Χίος, Πέμπτη 2 Ιουλίου

Τρίποντα... στην Κιβωτό

Η 1η Γιορτή Μπάσκετ Εφήβων στο Αίπος με την Καινή Διαθήκη δώρο σ' όλους τους αθλητές και τον Πατέρα Αντώνιο στο γήπεδο
Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 28/07/2019 - 07:09

 Με τον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου να παίζει μπάσκετ και κατόπιν να μοιράζει για δώρο την καινή διαθήκη σε όλους τους αθλητές με ιδιόχειρη αφιέρωση ''τον αγώνα τον καλό αγωνίζεσθαι στη ζωή'', ολοκληρώθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ''Κιβωτού'' στο Αίπος η 1η Γιορτή Μπάσκετ Εφήβων, για παιδιά γεννημένα μετά το 2002, το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιουλίου 2019. Στη διοργάνωση, που ήταν διήμερη Παρασκευή 26-7 και Σάββατο 27-7, παραβρέθηκε και ο διάσημος Χιώτης Προπονητής Μπάσκετ Βασίλης Γεραγωτέλης που ήταν Βοηθός Προπονητή στον Ολυμπιακό και τώρα είναι Βοηθός Προπονητή στη Μακάμπι του Τελ-Αβίβ.

 Στις 6μ.μ. το Σάββατο διεξήχθη ο Μικρός Τελικός ανάμεσα στο ΒΑΟΛ και την ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ένας υπέροχος αγώνας κι από τις δυο ομάδες με το ΒΑΟΛ πότε να προηγείται και πότε να βρίσκεται πίσω δυο πόντους ειδικά τα τελευταία λεπτά) που έληξε 39-41 υπέρ της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...και στη συνέχεια ο Μεγάλος Τελικός στις 7.30μ.μ. μεταξύ του ΑΙΓΕΑ και της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΟΦΙΝΑ (επίσης ένας αγώνας με πολύ σασπένς) που έληξε 31-41 υπέρ της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΟΦΙΝΑ. 

Το κοινό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, όλοι μικροί και μεγάλοι, το χάρηκαν αφάνταστα και μαζί με τους αθλητές, τα παιδιά της ''Κιβωτού'' και τον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, έζησαν ένα πολύ όμορφο απόγευμα και απόλαυσαν στο τέλος της γιορτής το φιλόξενο δροσερό κέρασμα που επιμελήθηκαν τα ίδια τα παιδιά της ''Κιβωτού''.

 Αξίζει όλοι να θυμόμαστε στη ζωή μας το εμπνευσμένο μήνυμα που μας χάρισε ο Πατέρας Αντώνιος...το ''ευ αγωνίζεθαι'' για όλες τις περιστάσεις της ζωής...ιδιοχείρως,μαζί με το πιο ωφέλιμο κι όμορφο δώρο...την Καινή Διαθήκη, που περιέχει την Καινήν Εντολήν, την καινούργια δηλαδή εντολή της αγάπης που μας έδωσε ο ίδιος ο Χριστός ''αγαπάτε αλλήλους'', να αγαπάτε δηλαδή ο ένας τον άλλο...και τις συμπλήρωσε όλες...Με την αγάπη τα συμπλήρωσε και τα έκανε άξια κι όμορφα όλα...μα όλα! 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/06/2020 - 15:15

Με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, ενισχύει η κυβέρνηση τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανάγκες του.

Την ανακοίνωση έκαναν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά από το 2008 που η Πολιτεία επιχορηγεί απευθείας τα σωματεία.

Όπως διευκρίνισαν τα δύο κυβερνητικά στελέχη, το ποσό θα διανεμηθεί με διαφανή κριτήρια στα σωματεία τα οποία προχωρούν στην προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ή έχουν κάνει αίτηση για να λάβουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

«Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί πυρήνα ομαδικής κοινωνικής δράσης, κύτταρο εθελοντισμού, αλλά και φυτώριο του επαγγελματικού αθλητισμού», επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο κ. Σταϊκούρας.

«Επιπλέον, είναι ακόμα μία απόδειξη ότι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις κατάλληλες πολιτικές, ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην κοινωνία και στην οικονομία και να ξαναπιάσουμε το νήμα από το σημείο που το είχαμε αφήσει προ κρίσεως, το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα διεκδικεί πόρους για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι γεγονός ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα κοινωνικής δραστηριότητας. Στηρίζεται και θα συνεχίσουμε την πολιτική ανάπτυξής του. Είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της κυβέρνησης μας», είπε. 

 

Αναδημοσίευση από naftemporiki.gr