Πρόταση Ν. Μηταράκη για μειωμένο ΦΠΑ σε όλα τα μικρά νησιά της Ελλάδος

Κυρ, 14/05/2023 - 08:32

Σε μία πρόταση με σημαντικό αναπτυξιακό πρόσημο προέβη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Υποψήφιος Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης μιλώντας παρόντος του πρωθυπουργού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίο στη Μυτιλήνη

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως «η ανάπτυξη του Βορείου Αιγαίου αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση» ενώ όπως είπε στην συνέχεια, για να έλθει η ανάπτυξη, προαπαιτούμενο αποτελούσε η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Όπως είπε, παρουσιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ελέγχθηκε το μεταναστευτικό ζήτημα «καταφέραμε και αποσυνδέσαμε το νησιωτικό ΦΠΑ από το επίπεδο τον ροών στα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Χίος, Λέσβος, Κως, Λέρος και Σάμος)» και συμπλήρωσε πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην μείωση του ΦΠΑ καθώς η μείωση του μεταναστευτικού ήταν αυτήν που «κλείδωσε την μείωση του».

Αυτό όμως που έκανε αίσθηση είναι η πρόταση που έκανε ο κ. Μηταράκης προς τον πρωθυπουργό από το βήμα. Αυτό που ζήτησε ο υποψήφιος βουλευτής Χίου της Ν.Δ. ήταν να εξεταστεί η επαναφορά του νησιωτικού ΦΠΑ στα μικρά νησιά της Ελλάδος.

Στην συνέχεια ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως πρέπει να προχωρήσουμε τα μεγάλα έργα υποδομής και αναφέρθηκε στην Χίο και στα έργα που έχουν γίνει όπως είναι το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι», η αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου,  το νέο αεροδρόμιο, ο νέα πύλη Λιμένα Χίου.

Σχετικά Άρθρα