Χίος, Τρίτη 21 Μαΐου

ΛΑΣ: Οι παρεμβάσεις μας για την Πηγή του Ράκτη έπιασαν τόπο

Δευ, 15/04/2019 - 06:33

Μετά από διαρκείς παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου σε επίπεδο Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου, Δήμου Χίου και ΔΕΥΑΝΧ σχετικά με τον καθαρισμό, τη συντήρηση και την αποκατάσταση της εγκαταλειμμένης, αλλά σε χρήση, Πηγής Ράκτη Βροντάδου, την επισκευή και απολύμανση της δεξαμενής της και την τοποθέτηση συστήματος καθαρισμού νερού με ακτινοβολία UV, λάβαμε πρόσφατα την ενημέρωση-διαβεβαίωση του προέδρου της ΔΕΥΑΝΧ ότι σύντομα θα προβεί η επιχείρηση στον καθαρισμό-επιδιόρθωση από τις ρίζες που έχουν διεισδύσει στη δεξαμενή, τα διάφορα κατάλοιπα που ο χρόνος και το νερό έχουν συσσωρεύσει στον πυθμένα της και την τοποθέτηση του συστήματος καθαρισμού του νερού UV στον κρουνό της πηγής.

Οι ενέργειες αυτές αποτέλεσαν για αρκετά χρόνια προβληματισμό και επιδίωξη των συντοπιτών καταναλωτών αλλά και των διερχομένων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου, με τις παραπάνω ενέργειές της, για άλλη μία φορά στάθηκε στο πλευρό τους, δείχνοντας το δρόμο για τη διεκδίκηση των λαϊκών αναγκών, μέσα από αγώνες και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το νερό, το οποίο θεωρεί αναμφισβήτητα φυσικό αγαθό και δικαιούται να έχει δωρεάν πρόσβαση κάθε άνθρωπος και όχι να αντιμετωπίζεται ως εμπορεύσιμο προϊόν.

Δηλώνει ότι στέκεται αταλάντευτα αρωγός και συμπαραστάτης του στο δίκιο, στην  ποιότητα ζωή του λαού και εκεί θα παραμείνει, αφού από το λαό προέρχεται και μόνο αυτόν υπηρετεί.-

 

Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Τύπου
Τρί, 21/05/2019 - 15:31

Μεγάλη ήταν η ικανοποίηση των υποψηφίων συμβούλων της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Βορείου Αιγαίου από την χθεσινή επίσκεψη σε χωριά της νότιας Χίου. Οι επαφές με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους συλλόγων των κοινοτήτων Θολοποταμίου, Βέσσας, Ελάτας και Λιθίου,  υπήρξαν ιδιαιτέρως επιτυχημένες και κράτησαν έως αργά το βράδυ. Κοινό αίτημα η αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών αυτών των περιοχών και η ένταξη τους στον σχεδιασμό του τουριστικού χάρτη, η δυνατότητα παροχής κινήτρων για την παραμονή των κατοίκων, η πολιτική προστασία και η ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας.

Η Συμπαράταξη Πολιτών Βορείου Αιγαίου, έχει το σχέδιο και την πείρα να εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική που θα επικεντρώνεται στην ύπαιθρο και τους ανθρώπους της.

Το καλό παράδειγμα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου αποτελεί τον οδηγό , για ανάλογες πρακτικές αξιοποίησης όλης της τοπικής παραγωγής , στο σύνολο των νησιών.

Ώστε το Βόρειο Αιγαίο να ταυτιστεί με την ποιότητα στη παραγωγή και στις υπηρεσίες! 

Ώστε τα χωριά σε όλα τα νησιά  να μείνουν ζωντανά και τα φώτα σε σπίτια και επιχειρήσεις ανοιχτά!