Πόσους θα... σταυρώσουμε σε Δήμο και Περιφέρεια

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 19/09/2023 - 15:37

Μετρώντας αντίστροφα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές μια από τις πιο βασικές αλλαγές του τρόπου που θα ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα στις 8 Οκτωβρίου, αφορά την σταυροδοσία των υποψηφίων στο Δήμο Χίου. Αυτή τη φορά τα ψηφοδέλτια που θα πάρουμε στα χέρια μας θα περιλαμβάνουν το σύνολο των υποψηφίων, από όλες τις δημοτικές ενότητες και τους υποψήφιους για το τοπικό συμβούλιο της περιοχής μας.

Οι υποψήφιοι θα είναι κατά αλφαβητικοί σειρά και δίπλα στο όνομά τους θα αναγράφεται η δημοτική ενότητα στην  οποία είναι υποψήφιοι για εκλογή. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκλογές ο ψηφοφόρος μπορεί να σταυρώσει όποιον υποψήφιο θέλει, από οποιαδήποτε ενότητα, έχοντας δικαίωμα να βάλει μέχρι και 4 σταυρούς.

Στους Δήμους Ψαρών και Οινουσσών μπορεί να βάλει μέχρι και 3 σταυρούς, ενώ 3 σταυρούς μπορεί να βάλει ο ψηφοφόρος της Χίου και στους εκλεκτούς του για την Περιφερειακή Αρχή.

Όπως ανέφερε στην "Α" ο Δημοσθένης Βούκουνας, Δ/ντής Διοικητικού - Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Χίου στη νέα σύνθεση του περιφερειακού συμβουλίου 9 περιφερειακοί σύμβουλοι θα εκλεγούν από τη Χίο, 15 από τη Λέσβο, 3 από τη Λήμνο, 6 από τη Σάμο και 2 από την Ικαρία.

Στο Δήμο Χίου τα νέα μέλη του δημοτικού συμβουλίου θα είναι 39 από τα οποία 21 θα εκλεγούν από τη Δημοτική Ενότητα Χίου, 5 από την Ομηρούπολη, από 3 θα εκλέξουν τα Μαστιχοχώρια, ο Άγιος Μηνάς και η Ιωνία, 2 τα Καμπόχωρα και από 1 τα Καρδάμυλα και η Αμανή.

Σημειώνεται ότι στις τοπικές κοινότητες μέχρι 200 κατοίκους εκλέγεται μόνο Πρόεδρος.

Στα Ψαρά και τις Οινούσσες τα νέα δημοτικά συμβούλια θα έχουν 13 μέλη.

mehri_4_stayroys_sto_dimotiko_psifodeltio_mehri_3_sto_perifereiako

Σχετικά Άρθρα