Χίος, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

160 τ.μ. στο Μέγαρο του ΙΚΑ περιμένουν την Επιθεώρηση Εργασίας

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 25/02/2019 - 14:55
Το κτήριο του ΙΚΑ στη Χίο

160 τετραγωνικά μέτρα διαθέτει το Μέγαρο του ΙΚΑ για τη στέγαση της Επιθεώρησης Εργασίας και μένει πλέον να καθοριστεί το μίσθωμα (πιθανά συμβολικό, όπως ισχύει και για την περίπτωση του ΕΟΠΥΥ), για να μεταστεγαστεί κι αυτή η υπηρεσία στους συγκεκριμένους χώρους.

 

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου, Κώστας Λίνας, που κινεί το θέμα, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα με τη μεταστέγαση του ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να εκτιμήσει πόσο χρόνο θα απαιτήσουν αυτές οι διαδικασίες, θυμίζοντας ότι για τον ΕΟΠΥΥ χρειάστηκαν 7 χρόνια!

 

Ελπίζει βέβαια ότι σ’αυτήν την περίπτωση οι χρόνοι θα είναι ταχύτεροι, μιας και όπως είπε, και από τη Διεύθυνση της Επιθεώρησης Εργασίας, έχουν εξεταστεί οι χώροι και υπάρχει σύμφωνη γνώμη για την μετεγκατάστασή τους.

Σχετικά Άρθρα

Εξετάζεται και το ενδεχόμενο μετατόπισης του δρόμου
Δευ, 16/12/2019 - 13:40

Κλειστός παραμένει για τους διερχόμενους οδηγούς ο δρόμος με κατεύθυνση από Κώμη προς Λιλικά - Άγιο Ιωάννη και συγκεκριμένα από την διασταύρωση προς Πατρικά μέχρι τον Άγιο Ιωάννη, λόγω κατολισθήσεων στην περιοχή Βίρι. Όπως ανέφερε στην «Αλήθεια» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης, την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι επί του δρόμου υπήρχε ρωγμή η οποία μέχρι το Σάββατο μετεξελίχθηκε σε διάβρωση και υποχώρηση του μισού δρόμου, ο οποίος βρίσκεται σε ύψος σχεδόν 20 μέτρων από την παραλία.

Ήδη μηχανήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου από την περιοχή των νοτιοχώρων επιχειρούν για να μπορέσει ως εναλλακτική λύση για την κυκλοφορία μεταξύ Πατρικών και Αγίου Ιωάννη να χρησιμοποιηθεί υφιστάμενος αγροτικός δρόμος, ενώ παράλληλα εξετάζονται οι δυνατότητες αποκατάστασης ή μετατόπισης του παραλιακού δρόμου, κάτι όμως που θα απαιτήσει αρκετούς μήνες, όπως είπε ο κος Ξενάκης.

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει προβλήματα διάβρωσης.