Π. Μπουρνιάς: Να γιατί θα είμαι υποψήφιος με την Χρ. Καλογήρου

Η τοποθέτηση του Παντελή Μπουρνιά στην παρουσίαση υποψηφίων της Χρ. καλογήρου
Πέμ, 11/04/2019 - 14:53

Κυρία    Περιφερειάρχη,    Χριστιάνα    Καλογήρου,    Αγαπητοί Συνυποψήφιοι,    κυρίες    και    κύριοι,    ονομάζομαι    Παντελής Μπουρνιάς.  Ζω και εργάζομαι στη Χίο, στο Βόρειο Αιγαίο με την οικογένειά μου. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας στον κλάδο των κατασκευών και του Real Estate με σπουδές στην επιστήμη της μηχανικής και με διεθνή εμπειρία καθ’ ότι έχω ζήσει και εργαστεί για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό.

Έπειτα από κάλεσμα της Χριστιάνας Καλογήρου δέχθηκα να συμμετάσχω  στο  συνδυασμό  της  «Εμείς  για  το  Αιγαίο»  ως υποψήφιος    περιφερειακός    σύμβουλος    στην    περιφερειακή ενότητα   Χίου,   στις   προσεχείς   εκλογές   του   Μαΐου   2019, αναλογιζόμενος την ευθύνη μου απέναντι στις επόμενες γενιές.

Διαπίστωσα ότι με τη Χριστιάνα μας ενώνει ένα κοινό όραμα και αποστολή να σχεδιάσουμε, επικαιροποιήσουμε τον υφιστάμενο και να υλοποιήσουμε το νέο στρατηγικό σχεδιασμό για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μέσα   από   την   αναζήτηση   ,   δέσμευση   και   ισορροπημένη κατανομή   πόρων.   Εξ’άλλου   δεσμεύτηκε   για   αυτό.      Ένας σχεδιασμός  που   θα  προκύπτει   πάντα  μέσα   από   συζήτηση, συναίνεση, συνέργειες, συνεργασίες με φορείς και με πολίτες με συνέχεια και συνέπεια.  Αλλα κυρίως στοχοπροσήλωση!

Διαπίστωσα ότι και οι δύο πιστεύουμε στην ανάγκη δημιουργίας ενός   «κοινωνικού    συμβολαίου»,   που    θα    επικαιροποιείται συνεχώς    για    την    βελτίωση    της    ποιότητας    ζωής,    της καθημερινότητας   των    οικογενειών,    των    κοινωνιών,    των συμπολιτών μας, με τη δημιουργία  ελκυστικών κινήτρων για τη προσέλκυση   επενδύσεων,    ανάπτυξης,   υψηλού   στελεχιακού δυναμικού και το σταμάτημα της αιμορραγίας σε ανθρώπινους πόρους, προκειμένου να ενεργοποιήσουμε το ποιό δημιουργικό και καταρτισμένο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Για αειφόρο, βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και χώρο για επενδύσεις.   Με σεβασμό   στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον εντός της κλίμακας των νησιών μας. Με ανάδειξη των περιοχών ιδιαιτέρου ιστορικού, πολιτιστικού και φυσικού   κάλλους  (βλπ.   Μνημεία   Παγκόσμιας  Κληρονομιάς UNESCO). Με ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων, προϊόντων, της μοναδικότητας,  της  βιοποικιλότητας,  του  πολιτισμού  και  της κουλτούρας των νησιών, καθένα ξεχωριστά και όλων μαζί.

Διαπίστωσα  ότι  μπορούμε  να  πορευτούμε   από  κοινού  γιατί στηριζόμαστε στους εξής επτά (7) άξονες-πυλώνες:

1. Της ισόρροπης ανάπτυξης και ισομερούς προβολής όλων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,

2. Της άρσης της πλυθυσμιακής συρρίκνωσης με βελτίωση της ποιότητας   ζωής   ,   της   καθημερινότητας,   της   παροχής καλύτερων  υπηρεσιών  στον  πολίτη  και  της  παραγωγής πλούτου,

3. Της  διασύνδεσης   των   νησιών   και   της   βελτίωσης  των ακτοπλοϊκών και αεροποορικών συγκοινωνιών (προσιτών και ποιοτικών για τους πολίτες) και της εξωστρέφειας,

4. Της βελτίωσης των υποδομών και την δημιουργία κινήτρων για επενδύσεις και επομένως δημιουργίας θέσεων εργασίας υψηλών   δεξιοτήτων    και   προδιαγραφών    με   ανάλογες αποδοχές για την αντιμετώπιση του brain drain,

5. Της δημιουργίας Περιφερειακής συνείδησης,

6. Της ενθάρρυνσης και ενίσχυσης του πρωτογενή αλλά και του  δευτερογενή  τομέα  παραγωγής,  με  τη  σύνδεση  και δημιουργία     ερευνητικών     κέντρων,     την     ανάπτυξη συναιτεριστικών σχημάτων και τη σύνδεση της παραγωγής και μεταποίησης με τον πολιτισμό και τον τουρισμό (αϋλη

πολιτιστική κληρονομιά π.χ. η καλιέργεια της μαστίχας).

7. Της    χρήσης    ανανεώσιμων    πηγών    ενέργειας,    νέων τεχνολογιών,   καλών   πρακτικών   έξυπνων   περιφερειών, πόλεων και νησιών, καθώς των επανακαθορισμό χρήσης κτιρίων (reuse).

 

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, οικογενειάρχης και υποψήφιος δεσμεύομαι να υπηρετήσω τον τόπο μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να αφήσουμε παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους πορεύομαι από κοινού με τη Χριστιάνα Καλογήρου και θέλω και επιζητώ την στήριξη και εμπιστοσύνη σας τόσο στον συνδυασμό μας «Εμείς για το Αιγαίο» όσο και σε εμένα προσωπικά γιατί ... Εμείς θα είμαστε πάντα ΕΔΩ για το Αιγαίο!

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Σχετικά Άρθρα