Χίος, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου

Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός, Πανιώνιος-Γλυφάδα οι ημιτελικοί του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος πόλο που θα γίνει στο Ιωνικό!

Παρ, 02/03/2018 - 18:27

Ντέρμπι ανέδειξε η κλήρωση των ημιτελικών του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος στο πόλο Ανδρών που θα φιλοξενηθεί στο Ιωνικό Κολυμβητήριο του νησιού μας στις 23-24 Μαρτίου.

Στα γραφεία της ΚΟΕ στην Αθήνα στις 28/2/18 έγινε η κλήρωση των ημιτελικών, όπου στον πρώτο αγώνα θα αναμετρηθούν ο κάτοχος του τίτλου Ν.Ο. Βουλιαγμένης με τον πολυνίκη του θεσμού και πρωταθλητή Ολυμπιακό. Στον άλλο ημιτελικό, κληρώθηκαν να παίξουν ο Πανιώνιος (που απέκλεισε στα προημιτελικά το Ν.Ο. Χίου/Astra Airlines) με τη Γλυφάδα.

Ουσιαστικά ο πρώτος ημιτελικός στις 23 Μαρτίου μεταξύ Βουλιαγμένης-Ολυμπιακού, θα είναι αυτός που κατά πάσα πιθανότητα και σύμφωνα με τη δυναμική των ομάδων θα αναδείξει και το φετινό Κυπελλούχο. Ο Ολυμπιακός σύμφωνα με την παρουσία του μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών έχει κερδίσει δύο φορές τη Βουλιαγμένη (εντός με 16-7, εκτός με 11-3), όμως δεν παύει να είναι ένας ημιτελικός στον οποίο η κάτοχος του τίτλου Βουλιαγμένη θα θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέχει, οπότε αναμένεται να διεξαχθεί ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Ο Πανιώνιος έχει αγωνιστεί πέντε φορές σε τελικό Κυπέλλου, όπου έχει ηττηθεί και τις πέντε φορές από τον Ολυμπιακό. Η τελευταία, το 2011, με 10-8 στην Κάλυμνο.

Η Γλυφάδα έχει φτάσει τέσσερεις φορές σε τελικό, όπου έχει σηκώσει την κούπα τις τρεις (1986, 1987, 1989). Η τελευταία φορά όπου η ομάδα των νοτίων προαστίων της Αττικής στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος είχε κερδίσει στον τελικό το 1989 τη Βουλιαγμένη με 10-8.

Ο Ολυμπιακός έχει 18 τίτλους στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, ακολουθούν: Εθνικός Πειραιά 12, Ν.Ο. Βουλιαγμένης 4, ΑΝΟ Γλυφάδας 3, Ν.Ο. Πατρών 1, Ν.Ο. Χίου 1.

Σε τελικό έχουν φτάσει πέντε ομάδες χωρίς να μπορέσουν να το πάρουν. Είναι ο Πανιώνιος που έχει 5 συμμετοχές, ο Άρης Θεσσαλονίκης 2 φορές και από μία φορά τα Χανιά και ο Παναθηναϊκός.

Σχετικά Άρθρα

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 7 & 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΟΜΙΛΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Πέμ, 05/12/2019 - 10:29
Στο "Κύπελλο Χιόνων 2019" ο Ναυτικός Όμιλος Καρδαμύλων

Ο Ναυτικός Όμιλος Καρδαμύλων Χίου θα συμμετέχει στους διασυλλογικούς αγώνες ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Optimist που διοργανώνει υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς την 7η και 8η Δεκεμβρίου 2019 με την επωνυμία "Κύπελλο Χιόνων 2019".

Τα έσοδα από το σύνολο των παραβόλων συμμετοχής θα δοθούν στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων «Καλός Ποιμήν», η οποία αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υπό την εποπτεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ λειτουργεί στην έδρα του Εφετείου Πειραιά. Σκοπός του ιδρύματος είναι η παροχή στέγασης, πρόληψης και φροντίδας, με γνώμονα τη φυσιολογική ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των ανηλίκων που φιλοξενεί.

Η 24ωρη Στέγη Φιλοξενίας Ανηλίκων «Ο Καλός Ποιμήν» υποδέχεται παιδιά που τελούν κάτω από δυσμενείς κοινωνικοοικονομικές συνθήκες ή και ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον, ύστερα από σχετική εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων ή αίτηση των γονέων τους ή κατόπιν δικαστικής απόφασης, χωρίς αυστηρό νομικό πλαίσιο καθορισμού ηλικίας των εισερχομένων ανηλίκων ηλικίας 4 έως 21 ετών.

Το Δ.Σ. του ΝΟΚ ευχαριστεί θερμά τη ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Ferries - Hellenic Seaways που παρέχουν έκπτωση 40% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη συμμετοχή της αποστολής του στον διασυλλογικό αγώνα και εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές του.