Χίος, Παρασκευή 14 Αυγούστου

H ΛΑΣ σε Ολύμπους και Μεστά

Κυρ, 19/05/2019 - 17:05

 

Σήμερα, 18-5-2019 κλιμάκια της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου και Περιφέρειας Β. Αιγαίου περιόδευσαν στην πόλη και στο Βροντάδο, ενημερώνοντας, διανέμοντας εκλογικό υλικό και συζητώντας με τους  κατοίκους για τις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές.

Εξάλλου περιοδεία πραγματοποίησαν στους Ολύμπους και τα Μεστά ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου Μάρκος Σκούφαλος και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Φλουράς, Γ & Δ. Νομικός, καθώς  και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γ. Αμπαζής  και Σ. Κακαρίνος.

Συζητήθηκαν με τους κατοίκους τα προβλήματα της έλλειψης υποδομών, άρα  και της έλλειψης κινήτρων προκειμένου μια  οικογένεια να κρατηθεί στον τόπο της, τα προβλήματα που φέρνει η εγκατάλειψη των χωριών τους από την νεολαία με αποτέλεσμα να ερημώνουν  μέρα τη μέρα. Ακόμη  αναφέρθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαστιχοπαραγωγοί, αλλά  και οι επαγγελματίες της περιοχής. Πρωτεύουσα θέση στη συζήτηση είχε η περίθαλψη των κατοίκων από το Κέντρο Υγείας Πυργίου.

Ένα άλλο θέμα που αναδύθηκε από τους κατοίκους ήταν η ανάγκη να κρατήσουν τα μεσαιωνικά αυτά χωριά τη φυσιογνωμία τους και να αμβλυνθούν οι πιέσεις που υπάρχουν για μια άναρχη τουριστική ανάπτυξη, η οποία θα αποβεί σε κάθε περίπτωση μοιραία στην περαιτέρω ερημοποίησή τους.

Κλείνοντας, οι υποψήφιοι τόνισαν ότι σε κάθε περίπτωση θα βρεθούν στο πλευρό των κατοίκων στους αγώνες και στις διεκδικήσεις τους, φτάνει και οι ίδιοι να κινητοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση.  Αναφέρθηκαν στον ενιαίο χαρακτήρα που έχουν δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές, και συνεπώς συνδεδεμένη και ενιαία πρέπει να είναι και η ψήφος σε κάθε περίπτωση, ώστε η μία να μην αναιρεί την άλλη, στηρίζοντας ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και Λαϊκή  Συσπείρωση  σε Δήμο και Περιφέρεια

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 15:40

Οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν σε ένα έντονα πολωτικό κλίμα. Παρ’ όλα αυτά το Κίνημα Αλλαγής κατόρθωσε να αυξήσει τη δυναμική του στη Χίο πλησιάζοντας τους 5.000 ψήφους και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε ειλικρινά.

Προσφυγικό – μεταναστευτικό, ολοκλήρωση υποδομών τουρισμού και οικονομία ήταν τα θέματα που πρόβαλα προεκλογικά και έκανα γνωστά σε όλους τους πολίτες μας.

Γι’ αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε.

Ανάλογες δεσμεύσεις για τα ανωτέρω θέματα έχουν γίνει και από νεοεκλεγέντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοy Κοινοβουλίου. Οι νησιώτες μας περιμένουν να γίνουν πράξη.

Εξάλλου δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Η Χίος έχει περιέλθει δυστυχώς σε δίνη και οι ευθύνες είναι μεγάλες.

Πολύδωρος Λαμπρινούδης