


Με επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου ολοκλήρωσε την διήμερη επίσκεψη του στο νησί μας το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με την τέως υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον τέως υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη.
Η κ. Μενδώνη αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Αρχαιολογικού μουσείου Χίου ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης.
«Θεωρούμε ότι το έργο αυτό το οφείλουμε στη Χίο και στους συμπολίτες μας. Μία τέτοια πολιτιστική υποδομή σχετίζεται άμεσα με τον πολιτιστικό τουρισμό, εξασφαλίζοντας ποιότητα και υψηλό επίπεδο επισκεπτών. Ένας τέτοιος τουρισμός είναι αναγκαίος για το νησί μας», ανέφερε η ίδια.
Παράλληλα και οι δυο κάλεσαν τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, τονίζοντας ότι η ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει αναπτυξιακή πορεία στην χώρα.
Οι εκλογές στις 25 Ιουνίου είναι μία κρίσιμη διαδικασία για την πατρίδα μας, είναι η απόφαση να πάει η πατρίδα μας μπροστά, σταθερά και τολμηρά, τόνισε η κ. Μενδώνη ενώ στα έργα που εξελίσσονται στη Χίο, όπως το Αεροδρόμιο και το Δικαστικό Μέγαρο έκανε αναφορά ο κ. Κατσανιώτης προθέτοντας ότι η Χίος έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τέως υπουργός πολιτισμού ερωτώμενη για τις προσλήψεις προσωπικού, όπως οι φύλακες, που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, είπε ότι τρέχει η διαγωνιστική διαδικασία για την πλήρωση 450 θέσεων φυλάκων καθώς και του σχεδιασμού προσλήψεων εργαζομένων ΙΔΟΧ για την επόμενη τουριστική περίοδο.