4,5 εκ ευρώ το... φέσι στην ΔΕΥΑΧ!

"ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ" ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 22/10/2020 - 13:11

4, 5 εκ ευρώ έχει φτάσει το… φέσι της ΔΕΥΑΧ με τον πρόεδρο της Βασίλη Μυριαγκό να αναζητά τρόπους έτσι ώστε οι δημότες να μπορούν να πληρώσουν χωρίς να αναγκαστεί η εταιρεία να «κόψει» το νερό.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τον κ. Μυριαγκό, η εταιρεία ασκούσε μια «πίεση» προς τους δημότες, προτρέποντας τους να πληρώσουν το ποσό που μπορούσαν ως προκαταβολή και να έμπαιναν σε καθεστώς διακανονισμού έτσι ώστε να μην γίνεται διακοπή της υδροδότησης.

Η… μέθοδος όμως αυτή, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου περί διαφάνειας, καθώς δεν εφαρμόζεται κατά γράμμα ο νόμος που ζητά διακοπή της υδροδότησης λόγω χρέους, αλλά ακολουθείται μια πιο ευέλικτη διαδικασία από την εταιρεία.

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των οφειλετών είναι επαγγελματίες και ιδιώτες που λόγω της οικονομικής κατάστασης δεν μπορούν να εξοφλήσουν λογαριασμούς ύψους 1.000 και 2.000 ευρώ εφάπαξ και έτσι με δική μου υπογραφή, και μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, πληρώνουν ένα ποσό και μπαίνουν σε διακανονισμό προκειμένου να αποφεύγουν την διακοπή υδροδότησης», ανέφερε ο κ Μυριαγκός υπογραμμίζοντας ότι η διαδικασία αυτή δεν είναι «νόμιμη» σύμφωνα με την απόφαση περί διαφάνειας από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Αυτό που ζήτησα από τους συναδέλφους μου στην χθεσινή συνεδρίαση είναι να μου υποδείξουν με πιο τρόπο θα μπορούσε η ΔΕΥΑΧ να μαζέψει χρήματα από οφειλές και παράλληλα να μην κοπεί το νερό σε συμπολίτες μας που έχουν οικονομικό πρόβλημα», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ.

an_efarmostei_akrivos_o_nomos_gia_ofeiles_tha_meinoyn_horis_nero_polloi_dimotes

Σχετικά Άρθρα