Χίος, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου

Σε Ε.Μ.Χ., Λιμεναρχείο και Λιμενικό Ταμείο η Ισαβέλλα Μπουρνιά

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 25/06/2019 - 09:36

Χθες η υποψήφια Βουλευτής Χίου Ισαβέλλα Αδ. Μπουρνιά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.  Η κυρία Μπουρνιά αφού εξέφρασε το θαυμασμό της για τη δυναμική και πρόοδο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών και των άξιων στελεχών της ενημερώθηκε για τα μελλοντικά σχέδια της  Ένωσης από ακριβό μπαχαρικό να πωλείται ως φάρμακο και να παράγονται υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντα ώστε από τη χονδρική να πάει περισσότερο στη λιανική πώληση.  Ενημερώθηκε ότι η ΕΜΧ φέτος από 130 τόνους που παρήγαγε πέρσι  έφτασε μέχρι στιγμής στους 155 και μέχρι τέλος του χρόνο θα υπολείπεται άλλους 40 τόνους φτάνοντας τους 220 τόνους σύνολο. Συζητήθηκε η ανάγκη να υπάρξει ένα διαφορετικό φορολογικό καθεστώς, το οποίο θα αποτελούσε κίνητρο οι αγρότες να συμμετέχουν στη συνεταιριστική προσπάθεια αφού οι συνεταιριστές αγρότες φορολογούνται στο 80 % του εισοδήματός τους σε σχέση με τους άλλους αγρότες που φορολογούνται στο 28%.  Η κυρία Μπουρνιά αφού ευχαρίστησε τα στελέχη για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου πρόσθεσε με νόημα ότι η ΕΜΧ έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει το καλύτερο στελεχιακό δυναμικό κάτι που φαίνεται στα αποτελέσματα που φέρνει.

Επίσης, όπως γίνεται γνωστό, σε άλλο δελτίο Τύπου, χθες η υποψήφια Βουλευτής Χίου Ισαβέλλα Αδ. Μπουρνιά επισκέφθηκε την κα Ειρήνη Αργύρη, Λιμενάρχη Χίου καθώς και τον κ. Αντώνη Κέφη Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χίου προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν στην αστυνόμευση, έρευνα και διάσωση καθώς και Λιμενικού Σχεδιασμού αντίστοιχα.  Η κυρία Αργύρη ενημέρωσε την κ. Μπουρνιά για τις ροές στο Μεταναστευτικό, την τροχονομία στο Λιμάνι, τη πρόσφατη άσκηση στην Αγία Φωτιά καθώς και για την ανάγκη που υπάρχει σε σωστικό εξοπλισμό.  Ο κ. Κέφης την ενημέρωσε για το κομμάτι του λιμένα Χίου που ανήκει πλέον στο ΤΑΙΠΕΔ ενώ συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα.  Η κυρία Μπουρνιά ενημέρωσε για την πρόθεσή της να ζητήσει εφόσον εκλεγεί τη σύσταση Εθνικού Μητρώου Μελετών.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 15:40

Οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν σε ένα έντονα πολωτικό κλίμα. Παρ’ όλα αυτά το Κίνημα Αλλαγής κατόρθωσε να αυξήσει τη δυναμική του στη Χίο πλησιάζοντας τους 5.000 ψήφους και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε ειλικρινά.

Προσφυγικό – μεταναστευτικό, ολοκλήρωση υποδομών τουρισμού και οικονομία ήταν τα θέματα που πρόβαλα προεκλογικά και έκανα γνωστά σε όλους τους πολίτες μας.

Γι’ αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε.

Ανάλογες δεσμεύσεις για τα ανωτέρω θέματα έχουν γίνει και από νεοεκλεγέντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοy Κοινοβουλίου. Οι νησιώτες μας περιμένουν να γίνουν πράξη.

Εξάλλου δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Η Χίος έχει περιέλθει δυστυχώς σε δίνη και οι ευθύνες είναι μεγάλες.

Πολύδωρος Λαμπρινούδης