Χίος, Τρίτη 26 Μαΐου

48ωρη απεργία δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 10/02/2020 - 09:55

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου απεργεί σήμερα και αύριο, με κύριο αίτημα την άμεση στελέχωση  των Δικαστικών Υπηρεσιών του νησιού μας, που λειτουργούν σήμερα -παρά το πρόσθετο βάρος, λόγω προσφυγικού - μεταναστευτικού- με το μισό από το προβλεπόμενο προσωπικό.

Και ο Δικηγορικός  Σύλλογος Χίου αποφάσισε αποχή των μελών του από τα δικαστήρια τις ίδιες μέρες δεδομένου ότι τα αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων τόσο αυτά που αφορούν τα προβλήματα της υποστελέχωσης των δικαστηρίων όσο και εκείνα που έχουν να κάνουν με τις  υποβαθμισμένες κτιριακές υποδομές,  είναι κοινά.   

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 26/05/2020 - 14:14

Στην πρόσληψη 20 ατόμων που θα εργαστούν στον τομέα της καθαριότητας προχωρά ο Δήμος Χίου, με τον δήμαρχο Σταμάτης Κάρμαντζη να τονίζει ότι το προσωπικό αυτό θα βοηθήσει σημαντικά στις αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου.

«Όλο ακούμε για προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και όλο προγράμματα δεν βλέπουμε με αποτέλεσμα να έχουμε μείνει χωρίς προσωπικό», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου.

Οι συμβάσεις θα έχουν διάρκεια έως τις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ η μεγάλη προσέλευση αποδεικνύει, σύμφωνα και με τον Σταμάτη Κάρμαντζη, την αύξηση της ανεργίας που έχει φέρει η πανδημία του κορωνοϊού.

«Με προβληματίζει ιδιαίτερα η μεγάλη προσέλευση έστω για τους 4 περίπου μήνες εργασίας, γεγονός που δείχνει αύξηση της ανεργίας και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας», ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου.