Σε 5 χρόνια από σήμερα η Χίος θα είναι ΝΕΑ και διαφορετική

Ο Γιάννης Ξενάκης στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV
Τρί, 26/09/2023 - 14:04

Τον έχουν αποκαλέσει «Βέγγο» με την έννοια ότι συνέχεια τρέχει και δεν τρέχει μόνο για προβλήματα του Δήμου.

«Και στο χωριό μου με λένε «Χωματσοφά» έχω φυτέψει 3500 δέντρα. Δεν με ενδιαφέρει να πάρω καρπό, με ενδιαφέρει να τα βλέπω να μεγαλώνουν».

Αναφερόμαστε στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων και προγραμματισμού Γιάννη Ξενάκη, που δίνει σήμερα στις 8.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ  TV, μια συνέντευξη, που σίγουρα θα συζητηθεί.

Με τον διορισμό του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής στην… τσέπη, ο Γιάννης Ξενάκης αφήνει την σιγουριά του Δημοσίου και στήνει επιχειρήσεις στην Γερμανία.

Έρχεται στη Χίο χορτάτος από δουλειά για να προσφέρει στα κοινά και αυτό κάνει χρόνια τώρα από διάφορα μετερίζια.

Το μετάνιωσε; Όχι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι απογοητευμένος.

«Στην Γερμανία, τους θαύμαζα για ένα λόγο. Ο Γερμανός ότι και να γίνει, σε όποια φάση της ζωής του βρεθεί, θα πεί, πρώτα η Γερμανία και μετά εγώ. Ο Έλληνας, που επίσης αγαπά την πατρίδα του το ίδιο, θα πεί, πρώτα ο εαυτός μου και μετά όλα τα υπόλοιπα. Είμαι τόσα χρόνια στα κοινά. Από τους 100 δημότες που με επισκέπτονται, ο ένας θα ρωτήσει, τι γίνεται Αντιδήμαρχε με το Λιμάνι, τι γίνεται με το Αεροδρόμιο, που βρίσκεται το Φράγμα; Οι άλλοι 99 θέλουν ένα τσιμεντάκι, ένα δρομάκι, μια εξυπηρέτηση, ένα ρουσφέτι, πολλές φορές και τίποτα δικό τους, αλλά κάτι που να βλάψει τον γείτονα τους».

«Αυτή είναι η αλήθεια, λέει στον Γιάννη Τζούμα και αυτό με απογοητεύει» συμπληρώνοντας.  «Αν δεν ήταν ο Σταμάτης Κάρμαντζης, δεν θα συνέχιζα, ας προσπαθήσουν και άλλοι. Βλέποντας όμως την δουλειά, που έχει γίνει και κυρίως γνωρίζοντας τον προγραμματισμό των έργων της επόμενης πενταετίας, δεν θέλω να το χάσω. Ξέρετε μιλάω λίγο και μετράω τα λόγια μου. Η Χίος με τον Σταμάτη Κάρμαντζη και την δοκιμασμένη ομάδα του στο τιμόνι του Δήμου Χίου, η πόλη αλλά και όλο το νησί σε 5χρόνια θα είναι κάτι άλλο, όλα θα είναι ΝΕΑ στην κυριολεξία».

Όσον αφορά τους αντίπαλους συνδυασμούς και εκεί δεν «μάσησε» τα λόγια του.

«Στην Ελλάδα, εκτός ότι είμαστε ο… εαυτός μας δεν έχουμε και κουλτούρα συνεργασιών. Δεν μας ενδιαφέρει η από κοινού οικοδόμηση, μας νοιάζει να «ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα». Επίσης δουλειά δεν γίνεται χωρίς ομοιογένεια. Πείτε μου για παράδειγμα τι θα κάνει ο Γιάννης Μαλαφής αν εκλεγεί, με τον Σύριζα μέσα στις γραμμές του, που άνετα μπορεί να βγάλει 4 Συμβούλους και να κάνει κουμάντο στον Δήμο εκείνος και όχι ο Μαλαφής. Πείτε μου τι θα κάνει ο Τριαντάφυλλος με το παλιό ΠΑΣΟΚ του» λέει μεταξύ άλλων, ταράσσοντας τα νερά στην κυριολεξία.

Σχετικά Άρθρα