100% επιτυχία για τα παιδιά από το Σπίτι της Μαρίας στα Καρδάμυλα

5 στις ΑΕΝ και ένας στο ΑΕΙ Γεωπονίας
Τετ, 30/08/2017 - 11:19

Δεν είναι λίγο και οι 6 τελειόφοιτοί σου να περνούν σε σχολές και μάλιστα σε καλή σειρά πανελλαδικά. Οπότε έχει κάθε λόγο το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» με δελτίο Τύπου που εξέδωσε να συγχαίρει τα παιδιά από το Σπίτι της Μαρίας που πέρασαν πέντε από αυτά σε ΑΕΝ και ένας στο ΑΕΙ Γεωπονίας, θεωρώντας ότι το απότελεσμα αυτό αντικατοπτρίζει τις προσπάθεις που καταβάλλονται στη Στέγη από όλους ώστε να αποτελεί πυρήνα αριστείας και προόδου.

Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει:

 

« Με αισθήματα βαθιάς ικανοποίησης και υπερηφάνειας πληροφορηθήκαμε τις εξαιρετικές επιτυχίες, στις πανελλήνιες εξετάσεις του τρέχοντος έτους, όλων των φιλοξενούμενων στην Μαθητική Στέγη «Σπίτι της Μαρίας – Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού», μαθητών του Λυκείου Καρδαμύλων.

Κατά σειράν επιτυχίας, οι εν λόγω μαθητές είναι:

 

  1. Κωνσταντίνος Χρύσης, πέτυχε στην Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων (2ος Πανελλαδικά)
  2. Γεώργιος Ιωάννου, πέτυχε στην Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων (12ος Πανελλαδικά)
  3. Βίκτωρας Κούτης, πέτυχε στην Α.Ε.Ν. Μηχανικών (14ος Πανελλαδικά )
  4. Θεράπων – Δημήτριος Ζαχαρίας, πέτυχε στην Α.Ε.Ν. Μηχανικών (48ος Πανελλαδικά )
  5. Νικόλαος Ζαχαρίας, πέτυχε στην Α.Ε.Ν. Μηχανικών (65ος Πανελλαδικά )
  6. Θεμιστοκλής Κιουλάφας, πέτυχε στο Α.Ε.Ι. Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 

Οι επιτυχίες των ως άνω μαθητών αντικατοπτρίζουν τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλονται από όλους στο «Σπίτι της Μαρίας», ώστε η Στέγη να συνεχίσει να αποτελεί πυρήνα αριστείας και προόδου με στέρεες βάσεις σε ήθος, αξίες και γνώσεις σύμφωνα με το όραμα και τις επιθυμίες των Ιδρυτών της. Φιλοδοξία όλων μας είναι να παράσχουμε στα παιδιά που φιλοξενούμε στη Στέγη όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να αναδειχθούν σε χρήσιμα μέλη της κοινωνίας. Παράλληλα επιδιώκουμε να καλλιεργήσουμε τις δεξιότητες και ικανότητές τους ώστε να επιτύχουν επαγγελματικά αριστεύοντας εν παντί και πάντα. Οι πιο πάνω απόφοιτοί μας απέδειξαν, με τις επιτυχίες τους, ότι, στην περίπτωσή τους, ο σπόρος έπεσε σε γόνιμο και εύφορο έδαφος.

Συγχαίροντάς τους, τους ευχόμεθα καλές σπουδές και να συνεχίσουν να πορεύονται μέσα στα πλαίσια των αξιών, αρχών και ιδανικών με τα οποία γαλουχήθηκαν καθ’ όλο το χρόνο παραμονής τους στη Στέγη και στα Καρδάμυλα. Εμείς θα παρακολουθούμε με χαρά την πρόοδό τους και θα παραστεκόμεθα στις διάφορες φάσεις της από τούδε ζωής τους.»

 

Το «Σπίτι της Μαρίας» αποτελεί τη ναυαρχίδα των δραστηριοτήτων του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης», το οποίο λειτουργεί με έδρα τη Χίο από το 2011.

Σχετικά Άρθρα