Χίος, Κυριακή 16 Ιουνίου

H ΛΑΣ σε Ολύμπους και Μεστά

Κυρ, 19/05/2019 - 17:05

 

Σήμερα, 18-5-2019 κλιμάκια της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου και Περιφέρειας Β. Αιγαίου περιόδευσαν στην πόλη και στο Βροντάδο, ενημερώνοντας, διανέμοντας εκλογικό υλικό και συζητώντας με τους  κατοίκους για τις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές.

Εξάλλου περιοδεία πραγματοποίησαν στους Ολύμπους και τα Μεστά ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου Μάρκος Σκούφαλος και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Φλουράς, Γ & Δ. Νομικός, καθώς  και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γ. Αμπαζής  και Σ. Κακαρίνος.

Συζητήθηκαν με τους κατοίκους τα προβλήματα της έλλειψης υποδομών, άρα  και της έλλειψης κινήτρων προκειμένου μια  οικογένεια να κρατηθεί στον τόπο της, τα προβλήματα που φέρνει η εγκατάλειψη των χωριών τους από την νεολαία με αποτέλεσμα να ερημώνουν  μέρα τη μέρα. Ακόμη  αναφέρθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαστιχοπαραγωγοί, αλλά  και οι επαγγελματίες της περιοχής. Πρωτεύουσα θέση στη συζήτηση είχε η περίθαλψη των κατοίκων από το Κέντρο Υγείας Πυργίου.

Ένα άλλο θέμα που αναδύθηκε από τους κατοίκους ήταν η ανάγκη να κρατήσουν τα μεσαιωνικά αυτά χωριά τη φυσιογνωμία τους και να αμβλυνθούν οι πιέσεις που υπάρχουν για μια άναρχη τουριστική ανάπτυξη, η οποία θα αποβεί σε κάθε περίπτωση μοιραία στην περαιτέρω ερημοποίησή τους.

Κλείνοντας, οι υποψήφιοι τόνισαν ότι σε κάθε περίπτωση θα βρεθούν στο πλευρό των κατοίκων στους αγώνες και στις διεκδικήσεις τους, φτάνει και οι ίδιοι να κινητοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση.  Αναφέρθηκαν στον ενιαίο χαρακτήρα που έχουν δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές, και συνεπώς συνδεδεμένη και ενιαία πρέπει να είναι και η ψήφος σε κάθε περίπτωση, ώστε η μία να μην αναιρεί την άλλη, στηρίζοντας ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και Λαϊκή  Συσπείρωση  σε Δήμο και Περιφέρεια

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΑΠΟ ΤΗΝ TruthWebMedia
Δευ, 10/06/2019 - 10:43
Η συμμετοχή στις περιφερειακές εκλογές Β. Αιγαίου την τελευταία 10ετία

Μία εβδομάδα μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών η Αλήθεια συνοψίζει σήμερα το εκλογικό αποτέλεσμα σε δύο γραφικές απεικονίσεις δεδομένων (infographics), δημιουργίας της TruthWebMedia , ώστε να δούμε και με αυτόν τον τρόπο πώς ψηφίσαμε σε Περιφέρεια και Δήμο Χίου.

Στα αξιοσημείωτα συμπεράσματα που θα διαβάσετε παρακάτω είναι ότι η αποχή του δεύτερου γύρου και στην Περιφέρεια και στο Δήμο Χίου σημείωσε ρεκόρ 10ετίας, αφού στην Περιφέρεια άγγιξε τις 26.000 ψήφους, σαν να μην πήγε δηλαδή να ψηφίσει ολόκληρη η Χίος! Ενώ σε αυτή τη 10ετία μειώθηκαν οι ψηφοφόροι της Περιφέρειας κατά 10 χιλιάδες περίπου.

Επίσης αξιομνημόνευτη είναι η ανατροπή και η διαφορά με την οποία τελικά τερμάτισε πρώτος και εκλέχθηκε Περιφερειάρχης ο Κώστας Μουτζούρης, αφού ενώ στον πρώτο γύρο ήταν πίσω με 6 χιλιάδες σταυρούς όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά αλλά πέρασε μπροστά με 8 χιλιάδες ψήφους σημειώνοντας αύξηση 69%!

Όσον αφορά το Δήμο Χίου, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η «μάχη» ανάμεσα σε Κάρμαντζη – Τριαντάφυλλο ήταν πολύ πιο δύσκολη -στον α’ γύρο η διαφορά τους ήταν 1.108 ψήφοι και στον β’ έπεσε στους 755- το σύνολο άκυρων και λευκών ήταν περίπου ίδιο τις δύο Κυριακές, ενώ η μεγαλύτερη αποχή σημειώθηκε στη Δ.Ε. Καρδαμύλων όπου 8 στους 10 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους δεν πήγαν να ψηφίσουν!

Αναλυτικά η εύστοχη και περιεκτική δουλειά του Θανάση Φρυδά και της ομάδας του (Μανώλης Πιτυανός, Παντελής Μπόης, Μαρία Δημητράκη) στα links που ακολουθούν.

 

Δείτε το γράφημα για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Δείτε το γράφημα για το Δήμο Χίου

Η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές του Δ. Χίου την τελευταία 10ετία