Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Εθνικές εκλογές 2019: 94 κινητά σε δικαστικούς αντιπροσώπους στη Χίο για γρήγορη μετάδοση αποτελεσμάτων

17 ψηφοδέλτια και 1 λευκό θα βρουν οι ψηφοφόροι στα 147 εκλογικά τμήματα της Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 04/07/2019 - 14:22

Αριθμό ρεκόρ κινητών τηλεφώνων για να ενημερώσουν άμεσα το Υπουργείο Εσωτερικών για το αποτέλεσμα σε επίπεδο συνδυασμών, θα έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και στα εκλογικά τμήματα της Χίου, εν’ όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε στο Ράδιο «Α» ο Δ/ντής Διοικητικού – Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Δημοσθένης Βούκουνας, έχουν σταλεί 94 κινητά, που θα καλύψουν το 80% των εκλογικών τμημάτων (στις προηγούμενες εκλογές είχαν σταλεί 57), που σημαίνει ότι στην επικράτεια το Υπουργείο θα έχει σχετικά νωρίς το βράδυ της Κυριακής ασφαλές δείγμα για τα εκλογικά αποτελέσματα.

Σε τοπικό επίπεδο στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου έχουν σταλεί από τα 20 κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές ψηφοδέλτια από 17, το συνεργείο που εργάζεται εκεί έχει ήδη ετοιμάσει τους σάκους με το εκλογικό υλικό, ενώ ανάλογη προετοιμασία γίνεται και στο δήμο, που έχει αναλάβει το αντικείμενο της προετοιμασίας των εκλογικών τμημάτων.

Σε αντίθεση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές που προηγήθηκαν και στις οποίες τοπικά είχαν διαμορφωθεί 250 αίθουσες για τη διεξαγωγή τους, αυτή τη φορά ετοιμάζονται 146 αίθουσες για τη στέγαση των εκλογικών τμημάτων και μια επιπλέον για το τμήμα των ετεροδημοτών.

Θυμίζουμε ότι εκτός των ψηφοφόρων στο Νομό Χίου -62.584 εν δυνάμει ψηφοφόροι και 1.174 εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους (στρατιωτικοί κ.λ.π.)-  το οριστικό εκλογικό αποτέλεσμα σε τοπικό επίπεδο θα διαμορφωθεί μόλις γίνουν γνωστές και οι επιλογές Χιωτών ετεροδημοτών και συγκεκριμένα των 1.618 εγγεγραμμένων στα 2 αμιγή εκλογικά τμήματα της Αθήνας και στο 1 του Πειραιά και των 53 εκλογέων στα μεικτά τμήματα της Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά την μετάδοση των αποτελεσμάτων, σε πρώτη φάση, όπως εξήγησε ο κος Βούκουνας, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα στέλνουν το αποτέλεσμα των συνδυασμών και θα ακολουθεί η σταυροδοσία των υποψηφίων, οπότε αν οι διαφορές είναι οριακές ίσως χρειαστεί για κάποιους η νύχτα να είναι μακρά.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 15:40

Οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν σε ένα έντονα πολωτικό κλίμα. Παρ’ όλα αυτά το Κίνημα Αλλαγής κατόρθωσε να αυξήσει τη δυναμική του στη Χίο πλησιάζοντας τους 5.000 ψήφους και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε ειλικρινά.

Προσφυγικό – μεταναστευτικό, ολοκλήρωση υποδομών τουρισμού και οικονομία ήταν τα θέματα που πρόβαλα προεκλογικά και έκανα γνωστά σε όλους τους πολίτες μας.

Γι’ αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε.

Ανάλογες δεσμεύσεις για τα ανωτέρω θέματα έχουν γίνει και από νεοεκλεγέντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοy Κοινοβουλίου. Οι νησιώτες μας περιμένουν να γίνουν πράξη.

Εξάλλου δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Η Χίος έχει περιέλθει δυστυχώς σε δίνη και οι ευθύνες είναι μεγάλες.

Πολύδωρος Λαμπρινούδης