Ν. Ανδρουλάκης από Χίο για ευρωεκλογές: Αναγκαία η συμμαχία Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 30/04/2019 - 14:53

 

Τα πράγματα αλλάζουν γρηγορότερα στην Ευρώπη και οι Έλληνες οφείλουν να υποστηρίξουν την πιο φιλοευρωπαϊκή τάση, υποστήριξε σήμερα από τη Χίο ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης, υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ, θα μιλήσει σήμερα στις 7 μ.μ. στο Ομήρειο, εν' όψει ευρωεκλογών για να αναπτύξει ζητήματα που αφορούν την ευρωπαϊκή ένωση και να παρουσιάσει όπως είπε  σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α», το έργο τους.

 Εξ' αρχής υπεραμύνθηκε της πολιτικής συμμαχίας των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, λέγοντας ότι πρότασή του είναι να υπάρξει «ένας συνασπισμός σε προγραμματική βάση ώστε αφενός να μην εκλεγεί ο Βέμπερ από το λαϊκό κόμμα, αφετέρου να παραμεριστεί ένα αντιευρωπαικό κομμάτι της ακροδεξιάς και  της αριστεράς που δεν έχουν καμία θετική άποψη για να προχωρησει η Ευρώπη».

Σήμερα, είπε, έχουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση πολλαπλών ταχυτήτων με τα ισχυρά κράτη να επιβάλουν την άποψή τους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κι αυτό πρέπει να αλλάξει με την εκχώρηση περισσότερων αρμοδιοτήτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «να πάμε», όπως είπε χαρακτηριστικά, «σε μια πιο ώριμη δημοκρατία με εργαλεία αλληλεγγύης στα κράτη»

Στόχος για το ΚΙΝΑΛ, σημείωσε ο κος Ανδρουλάκης, είναι διψήφιο ποσοστό, εκτιμώντας ότι αν αυτό γίνει θα αλλάξει και ο πολιτικός χάρτης της χώρας, ενώ για μια ακόμη φορά διαφώνησε με το ότι οι ευρωεκλογές διεξάγονται ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών, απ'όπου και η φωτογραφία με τον Γιώργο Τούμπο και το Δημήτρη Κουντουριάδη.

simantiki_i_psifos_stis_eyroekloges_gia_to_mellon_tis_eyropis

Σχετικά Άρθρα