Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός, Πανιώνιος-Γλυφάδα οι ημιτελικοί του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος πόλο που θα γίνει στο Ιωνικό!

Παρ, 02/03/2018 - 18:27

Ντέρμπι ανέδειξε η κλήρωση των ημιτελικών του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος στο πόλο Ανδρών που θα φιλοξενηθεί στο Ιωνικό Κολυμβητήριο του νησιού μας στις 23-24 Μαρτίου.

Στα γραφεία της ΚΟΕ στην Αθήνα στις 28/2/18 έγινε η κλήρωση των ημιτελικών, όπου στον πρώτο αγώνα θα αναμετρηθούν ο κάτοχος του τίτλου Ν.Ο. Βουλιαγμένης με τον πολυνίκη του θεσμού και πρωταθλητή Ολυμπιακό. Στον άλλο ημιτελικό, κληρώθηκαν να παίξουν ο Πανιώνιος (που απέκλεισε στα προημιτελικά το Ν.Ο. Χίου/Astra Airlines) με τη Γλυφάδα.

Ουσιαστικά ο πρώτος ημιτελικός στις 23 Μαρτίου μεταξύ Βουλιαγμένης-Ολυμπιακού, θα είναι αυτός που κατά πάσα πιθανότητα και σύμφωνα με τη δυναμική των ομάδων θα αναδείξει και το φετινό Κυπελλούχο. Ο Ολυμπιακός σύμφωνα με την παρουσία του μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών έχει κερδίσει δύο φορές τη Βουλιαγμένη (εντός με 16-7, εκτός με 11-3), όμως δεν παύει να είναι ένας ημιτελικός στον οποίο η κάτοχος του τίτλου Βουλιαγμένη θα θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέχει, οπότε αναμένεται να διεξαχθεί ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Ο Πανιώνιος έχει αγωνιστεί πέντε φορές σε τελικό Κυπέλλου, όπου έχει ηττηθεί και τις πέντε φορές από τον Ολυμπιακό. Η τελευταία, το 2011, με 10-8 στην Κάλυμνο.

Η Γλυφάδα έχει φτάσει τέσσερεις φορές σε τελικό, όπου έχει σηκώσει την κούπα τις τρεις (1986, 1987, 1989). Η τελευταία φορά όπου η ομάδα των νοτίων προαστίων της Αττικής στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος είχε κερδίσει στον τελικό το 1989 τη Βουλιαγμένη με 10-8.

Ο Ολυμπιακός έχει 18 τίτλους στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, ακολουθούν: Εθνικός Πειραιά 12, Ν.Ο. Βουλιαγμένης 4, ΑΝΟ Γλυφάδας 3, Ν.Ο. Πατρών 1, Ν.Ο. Χίου 1.

Σε τελικό έχουν φτάσει πέντε ομάδες χωρίς να μπορέσουν να το πάρουν. Είναι ο Πανιώνιος που έχει 5 συμμετοχές, ο Άρης Θεσσαλονίκης 2 φορές και από μία φορά τα Χανιά και ο Παναθηναϊκός.

Σχετικά Άρθρα