Κώστας Μουτζούρης: Άνοιγμα στο 70% που δεν ψήφισαν Καλογήρου

Συνέντευξη στις 7 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ T.V.
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 29/05/2019 - 10:44

 

Άνοιγμα στο 70% του εκλογικού σώματος που δεν ψήφισε στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών τη Χριστιάνα Καλογήρου κάνει σήμερα μέσω της τηλεόρασης της «Α» ο Κώστας Μουτζούρης που είναι ο δεύτερος (με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου) διεκδικητής της Περιφερειακής Αρχής του Βορείου Αιγαίου.

Επικαλούμενος για μια ακόμη φορά την πανεπιστημιακή εμπειρία του επισήμανε ότι είναι εκείνος που θα επιχειρήσει τη σύνθεση, μη αποκλείοντας, μετά και το 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 2 του Ιούνη, συνεργασία και με το συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου.

Αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα σημείωσε ότι στη Λέσβο η Περιφερειακή Αρχή καταψηφίστηκε και λόγω της διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού έχοντας επιλέξει να είναι – όπως είπε χαρακτηριστικά – και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, ενώ στη Χίο, όπου προηγήθηκε ο συνδυασμός της με μικρή διαφορά από τον δικό τους, είπε ότι περίμενε να είναι εκείνος πρώτος. Σχολιάζοντας τη μεγάλη διαφορά που είχε στη Σάμο (4ος σε ψήφους με 1.873 έναντι 5.575 της Καλογήρου) την απέδωσε στο ότι δεν ήταν αναγνωρίσιμος.

Εχοντας εκλέξει ο συνδυασμός τους 10 συμβούλους σε όλη της Περιφέρεια (3 από τη Χίο) και οι υπόλοιποι συνδυασμοί 31 (13 Καλογήρου, 8 Χριστόφας, από 4 Τάσσος και Σπιλάνης και από 1 Γεωργούλας και Μανάβης) θεωρεί ότι είναι ανεπίτρεπτο πριν τις εκλογές της επόμενης Κυριακής, ακόμη και σήμερα, να μην έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των εκλεγμένων συμβούλων, αφού τα πρόσωπα αποτελούν βασικό κριτήριο επιλογής για τον ψηφοφόρο, όπως φυσικά και η προσωπικότητα του υποψήφιου Περιφερειάρχη.

Ο ίδιος αν και γνωρίζει ανεπίσημα αποτελέσματα δεν είπε ποιοι εκλέγονται από το συνδυασμό του, ενώ και για τη θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη τόνισε ότι θα εκτιμηθούν συνολικά τα προσόντα του καθενός (συμπεριλαμβανομένης και της προτίμησης των ψηφοφόρων).

Στη συνέντευξή του ο Κώστας Μουτζούρης που επανέλαβε ότι θα εφαρμόσει, αν εκλεγεί, μοντέλο διοίκησης των Νομών αντίστοιχο με εκείνο των παλιών Νομαρχιών με μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων, αναφέρθηκε επίσης και στην κομβικής σημασίας συνεργασία του με τους εκλεγμένους δημάρχους των νησιών. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για την πολύ καλή σχέση του με τον Σταμάτη Κάρμαντζη ενώ καλά λόγια είχε να πει και για τον Κώστα Τριαντάφυλλο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα πολύ καλή την ιδέα του να αναλάβει το περιφερειακό ΕΣΠΑ τα έργα του αεροδρομίου.

Στη σωστή κατεύθυνση – κατά την εκτίμησή του- κινείται και η πρόταση Κάρμαντζη για το λιμάνι της Χίου (επέκταση υποδομών), υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει διέξοδος για τα οχήματα, επαναφέροντας στο προσκήνιο το σχέδιο για ενάλιο δρόμο στο Κάστρο.

Προτεραιότητα του για τη Χίο, αν εκλεγεί, η αντιμετώπιση του υδρευτικού ζητήματος.

Τη συνέντευξη του Κώστα Μουτζούρη θα μπορέσετε να την παρακολουθήσετε στις 7 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV ή στη διεύθυνση https://www.alithia.gr/tv/ekloges-2019/kostas-moytzoyris-ypops-perifereiarhis-v-aigaioy-gia-v-gyro-eklogon-290519.

Σχετικά Άρθρα