθελοντές που θα προσφέρουν νερό, ή ότι άλλο χρειάζονται οι συμμετέχοντας.

Αρχή και τέλος της κάθε διαδρομής είναι η βάση της διοργάνωσης στην Κεντρική Πλατεία του οικισμού Καρυών Χίου.

 

 

 

 

 

kyriaki_4_ioylioy_o_1os_agonas_oreinoy_treximatos_sti_hio

Σχετικά Άρθρα