Ανακοίνωση των Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων για την επίσκεψη βουλευτών της Ν.Δ. με τη διοίκηση του Ε. Κέντρου Χίου

Κυρ, 14/05/2023 - 20:43

«Οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας με θράσος ήρθαν στο Εργατικό Κέντρο Χίου να δείξουν τι άραγε; Να παρουσιάσουν το νόμο Χατζηδάκη; Την ανασφάλιστη εργασία; Την ημιαπασχόληση; Τους μισθούς πείνας και τον κατώτατο μισθό επιπέδου 2011»; Αναφέρει σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου σημειώνοντας:

«Ή μήπως να μας παρουσιάσουν τη συνέχεια του έργου τους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο που κατήργησε τις Συλλογικές διαπραγματεύσεις και την εθνική συλλογική σύμβαση; Ή μήπως να μας εξηγήσουν πώς γίνεται να ενδιαφέρονται κι αυτοί όπως και οι προηγούμενοι, και σε ολόκληρο νησί να υπάρχουν μόλις δύο Επιθεωρητές Εργασίας; Ενώ το Τμήμα υγείας και ασφάλειας στην εργασία έχει τρία άτομα για Σάμο, Ικαρία, Χίο, Λέσβο, Λήμνο, Αϊ Στράτη; Εκτός όμως απ’ αυτά οι υποψήφιοι της ΝΔ έχουν θράσος και για έναν ακόμα λόγο. Έχουν στα ψηφοδέλτια τους εκείνον που έδειξε τι θα πει να είσαι αφεντικό "παλιάς κοπής"... Και το έδειχνε καθημερινά στους εργαζόμενους απασχολώντας αδήλωτη καθαρίστρια που δεν είχε ούτε ένα ένσημο στη ζωή της, αλλά και στον επιθεωρητή εργασίας που απλά έκανε τη δουλειά του, όμως εκείνος του επιτέθηκε και από πάνω τον κυνηγάει ακόμα με μηνύσεις και εξώδικα.

Για μας το θέμα δεν είναι προσωπικό. Για μας είναι ουσίας. Δεν γίνεται να συμπορεύεσαι μαζί με αυτόν που τραμπουκίζει δημόσιο λειτουργό και δεν ασφαλίζει εργαζόμενο. Απλά δίνεις το πράσινο φως σε άλλους εργοδότες "παλιάς κοπής".

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του να μην υπάρχουν φαινόμενα ανασφάλιστης εργασίας, απλήρωτης υπερωρίας, επιστροφής δώρων στον εργοδότη. Και μαζί με τους εργαζόμενους θα  γίνουμε ασπίδα των δικαιωμάτων τους. 

Έχουμε τη δύναμη!

Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά, μπορούμε χωρίς αφεντικά».

Σχετικά Άρθρα