Χίος, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

Στόχος η Χίος να αναδείξει την ταυτότητα και την αυθεντικότητά της

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΥΡΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ "ΑΛΗΘΕΙΑ TV" ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 24/05/2019 - 16:35
Τελευταία συνέντευξη Μανώλη Βουρνού στην Αλήθεια TV

Ώριμος, αποφασιστικός και πλήρως συνειδητοποιημένος λίγο πριν την εκλογική διαδικασία της προσεχούς Κυριακής 26 Μαΐου 2019, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη στην Αλήθεια TV, που θα προβληθεί στις 8 το βράδυ.

Στη συνέντευξη, που κινήθηκε περισσότερο σε ανθρώπινο επίπεδο, δήλωσε ότι η 5ετία που πέρασε στο τιμόνι του Δήμου Χίου τον γεμίζει με υπερηφάνεια όχι γιατί εκπλήρωσε όλα όσα είχε κατά νου ο ίδιος και ο συνδυασμός του, αλλά γιατί συνέβαλαν θετικά στην πορεία αυτού του νησιού. Παραδέχθηκε ότι έκαναν λάθη, με κυριότερο ότι τα περισσότερα που έγιναν στο Δήμο δεν έγιναν ευρέως γνωστά ώστε να γίνουν σταδιακά και κτήμα των δημοτών, θεώρησε φυσιολογική την αποχώρηση κάποιων λίγων μελών από το συνδυασμό του στην πορεία, αφού είδαν ότι δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν, τόνισε ότι ο συνδυασμός του ανανεώθηκε κατά 20% με νέα πρόσωπα που θα φέρουν φρέσκιες ιδέες στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο, δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις αν εκλεγεί δήμαρχος, αφού θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι όποιος και να εκλεγεί δεν θα έχει την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, αλλά δήλωσε και ότι θα παραμείνει και θα αναλάβει το ρόλο του στην αντιπολίτευση αν η ετυμηγορία του χιώτικου λαού τον στείλει εκεί.

Τέλος κάλεσε τους χιώτες δημότες να μην θεωρούν δεδομένα τίποτα από όσα γίνονται σήμερα αύριο -ακόμη και στην απλή αποκομιδή των σκουπιδιών-, να μην παρασύρονται από συνθήματα και τίτλους που κάποιοι εύκολα πετάνε και εκμυστηρεύτηκε ότι το όραμά του είναι η Χίος να αναδείξει την ταυτότητα και την αυθεντικότητά της και αυτό να γίνει κτήμα όλων, κάτι που απαιτεί πολύ και σκληρή δουλειά αλλά και να έχουν επιλυθεί ζητήματα νερού, ενέργειας, απορριμμάτων και χωροταξίας, ώστε σταδιακά να επέλθει μία οικονομική σταθερότητα και ευρωστία.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 11/07/2019 - 15:40

Οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν σε ένα έντονα πολωτικό κλίμα. Παρ’ όλα αυτά το Κίνημα Αλλαγής κατόρθωσε να αυξήσει τη δυναμική του στη Χίο πλησιάζοντας τους 5.000 ψήφους και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε ειλικρινά.

Προσφυγικό – μεταναστευτικό, ολοκλήρωση υποδομών τουρισμού και οικονομία ήταν τα θέματα που πρόβαλα προεκλογικά και έκανα γνωστά σε όλους τους πολίτες μας.

Γι’ αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε.

Ανάλογες δεσμεύσεις για τα ανωτέρω θέματα έχουν γίνει και από νεοεκλεγέντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοy Κοινοβουλίου. Οι νησιώτες μας περιμένουν να γίνουν πράξη.

Εξάλλου δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Η Χίος έχει περιέλθει δυστυχώς σε δίνη και οι ευθύνες είναι μεγάλες.

Πολύδωρος Λαμπρινούδης