

Οι επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι νέες εκλογές, επομένως όλα θα γίνουν από την αρχή, διεμήνυσε σήμερα από το Ράδιο «Αλήθεια» ο τέως Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης αφήνοντας ανοιχτό και το θέμα του ψηφοδελτίου του κόμματος στο Νομό μας.
Παρόλο που είπε ότι όσα φημολογούνται περί αλλαγής προσώπων – ακούγονται μάλιστα και συγκεκριμένα ονόματα- διακινούται είτε από άγνοια κάποιων ή εσκεμένα, τόνισε ότι από τη στιγμή που πρόκειται για μια νέα εκλογική διαδικασία το καταστατικό προβλέπει συγκεκριμένες ενέργειες και για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, η σύνθεση του οποίου θα ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων ημερών.
«Οι εκλογές γίνονται βέβαια με λίστα, αλλά είναι καινούργιες εκλογές. Προφανώς θα υπάρχει μία συσχέτιση με τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών, όσον αφορά στην σταυροδοσία, αλλά από κει και πέρα την σύνθεση των ψηφοδελτίων των εκλογών της 25ης Ιουνίου θα την καθορίσουν οι καταστατικά τεκμηριωμένες και θεσμοθετημένες διαδικασίες τις οποίες σεβόμαστε απόλυτα. Την φημολογία την ακούω και εγώ αλλά να ξέρετε είναι πολύ μακράν της πραγματικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Μιχαηλίδης.
Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα εστίασε σ’αυτό που ανέφερε και στη χθεσινή δήλωσή του ότι στη Χίο εξελέγησαν δύο δεξιοί βουλευτές. Αν και χαρακτήρισε κυρίαρχο αντίπαλό τους τις δεξιές αντιλήψεις δεν άφησε εκτός πυρών τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σταύρο Μιχαηλίδη, μιλώντας για «μεταγραφή στελέχους της Νέας Δημοκρατίας» λίγο πριν τις εκλογές, επειδή δεν μπήκε στα ψηφοδέλτια του κόμματός του.
«Εγώ δεν θα μπω σ’ αυτή τη λογική Ανδρέας ή Σταύρος Μιχαηλίδης. Μένω στις πολιτικές συμπεριφορές. Επί προσωπικού εγώ με το Σταύρο Μιχαηλίδη δεν έχω κανένα ζήτημα και δεν έχω τίποτα να χωρίσω...
...Όμως τη συγκεκριμένη πολιτική συμπεριφορά, την θεωρώ εξαιρετικά προβληματική.
Νομίζω ότι οι πολίτες έχουν κριτήριο και κρίνουν συμπεριφορές», σχολίασε ο κος Μιχαηλίδης.
Καταλήγοντας, αφού είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτές τις εκλογές, αναγνωρίζοντας τις οργανωτικές αδυναμίες που είχε στις προηγούμενες, θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει καλύτερα το έργο του, τις προγραμματικές του θέσεις κ.λ.π., δήλωσε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα.
«Σας διαβεβαιώνω ότι παίρνω το μήνυμα από πάρα πολύ κόσμο ότι το αποτέλεσμα και στο νησί μας και κεντρικά μ’ αυτό το θηριώδες ποσοστό που έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία έχει τρομάξει. Ως εκ τούτου αναμένω ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην συμπεριφορά των ψηφοφόρων», σημείωσε ο κος Μιχαηλίδης, ο οποίος καλούμενος να σχολιάσει τους λόγους που ένας πολίτης θα θελήσει στις επερχόμενες εκλογές να επιλέξει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την άποψη ότι αρκετοί ψηφοφόροι εκτός από το κομματικό κριτήριο επιλέγουν και με το κριτήριο της πολιτικής παρουσίας του υποψηφίου.