Η τελική... χωροταξική κατανομή του νέου δημοτικού συμβουλίου Χίου

Από ποιες Ενότητες εκλέγουν συμβούλους οι παρατάξεις
Τετ, 29/05/2019 - 11:22

 

Μπορεί ακόμη σταυρούς να μην έχουμε, όσον αφορά τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων σε Δήμο και Περιφέρεια, αλλά στο Δήμο Χίου, με την σημαντική βοήθεια του Σωτήρη Παραδείση, ο οποίος επεξεργάστηκε το εκλογικό αποτέλεσμα για όλους τους συνδυασμούς ξέρουμε πλέον από ποιες δημοτικές ενότητες και πόσους εκλέγουν οι 7 δημοτικοί συνδυασμοί που διεκδίκησαν την ψήφο μας στις 26 Μαΐου.

Στα αξιοσημείωτα το ότι ο Σταμάτης Κάρμαντζης, αν και πρώτος σε προτίμηση συνδυασμός, δεν εκλέγει σύμβουλο σε τρεις από τις 8 δημοτικές ενότητες (Αμανή, Ιωνία και Καμπόχωρα), ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Κώστα Τριαντάφυλλο σε δύο ενότητες, στην Αμανή και τα Καρδάμυλα.

Αντίθετα ο Μανώλης Βουρνούς έχει μια πιο αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση από τις δημοτικές ενότητες, πλην Καμποχώρων... για ευνόητους λόγους.

Να δούμε όμως που εκλέγουν συμβούλους και πόσους αναλυτικά  οι συνδυασμοί:

Σταμάτης Κάρμαντζης (12 σύμβουλοι) : Από έναν  στον Αγ. Μηνά. τα Καρδάμυλα, τα Μαστιχοχώρια και την Ομηρούπολη. Το σύνολο των 12 συμβούλων του συμπληρώνεται με 8 ακόμη σε περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος στην πόλη της Χίου. Αν δεν εκλεγεί θα βγάλει στην πόλη 7 συμβούλους και ο ίδιος (ως υποψήφιος δήμαρχος) θα είναι ο 8ος.

Κώστας Τριαντάφυλλος (10 σύμβουλοι) : Εκλέγει από έναν σύμβουλο στον Άγιο Μηνά, στην Ιωνία, στα Καμπόχωρα και  στα Μαστιχοχώρια, 2 στην Ομηρούπολη και 4 στην Χίο αν εκλεγεί δήμαρχος. Αν δεν εκλεγεί δήμαρχος ο 4η έδρα της πόλης καταλαμβάνεται από τον ίδιο.

Μανώλης Βουρνούς (9 σύμβουλοι) : Εκλέγει από έναν σύμβουλο στον Άγιο Μηνά, στην Αμανή, στην Ιωνία, στα Καρδάμυλα, στα Μαστιχοχώρια και στην Ομηρούπολη, τρεις στη δημοτική ενότητα Χίου καταλαμβάνοντας ο ίδιος την τρίτη έδρα ως υποψήφιος δήμαρχος.

Γιάννης Καραβασίλης (6 σύμβουλοι ): Εκλέγει από έναν σύμβουλο σε Ιωνία, Καμπόχωρα και Ομηρούπολη και η δύναμη των 6 συμβούλων του συμπληρώνεται στη ΔΕ Χίου με 3 έδρες, εκ των οποίων τη μία καταλαμβάνει ο ίδιος.

Μάρκος Σκούφαλος (2 σύμβουλοι): Εκλέγει έναν σύμβουλο στην Ομηρούπολη και έναν (που είναι ο ίδιος ως υποψήφιος δήμαρχος) στην πόλη.

Μανώλης Στάθης (1): Ο ίδιος ως υποψήφιος δήμαρχος καταλαμβάνει τη μία έδρα στη Δ.Ε. Χίου

Δημήτρης Αντωνόγλου (1): Ένας σύμβουλος στη Δ.Ε. Χίου και σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε προεκλογικά η παράταξη θα υπάρξει εναλλαγή στελεχών της στη συγκεκριμένη έδρα.

Σχετικά Άρθρα