
Τα κορίτσια του ΒΑΟΛ δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση στο ειδικό τουρνουά ανόδου για την Α2 Εθνική Κατηγορία στο μπάσκετ Γυναικών που έγινε στο Κλειστό γυμναστήριο του Μετς στην Αθήνα. Τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και 4η θέση στον Α’ Υποόμιλο του Νότου ήταν ο απολογισμός για τις πρωταθλήτριες Χίο,υ οι οποίες μπορούσαν για κάτι καλύτερο εάν ήταν πιο προσεχτικές στα δύο από τα τρία παιχνίδια. Ενώ ξεκινούσαν καλά στα παιχνίδια τους έλειπε η διάρκεια ενώ σαφώς στην συνολική εικόνα της ομάδας μέτρησαν και οι απουσίες που είχε των Παπαδοπούλου, Ζαχαριάδη, Μυλωναδάκη, λόγω τραυματισμών καθώς και της Βάσως Τσαρούχα.
Την περασμένη Πέμπτη, στην πρεμιέρα των αγώνων, ο ΒΑΟΛ ηττήθηκε με 65-45 από το Αρκάδι Ρεθύμνου, που παρουσιαζόταν ως το φαβορί για την άνοδο, όμως η ήττα που έκανε στη 2η ημέρα με 30-26 από τους Δρομείς Τρίπολης έφερε άλλα δεδομένα στον όμιλο και τελικά την ομάδα της Αρκαδίας να παίρνει το πολυπόθητο εισιτήριο.
Πάντως απέναντι στο Αρκάδι ο ΒΑΟΛ στάθηκε αρκετά καλά. Οι Χιώτισσες μπήκαν καλύτερα στο παρκέ, ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι και 5 πόντους, αλλά στο τέλος του δεκαλέπτου τα λάθη που έκαναν στοίχισαν και έτσι το Αρκάδι μείωσε, με την 1η περίοδο να τελειώνει 13-12 υπέρ του ΒΑΟΛ. Η ομάδα του Μανώλη Χατζηλάμπρου δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον καλό ρυθμό που είχε στο παιχνίδι στο 2ο δεκάλεπτο, όπου «πλήρωσε» τα κενά που είχε σε άμυνα και σε επίθεση, με το Αρκάδι να παίρνει την πρωτοπορία και να προηγείται με 30-19 στο ημίχρονο. Στην 3η περίοδο οι πρωταθλήτριες Κρήτης, οι οποίες πριν από 3 χρόνια είχαν φτάσει στην κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων, διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα, ήταν μπροστά με 8 έως 10 πόντους ενώ στα τελευταία δύο λεπτά της αναμέτρησης ξέφυγαν αρκετά (+20), με τον Βούρειο να πληρώνει την «κοιλιά» που είχε στη 2η καθοριστική περίοδο.
Την Παρασκευή απέναντι στον Α.Ο. Άργους «Οι Δαναοί» οι αθλήτριες του ΒΑΟΛ κυνήγησαν το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα τους στη διοργάνωση, αλλά μέχρι το ημίχρονο. Ήταν καλές στα 1ο και 2ο δεκάλεπτα, προηγήθηκαν με 21-19 όμως μετά δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις στην επίθεση απέναντι στις Αργείτισσες που πίεσαν αρκετά σε όλες τις γραμμές και κατάφεραν, έχοντας καλύτερη ευστοχία, να φτάσουν στην επικράτηση με 46-41.
Παρά την πολύ καλή εμφάνιση που έκανε στο τελευταίο παιχνίδι το Σάββατο, ο ΒΑΟΛ δεν κατόρθωσε ούτε σε αυτό να κερδίσει. Οι Δρομείς Τρίπολης, που πήραν και την άνοδο για την Α2, στην παράταση κέρδισαν τις πρωταθλήτριες Χίου, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα στην κανονική διάρκεια να φτάσουν στην επιτυχία.
Και πάλι ο ΒΑΟΛ μπήκε καλά στο παιχνίδι, μάλιστα έφτασε να προηγείται στο 1ο ημίχρονο ακόμη και με 14 πόντους διαφορά. Είχε επιθετική πολυφωνία, πρόσεξε την άμυνα του και έδειξε, κερδίζοντας και στο ημίχρονο με 24-17 ότι είχε τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι. Όμως στην 3η περίοδο και πάλι ο ΒΑΟΛ, που γενικά δεν είχε διάρκεια στο τουρνουά, δεν μπόρεσε να διατηρήσει το καλό του πρόσωπο. Οι πρωταθλήτριες της Κεντρικής και Νοτίου Πελοποννήσου έβγαλαν αντίδραση, εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη του ΒΑΟΛ, αρχικά ισοφάρισαν και μετά κατάφεραν να περάσουν μπροστά μέχρι και με 9 πόντους διαφορά. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Μανώλη Χατζηλάμπρου πίεσε αρκετά την αντίπαλό της, με σωστές επιλογές στην επίθεση κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια (47-47) και να το πάει στην παράταση. Στο ίδιο έργο θεατές όμως και στην παράταση, με τον ΒΑΟΛ να έχει καλύτερα πατήματα στα πρώτα λεπτά της να είναι μπροστά (με +5 πόντους) όμως να μην καταφέρνει να κρατήσει το αποτέλεσμα. Έτσι οι παίκτριες της Τρίπολης αντέδρασαν στα λάθη του ΒΑΟΛ και μπόρεσαν να προηγηθούν και να κρατήσουν το αποτέλεσμα, παίζοντας και με αρκετό πάθος, παίρνοντας μια πολύτιμη νίκη (55-53) σφραγίζοντας και την άνοδο στην Α2 για 1η φορά στην ιστορία τους.
Αυτό που κρατάνε σίγουρα στον ΒΑΟΛ από τη διαδικασία, είναι οι εμπειρίες που πήραν οι πιτσιρίκες της ομάδας από τους δύσκολους αγώνες που έδωσαν. Ανάμεσά τους και η 14χρονη Αναστασία Μουτάφη, η οποία αν και Παγκορασίδα στάθηκε πολύ καλά παίζοντας βασική, σημειώνοντας 39 πόντους με 6 τρίποντα στα τρία παιχνίδια και δείχνοντας ότι το μέλλον της ανήκει, εάν συνεχίσει φυσικά τη σκληρή δουλειά στις προπονήσεις.
Τρίπολη και Ρόδος στην Α2 Γυναικών
Οι Δρομείς Τρίπολης που έκαναν την έκπληξη από τον όμιλο του ΒΑΟΛ, αφήνοντας στη 2η θέση το Αρκάδι Ρεθύμνου και ο Πήγασος Κρεμαστής από τη Ρόδο στον 2ο όμιλο, εξασφάλισαν τα εισιτήρια της ανόδου για την Α2 Εθνική Κατηγορία στο μπάσκετ των Γυναικών μέσω των μπαράζ που έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς. Και οι δύο ομάδες έφτασαν αήττητες στην επιτυχία.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Α’ Υποόμιλος:
1η αγωνιστική: ΣΔΥ Τρίπολης-ΑΟ Άργους «Οι Δαναοί»: 42-38, ΒΑΟΛ-Αρκάδι Ρεθύμνου: 45-65.
2η αγωνιστική: ΑΟ Άργους «Οι Δαναοί»-ΒΑΟΛ: 46-41, Αρκάδι Ρεθύμνου-ΣΔΥ Τρίπολης: 26-30.
3η αγωνιστική: ΑΟ Άργους «Οι Δαναοί»-Αρκάδι Ρεθυμνου: 27-58, ΒΑΟΛ-ΣΔΥ Τρίπολης: 53-55 (παράταση, 47-47 κανονική διάρκεια).
• Η βαθμολογία: 1) Δρομείς Τρίπολης (127-117) 6 βαθμοί, 2) Αρκάδι Ρεθύμνου (149-102) 5, 3) ΑΟ Άργους «Οι Δαναοί» (101-141) 4, 4) ΒΑΟΛ (139-166) 3.
Β΄ Υποόμιλος:
1η αγωνιστική: Αναγέννηση Λαμίας-Κούρος Σάμου: 73-67, Θησέας Παναγιούδας-Πήγασος Κρεμαστής: 35-57.
2η αγωνιστική: Κούρος Σάμου-Θησέας Παναγιούδας: 47-37, Πήγασος Κρεμαστής-Αναγέννηση Λαμίας: 69-34.
3η αγωνιστική: Θησέας Παναγιούδας-Αναγέννηση Λαμίας: 53-56, Κούρος Σάμου-Πήγασος Κρεμαστής: 41-70.
• Η βαθμολογία: 1) Πήγασος Κρεμαστής Ρόδου (196-110) 6 βαθμοί, 2) Αναγέννηση Λαμίας (163-189) 5, 3) Κούρος Σάμου (145-180) 4, 4) Θησέας Παναγιούδας (125-160) 3.