Χίος, Δευτέρα 20 Μαΐου

102 πρόσφυγες-μετανάστες το πρωί της Πέμπτης στην Κώμη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ 473 ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ 349 ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Πέμ, 16/08/2018 - 14:24
αρχείο

Μετά από αρκετές μέρες… νηνεμίας στο προσφυγικό ρεύμα, έφτασαν σήμερα τα ξημερώματα 102 πρόσφυγες-μετανάστες στην περιοχή της Κώμης, τους οποίους διέσωσε το ρουμανικό σκάφος και στη συνέχεια τους μετέφερε στο λιμάνι της Χίου.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες-μετανάστες είναι και 25 παιδιά.

«Είναι το πρώτο περιστατικό εδώ και αρκετές μέρες και συγκεκριμένα από τις 25 Ιουλίου», ανέφερε η κεντρική Λιμενάρχης Χίου, Ειρήνη Αργύρη.

Πάντως σύμφωνα με τα στοιχειά του Λιμεναρχείου Χίου τον Ιούλιο αναχώρησαν από την Χίο 473 πρόσφυγες-μετανάστες ενώ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 349 σε αριθμό.

Παράλληλα από σήμερα ξεκινάει η αναχώρηση των επισκεπτών της Χίου, από τον κεντρικό λιμένα του νησιού, με αποτέλεσμα τα πλοία να φεύγουν γεμάτα και η κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ληφθούν μέτρα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο λιμάνι με κυριότερο την μονοδρόμηση ενός ρεύματος κυκλοφορίας .

«Φέτος δεν κλείσαμε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας καθημερινά, αλλά μόνο τις μέρες που πραγματικά υπάρχε ανάγκη», ανέφερε η Λιμενάρχης Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 19/05/2019 - 20:08

Γιορτή για τους φίλους των σκυλιών εξελίχθηκε το διήμερο η Διεθνής εκδήλωση κυνοφιλίας, που διεξήχθη το Κέντρο Γ. Καλουτάς το σαββατοκύριακο.

Διοργανώθηκε από τον Κυνοφιλικό Σύλλογο Χίου και συμμετείχαν ιδιοκτήτες σκύλων από 10 χώρες, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, περιποίηση και τεχνική σε διάφορα αγωνίσματα – παιχνίδια, ενώ υπήρχαν κριτές που βαθμολογούσαν τις επιδόσεις τους.

Δυστυχώς η εκδήλωση δεν προβλήθηκε σε τοπικό επίπεδο και έτσι πολλοί που θα ήθελαν να συμμετέχουν το γνώρισαν σχεδόν εκ των υστέρων.