Χίος, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου

ΛΑΣ: Οι παρεμβάσεις μας για την Πηγή του Ράκτη έπιασαν τόπο

Δευ, 15/04/2019 - 06:33

Μετά από διαρκείς παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου σε επίπεδο Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου, Δήμου Χίου και ΔΕΥΑΝΧ σχετικά με τον καθαρισμό, τη συντήρηση και την αποκατάσταση της εγκαταλειμμένης, αλλά σε χρήση, Πηγής Ράκτη Βροντάδου, την επισκευή και απολύμανση της δεξαμενής της και την τοποθέτηση συστήματος καθαρισμού νερού με ακτινοβολία UV, λάβαμε πρόσφατα την ενημέρωση-διαβεβαίωση του προέδρου της ΔΕΥΑΝΧ ότι σύντομα θα προβεί η επιχείρηση στον καθαρισμό-επιδιόρθωση από τις ρίζες που έχουν διεισδύσει στη δεξαμενή, τα διάφορα κατάλοιπα που ο χρόνος και το νερό έχουν συσσωρεύσει στον πυθμένα της και την τοποθέτηση του συστήματος καθαρισμού του νερού UV στον κρουνό της πηγής.

Οι ενέργειες αυτές αποτέλεσαν για αρκετά χρόνια προβληματισμό και επιδίωξη των συντοπιτών καταναλωτών αλλά και των διερχομένων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου, με τις παραπάνω ενέργειές της, για άλλη μία φορά στάθηκε στο πλευρό τους, δείχνοντας το δρόμο για τη διεκδίκηση των λαϊκών αναγκών, μέσα από αγώνες και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το νερό, το οποίο θεωρεί αναμφισβήτητα φυσικό αγαθό και δικαιούται να έχει δωρεάν πρόσβαση κάθε άνθρωπος και όχι να αντιμετωπίζεται ως εμπορεύσιμο προϊόν.

Δηλώνει ότι στέκεται αταλάντευτα αρωγός και συμπαραστάτης του στο δίκιο, στην  ποιότητα ζωή του λαού και εκεί θα παραμείνει, αφού από το λαό προέρχεται και μόνο αυτόν υπηρετεί.-

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 15:40

Οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν σε ένα έντονα πολωτικό κλίμα. Παρ’ όλα αυτά το Κίνημα Αλλαγής κατόρθωσε να αυξήσει τη δυναμική του στη Χίο πλησιάζοντας τους 5.000 ψήφους και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε ειλικρινά.

Προσφυγικό – μεταναστευτικό, ολοκλήρωση υποδομών τουρισμού και οικονομία ήταν τα θέματα που πρόβαλα προεκλογικά και έκανα γνωστά σε όλους τους πολίτες μας.

Γι’ αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε.

Ανάλογες δεσμεύσεις για τα ανωτέρω θέματα έχουν γίνει και από νεοεκλεγέντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοy Κοινοβουλίου. Οι νησιώτες μας περιμένουν να γίνουν πράξη.

Εξάλλου δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Η Χίος έχει περιέλθει δυστυχώς σε δίνη και οι ευθύνες είναι μεγάλες.

Πολύδωρος Λαμπρινούδης