Η Πρόταση της ΣυμμαΧίας Αξιών για τον Αθλητισμό

Πέμ, 25/04/2019 - 20:12

Οι αθλητικές δραστηριότητες σε ένα Δήμο, αποτελούν εκτός από ένα χώρο ανάπτυξης του ευ αγωνίζεσθαι και ένα χώρο παιδείας και πολιτισμού. Στόχος μας είναι να παρέχουμε εκείνα τα εχέγγυα ώστε να μπορέσουν οι νέοι αλλά και όλοι οι κάτοικοι του νησιού, να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες υποδομές και προγράμματα εκγύμνασης.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΣΕ 4 ΘΕΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΔΡΑΣΗΣ:

ü  ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΣ & ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

1.     Κατάργηση του «Τέλους Χρήσης εγκαταστάσεων» που επέβαλε στα σωματεία η σημερινή Δημοτική Αρχή.

  1. Καθιέρωση ενιαίου τρόπου επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων, με διαφανή, σταθερή διαδικασία με στόχο την στήριξη όλων των συλλόγων, αναλογικά, σε ετήσια βάση.
  2. Ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση του σωματειακού αθλητισμού μέσω της ανάπτυξης ενός συστήματος πριμοδότησης του παραγόμενου αθλητικού έργου ( pointsystem ) κάθε σωματείου σε ετήσια βάση.

4.     Ίδρυση και λειτουργία «Ταμείου Στήριξης Πρωταθλητών». Πρόκειται για παροχή οικονομικής υποστήριξης σε διακεκριμένους αθλητές και αφορά σε θέματα προετοιμασιών, αθλητικού εξοπλισμού, ιατρικής και φυσιοθεραπευτικής υποστήριξης.

5.     Προώθηση συνεργασίας μέσω διοργάνωσης αθλητικών δράσεων με τις Διευθύνσεις Α/ΘΜΙΑΣ και Β/ΘΜΙΑΣ Εκπ/σης. Στόχος η ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού και τη σύνδεσή του με το σωματειακό αθλητισμό και την τοπική κοινωνία.

 

ü  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

1.     Κατασκευή κλειστού προπονητηρίου στην πόλη της Χίου τις ανάγκες σωματειακού και μαζικού αθλητισμού.

2.     Προώθηση και ολοκλήρωση του προγράμματος εκσυγχρονισμού του Ιωνικού Κολυμβητηρίου. Ανακατασκευή και αξιοποίηση των ξενώνων του, για προετοιμασίες αθλητών και ομάδων.

3.     Κατασκευή πολυχώρου άθλησης στον ΑΓ. ΛΟΥΚΑ ΛΙΒΑΔΙΩΝ.

4.     Ανακατασκευή ( retoping ) ελαστικού τάπητα Δημοτικού Σταδίου Χίου,  βελτίωση ηλεκτροφωτισμού και κατασκευή αίθουσας ενδυνάμωσης στο δημοτικό στάδιο Χίου.

5.     Σχεδιασμός και προγραμματισμός με στόχο την κατασκευή σύγχρονου δημοτικού σταδίου με φυσικό χλοοτάπητα σύμφωνα με τις προδιαγραφές της I.A.A.F.

6.     Βελτίωση οργάνωσης και λειτουργίας των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών για την εξυπηρέτηση σωματείων και πολιτών. Καταγραφή, συντήρηση, εξοπλισμός και αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών.

7.     Στελέχωση με προσωπικό για την εποπτεία, συντήρηση και διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

8.     Αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του «ΕΦΗΒΟΥ» για την κάλυψη προπονητικών και αγωνιστικών αναγκών του ποδοσφαίρου.

9.     Προώθηση της κατασκευής κλειστού προπονητηρίου στα Καρδάμυλα.

 

ü   ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ-ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

1.     Δημιουργία Αθλητικού-Πολιτιστικού Camp για ένα δημιουργικό και ευχάριστο Καλοκαίρι για τα παιδιά Δημοτικού & Γυμνασίου, με τήρηση όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων και προδιαγραφών, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής συμμετοχή των παιδιών.

2.     Ενίσχυση και επέκταση των προγραμμάτων άθλησης για όλες τις ηλικίες. Ενσωμάτωση καινοτόμων δραστηριοτήτων. Στήριξη του αναπτυξιακού σωματειακού αθλητισμού μέσω σύνδεσης με τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους.

 

ü  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ -ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

1.     Καλλιέργεια και ανάπτυξη στενής συνεργασίας με ομοσπονδίες και τοπικούς φορείς με στόχο τη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων στο νησί μας.

2.     Διοργάνωση και προώθηση μιας μεγάλης αθλητικής εκδήλωσης, που θα αποτελέσει πόλο έλξης για έλληνες και ξένους επισκέπτες, συνδεδεμένη με τα ιδιαίτερα πολιτιστικά – ιστορικά στοιχεία του νησιού μας.

3.     Προώθηση μαζικού αθλητισμού, μέσω ανάπτυξης προγραμμάτων για όλες τις ηλικίες σε σειρά αθλημάτων και για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Σχετικά Άρθρα